Σε κίνδυνο το Παγκρήτιο - Φόβοι για νέο «ξήλωμα» στεγάστρου

Ηράκλειο
Σε κίνδυνο το Παγκρήτιο - Φόβοι για νέο «ξήλωμα» στεγάστρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εναερίτες από την Αθήνα έφτασαν το πρωί στο Παγκρήτιο Στάδιο προκειμένου να ελέγξουν το ανατολικό τμήμα του στεγάστρου, καθώς υπήρχαν φόβοι για το ξήλωμα του, λόγω των ισχυρών ανέμων, με τους αρμόδιους μάλιστα να λαμβάνουν απόφαση εκκένωσης του αγωνιστικού χώρου για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκαν προβλήματα σε 4 πάνελ τα οποία παρουσίαζαν παραπάνω ταλάντωση από τη προβλεπόμενη, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται εξαιτίας των ανεμοπιέσεων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, 2,5 μήνες μετά την ανανέωση της έκδοσης πιστοποιητικού για την άδεια καταλληλότητας του Παγκρητίου σταδίου, το οποίο αφορά τόσο τον αγωνιστικό χώρο όσο και τις κερκίδες και αφού είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις της Κρήτη τβ για αφαίρεση άδειας καταλληλότητας τον Απρίλιο, αποκάλυψη η οποία δρομολόγησε εξελίξεις με την ετεροχρονισμένα ανανέωση άδειας εξπρές που έληξε τον περασμένο Οκτώβριο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ - ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Και το τελευταίο περιστατικό πάντως γεννά δεκάδες ερωτηματικά καθώς συμβαίνει 2,5 μήνες μετά τον απαραίτητο έλεγχο στο Παγκρήτιο Στάδιο, οπότε ειδικοί άναψαν το πράσινο φως για την άδεια καταλληλότητας μέχρι τον Οκτώβριο του 2018.

Για μεμονωμένο περιστατικό, κάνουν λόγο οι αρμόδιοι...

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Παττακό, στις λαμαρίνες… εξασθένησαν τα στηρίγματα τους και για τον λόγο αυτό κρίθηκαν αναγκαίες οι εργασίες επισκευής, αντιστήριξης και σταθεροποίησης τους από ειδικούς.

Τις τελευταίες μέρες, αθλητές και σωματεία προπονούνται στους βοηθητικούς χώρους, καθώς είναι κλειστό το κεντρικό γήπεδο ενώ από Δευτέρα θα εκτιμηθεί εκ νέου η όλη κατάσταση για το αν τελικά ανοίξει και πάλι το κεντρικό γήπεδο.

Με το κλείσιμο του γηπέδου πάντως ξύπνησαν μνήμες από τον Φεβρουάριο του 2015 όταν και τότε οι καιρικές συνθήκες είχαν διαλύσει το δυτικό στέγαστρο το οποίο αφαιρέθηκε και έκτοτε δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News