Τσαγκρώνης : «Δεν έχουμε άλλη επιλογή για τον τελικό»

Μπάσκετ
Τσαγκρώνης : «Δεν έχουμε άλλη επιλογή για τον τελικό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μονόδρομος ήταν η διεξαγωγή του τελικού χωρίς οπαδούς υπό το φόβο επεισοδίων, όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Οι υπάρχουσες συνθήκες στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα κακά προηγούμενα επεισοδίων οδήγησαν τις αρχές στην απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Ηράκλειο χωρίς οπαδούς, παρά μόνο με μαθητές και αθλητές ακαδημιών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Επισήμανε τον κίνδυνο επεισοδίων ακόμη και στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο διπλών τελικών, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

-την απόφαση να γίνει ο τελικός με μαθητές και αθλητές ακαδημιών: «Μέχρι σήμερα έχουμε προσπαθήσει σε πολλά επίπεδα για να μπορέσουμε να κάνουμε έναν τελικό χωρίς προβλήματα. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καινούριο. Από τον Ολυμπιακό έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση, η ΑΕΚ είχε τους δικούς της προβληματισμούς. Αν δίναμε 600 εισιτήρια θα είχαμε ένα μισοάδειο γήπεδο. Δεν ξέρω επίσης τι συνέπειες θα είχαμε στην πόλη του Ηρακλείου. Ο Δήμος έθεσε και το ζήτημα να σεβαστούμε το γήπεδο που είναι ένα στολίδι και το συντηρεί με μεγάλη προσπάθεια. Ελπίζω και η ΑΕΚ να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή σε αυτή την προσπάθεια. Η αστυνομία χαίρεται για την προσπάθεια που θα κάνουμε, που είναι με τη βοήθεια του διευθυντή της περιφερειακής εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούν να έρθουν φίλαθλοι όλων των αποχρώσεων χωρίς να έχουμε αντιπαλότητες».

-το αν συνιστά αδυναμία των αρχών η παραπάνω απόφαση: «Ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένει να πάει στον τελικό, αλλά δυστυχώς σε αυτές τις καταστάσεις δεν συμμετέχουν μόνο οι απλοί φίλαθλοι των ομάδων, αλλά και κάποιοι άλλοι τους οποίους πρέπει να αποκλείσουμε από τα ελληνικά γήπεδα. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Στον Προμηθέα, στην Πάτρα, γιατί έρχονται οπαδοί άλλων ομάδων; Μακάρι να έχουμε θετικά αποτελέσματα και να αποβάλλουμε αυτούς τους ανθρώπους που διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο».

-το αν υπάρχει σκέψη για διπλό τελικό: «Αυτά έχουν σταματήσει. Όταν λέμε τελικός, εννοούμε ένα παιχνίδι. Ας δοκιμάσουμε κι έτσι, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει δυσφορία, αλλά δεν είναι μόνο οι αγνοί φίλαθλοι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Τουλάχιστον διασφαλίζουμε έτσι την παρουσία των Κρητικών στο γήπεδό τους. Σκεφτείτε και την πόλη του Ηρακλείου. Εγώ σαν Πατρινός δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει τελικός στην Πάτρα. Και το λέω με πόνο ψυχής. Με τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει και μάλιστα σε ένα γήπεδο όπως το 'Τόφαλος' που περιβάλλεται από πέτρες. Γιατί να έχουμε αυτά τα φαινόμενα; Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι αυτοί οι στρατοί πρέπει να παραμεριστούν, δεν προσφέρουν τίποτα. Ελπίζω ότι το πείραμα θα πετύχει και θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Πηγή : Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News