Το συγκρητικό μήνυμα ενός Χανιώτη για τον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Το συγκρητικό μήνυμα ενός Χανιώτη για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλόνισε ο Χάρης Κοντοπυράκης με το μήνυμα που έστειλε στους φιλάθλους της Κρήτης και δη στους Ηρακλειώτες για τον ΟΦΗ, από τη "Μικτή Ζώνη Highlights"! Ο Χανιώτης φίλαθλος που έχει ζήσει όλες τις "ομιλίτικες" στιγμές των τελευταίων δεκαετιών, τώρα από τη θέση του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΑΕ 1925, δίνει μάχη για να βάλει κι εκείνος ένα λιθαράκι για να κρατηθεί όρθια η κρητική ομάδα.

«Ο ΟΦΗ είναι μεγάλο μέγεθος και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Πολλοί Ηρακλειώτες ίσως δεν το έχουν καταλάβει» είπε, καλώντας τους φιλάθλους και τις Αρχές να δώσουν δυναμικό παρών στο ματς με τη Δόξα, τονίζοντας: «Αφήστε τις κάρτες διαρκείας σας και κόψτε εισιτήριο να ενισχύσετε την ομάδα μας».

Ο ίδιος περιμένει να γεμίσει σήμερα το γήπεδο, ενώ επιχειρηματίες φίλοι του θα έρθουν από τα Χανιά για να υποστηρίξουν την κίνηση του συμπατριώτη τους. «Το καλύτερο μήνυμα βγαίνει μέσα από τον συγκρητισμό, που αξίζει να έχουμε όλοι μέσα μας»!

Ο Χάρης Κοντοπυράκης, τόνισε επίσης ότι η γυναίκα του και η κόρη του, τον έχουν συγκινήσει πολύ, γιατί είναι δίπλα του σε αυτή την απόφαση του να έλθει από τα Χανιά για να βοηθήσει τον ΟΦΗ!

Η μάχη συνεχίζεται...

#Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, είναι εκείνοι που έχουν στείλει το αυθεντικό μήνυμα ζωής για την ομάδα τους. Σήμερα στο δύσκολο παιγνίδι με τη Δόξα Δράμας, αξίζουν να εισπράξουν με γενναιοδωρία, τους αριθμούς που έχουν να κάνουν με την παρουσία του φίλαθλου κόσμου στο «Γεντί Κουλέ».

Τα νικηφόρα αποτελέσματα δεν επιδρούν θετικά μόνο στη βαθμολογική κατάταξη, αλλά προσφέρουν δυναμική με την ενέργειά τους, στις προσπάθειες που γίνονται για την ανασύνταξη διοικητικών και άλλων συναφών ζητημάτων.

#Όταν έγιναν οι τελευταίες προσφυγές παικτών του ΟΦΗ, αποδυναμώνοντας το ρόστερ του, πολλοί στη Δόξα Δράμας, είχαν -και λογικά- εκτιμήσει πόσο καλή ήταν για την ομάδα τους η μετάθεση του αγώνα, από το κανονικά πρόγραμμα, λόγω κυπέλλου.

Στην πράξη όμως δεν τους βγήκε αυτή η εκτίμηση, με όσα έδειξε ο ΟΦΗ στις νίκες του με ΑΟΧ Κισσαμικό και Παναιγιάλειο. Μένει να επιβεβαιωθεί και σήμερα.

#"Η αποστολή μας σε καμιά περίπτωση δεν είναι εύκολη. Όσο και αν αποδυναμώθηκε από κάποιες αποχωρήσεις, ο ΟΦΗ παραμένει ένας πολύ αξιόμαχος αντίπαλος που μέσα στην έδρα του είναι πάντα πολύ δυνατός», επισημαίνει ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ Άγγελος Διγκόζης και νυν προπονητής της Δόξας.

Έχουν να δουν... νίκη από τον Εργοτέλη!

Χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία της παιγνίδια ήλθε στο Ηράκλειο η Δόξα Δράμας, έχοντας να κερδίσει από τη συνάντηση της με τον Εργοτέλη (4-0) στις 26 Νοεμβρίου! Έκτοτε γνώρισε δυο ήττες (Παναχαϊκή, Άρης) και τρεις ισοπαλίες (Κισσαμικός, Παναιγιάλειος, Απόλλων Π.). Κι όλο αυτό το αρνητικό σερί, σε κοντράστ με το εκρηκτικό ξεκίνημα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και με μόνη απώλεια μια ισοπαλία. Ο στόχος της επανόδου της στη Σούπερ Λίγκα, ωστόσο, υφίσταται και φαίνεται από τις κινήσεις του κ. Μπύρου. Το παιγνίδι ΟΦΗ-Δόξα Δράμας, έχει πολύ ενδιαφέρον σήμερα στο "Γεντί Κουλέ", αφού και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για μείνουν δυνατοί στη μάχη διεκδίκησης. Ο ΟΦΗ θα φτάσει στους δύο βαθμούς την δεύτερη θέση, ενώ οι Δραμινοί θα πλησιάσουν με την ελπίδα των 23 αγωνιστικών που είναι μπροστά...

Η διαφορά

#Για τον ΟΦΗ η διαφορά του στη βαθμολογική του κατάταξη οφείλεται στη μοναδική ήττα που έχει υποστεί και δη στην έδρα του από την Παναχαϊκή. Αυτό το περίεργο παιγνίδι, έχει τους Πατρινούς στην δεύτερη θέση και τον ΟΦΗ από κάτω… (Με νίκη ο ΟΦΗ θα ήταν δεύτερος με 24 και χωρίς σημερινό το ματς με τη Δόξα, ενώ η Παναχαϊκή θα ήταν τρίτη με 23…)

Είναι, τόσο... "ψεύτης";

#Όλοι το ξέρουν ότι δεν είναι όλοι αθώες περιστερές στη Football League. Στήνονται και… παραστήνονται παιγνίδια. Διαφορετικό θέμα όμως. Αν δεν μπορείς να τ' αποδείξεις, τότε… δεν στήνονται!

Ο Καλαϊτζίδης βέβαια δεν είναι ένας φίλαθλος που βγήκε να μιλήσει σε μια ραδιοφωνική εκπομπή. Είναι προπονητής ιστορικής ομάδας, που έχει στόχο την άνοδο, όπως ο Απόλλων Πόντου και όλα αυτά τα είπε στην αθλητική εισαγγελέα.

Αν είναι "μυθομανής", "δικομανής" "ψεύτης" ή "γραφικός" όπως τον χαρακτηρίζουν στις ανακοινώσεις τους όλοι οι αναφερόμενοι στις καταγγελίες του, θα το δείξει η δικαιοσύνη. Δυστυχώς για κείνον πάντως, είναι ότι το δείγμα δεν είναι καλό στη χώρα μας, για τη διερεύνηση τέτοιων θεμάτων.

#Πόσο εύκολα όμως, βάζεις στο στόμα σου ονόματα ομάδων ή προσώπων, μετά από μια συζήτηση με έναν τρίτο και χωρίς να έχεις προσωπική γνώση…

Ασύγκριτη... απογοήτευση!

 #Την ώρα που Αρσέν Βενγκέρ, εξυμνούσε την ποδοσφαιρική παραγωγή Ελλήνων ποδοσφαιριστών, οι δείκτες που έδινε  - όπως κάθε χρόνο-  η Ευρωπαϊκή Ένωση Επαγγελματικών Λιγκών για το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν απογοητευτικοί.

 #Ένα πρωτάθλημα που θέλει να στρέφει την προσοχή του κοινού στα καπρίτσια των παραγόντων του, σε αρνητικές ανακοινώσεις που προκαλούν διαταράξεις, βρίσκεται στην 25η θέση της λίστας στην προσέλευση φιλάθλων στην Ευρώπη, με μέσο όρο 3.394 θεατές ανά παιχνίδι! Αν μάλιστα ήταν στην λίστα η Τουρκία και το Ισραήλ, τότε η κατάταξη θα ήταν ακόμη πιο απογοητευτική.

 #Στα 16 ελληνικά γήπεδα της σεζόν 2016/17, ο μέσος όρος χωρητικότητας ήταν 15.664 θεατές και η πληρότητα άγγιξε μόλις το 21,7%. Στους 252 αγώνες που έγιναν πέρυσι, κόπηκαν συνολικά 855.288 εισιτήρια και ο μέσος όρος ανά αγωνιστική ήταν 27.152 θεατές σε όλα τα γήπεδα"! Αν μάλιστα ήταν στην λίστα η Τουρκία και το Ισραήλ, τότε η κατάταξη θα ήταν ακόμη πιο απογοητευτική.

Όταν οι άλλοι πλάθουν το μέλλον τους...

 #Ποιον μπορεί να ενδιαφέρει πρώτα η παρακάτω είδηση στη χώρα μας; Τον υφυπουργό αθλητισμού, ή τον κ. Γραμμένο; "Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (Football Association) ανακοίνωσε το νέο αναπτυξιακό σχέδιο για  τη διετία 2018-2019. Πρόκειται για μία επένδυση με 180 εκατομμύρια λίρες (202 εκατ. ευρώ) το χρόνο για επενδύσεις σε υποδομές, στήριξη για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και παρεμβάσεις για την τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων."

 #Κι αυτό είναι ως μέρος του προγράμματος. Κόντρα στις δικές μας μικροπολιτικές όλων των ηγεσιών και την στραμμένη πλάτη προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που το έχουν βγάλει και από τις τακτικές κρατικές επιδοτήσεις. (Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας) έχει περίπου 20.000 ομάδες ερασιτεχνικές και τοπικές).

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News