Στο… ρελαντί ο Ολυμπιακός 2-0 τη Λαμία

Ποδόσφαιρο
Στο… ρελαντί ο Ολυμπιακός 2-0 τη Λαμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα καλή απόδοση, ο Ολυμπιακός κέρδισε σχετικά εύκολα με σκορ 2-0 τη Λαμία στο "Γ. Καραϊσκάκης" και με την όγδοη σερί νίκη του επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας. Μάριν (9') και Ανσαριφάρντ (37') τα γκολ.

Με στόχο την 8η σερί νίκη, που θα του επέτρεπε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας εκτοπίζοντας ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, υποδέχθηκε ο Ολυμπιακός την Λαμία στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Super League.

Εκτός μάχης για τους "ερυθρόλευκους" ήταν οι Ελαμπντελαουί (δεν ξεπέρασε τις μυικές ενοχλήσεις), Σισέ και Ταχτσίδης (εκτίουν ποινή μιας αγωνιστικής), όπως και ο τραυματίας Οτζίτζα, τη στιγμή που ο Όσκαρ Γκαρθία συμπεριέλαβε στην αποστολή τόσο τον φευγάτο (οδεύει στην Μπράγκα) Φιγκέιρας, όσο και τον Βούκοβιτς που είναι στον "αέρα".

Διαθέσιμοι ήταν επίσης ο νεοαποκτηθείς Ίγκορ αλλά και ο Μάριν που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν τις τελευταίες μέρες.

Ανδρούτσος, Μποτία, Χουτεσιώτης, Τζούρτζεβιτς, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ζιλέ, Χατζισαφί, Ίγκορ Σίλβα, Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Μάριν, Μαρτίνς, Μιραλάς, Νικολάου, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά και Βούκοβιτς, ήταν οι 21 συνολικά επιλογές του Ισπανού τεχνικού, με τους Χατζισαφί, Ίγκορ και Βούκοβιτς να μένουν τελικά εκτός 18άδας.

Χωρίς τον τιμωρημένο Όμο αλλά με τον Ορτέγκα να δίνει το παρών, κατέστρωσε τα πλάνα του για το παιχνίδι ο Μπάμπης Τεννές. Ο τεχνικός της Λαμίας δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα στον καταρτισμό της αποστολής, στην οποία και συμπεριέλαβε 18 παίκτες, τους Παπαδόπουλο, Πίτκα, Αναστασιάδη, Κουκόλη, Ασίγκμπα, Κουτρομάνο, Παντελιάδη, Βασιλαντωνόπουλο, Αναστασόπουλο, Μπλάζιτς, Μπουλούλη, Καραγιάννη, Πίτι, Ακόστα, Ορτέγκα, Βάντερσον, Τσούκαλο και Βουό.

Οι Πειραιώτες με γκολ των Μάριν (9') και Ανσαριφάρντ (37') "καθάρισαν" το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, η Λαμία είχε 2-3 καλές στιγμές μετά το 60' αλλά δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο ματς.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την 8η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και επανήλθε στην κορυφή, με την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των "ερυθρολεύκων" να είναι την ερχόμενη Κυριακή (21/1) ξανά εντός έδρας κόντρα στην Ξάνθη, ενώ την ίδια μέρα η Λαμία υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης.

Ξεκάθαρο το αμυντικό πλάνο της Λαμίας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όσο και η διάθεση του Ολυμπιακού να έχει ψηλά τις γραμμές του στο γήπεδο, ψάχνοντας πίεση και γκολ από νωρίς.

Ο Τεννές τοποθέτησε τον Ασίγκμπα μπροστά από τους Αναστασιάδη, Κουκόλη, ζητώντας από τον Γκανέζο να λειτουργεί ως τρίτο στόπερ όταν οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν σε θέση άμυνας.

Μάριν και Μιραλάς κινούνταν από το πλάι προς τον άξονα, θέλοντας να δημιουργήσουν υπεραριθμίες, με τους μπακ του Ολυμπιακού να δίνουν επιθετικό πλάτος ανεβαίνοντας τις πτέρυγες.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν σταθερά τη μπάλα στα πόδια τους (78% κατοχή στο πρώτο τέταρτο), αλλά ήταν μια κίνηση στο χώρο που έδωσε γρήγορα το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Εξαιρετική μεταβίβαση του Φορτούνη στον Μάριν, αρχοντικό σκάψιμο του Γερμανού στην έξοδο του Παπαδόπουλου και 1-0 στο 9' για τον Ολυμπιακό, που χαλούσε με το "καλημέρα" τα σχέδια του Τεννέ.

Ο τεχνικός της Λαμίας από το 20' έδωσε εντολή στον Ασίγκμπα να περάσει στο δεξί άκρο της άμυνας, θέλοντας να ανεβάσει λίγο πιο ψηλά τις γραμμές της ομάδας του, μήπως καταφέρει να κρατήσει καλύτερα τη μπάλα. Κινήσεις ωστόσο που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή ο Όσκαρ Γκαρθία ήταν ανήσυχος στον πάγκο του, παρά το 1-0. Ζητούσε καλύτερη κίνηση και πίεση από τον Ανσαριφάρντ, απαιτώντας από τον Φορτούνη μεγαλύτερη ένταση και να ανεβαίνει πιο ψηλά στο γήπεδο. Η Λαμία αν κατάφερνε κάτι, ήταν να κρατά χαμηλά -όπως την βόλευε- το τέμπο του αγώνα, χωρίς να επιτρέπει στον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό.

Οι "ερυθρόλευκοι" την ίδια ώρα επέμεναν σε διαστήματα πίεσης μέχρι και έξω από την αντίπαλη περιοχή, επιλογή που απέδωσε καρπούς στο 37'. Ο Ζιλέ έκλεψε από τον Αναστασόπουλο και ψύχραιμα σέρβιρε στον Ανσαριφάρντ, που με τον Παπαδόπουλο εξουδετερωμένο πέτυχε το πιο εύκολο φετινό του τέρμα. Ένατο γκολ σε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα για τον Ιρανό διεθνή φορ.

Με το σκορ στο 2-0 για τους Πειραιώτες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να σημειώσουν τελική προσπάθεια.

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά:

Γκολ καρμπόν με το δεύτερο πήγαν να σημειώσουν οι "ερυθρόλευκοι" με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ξανά με πίεση ψηλά, ήταν ο Μάριν που ντύθηκε... κλέφτης και πάσαρε ιδανικά στον Φορτούνη, που έχασε ένα φαινομενικά εύκολο γκολ.

Το ματς γρήγορα γύρισε σε ένα απελπιστικά αργό τέμπο, με την Λαμία να επιμένει σε ένα αμυντικό παιχνίδι με όλους τους παίκτες της πίσω από την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και έγινε απρόσεκτος μετά την πρώτη ώρα παιχνιδιού, επιτρέποντας στην αντίπαλο του να απειλήσει. Πρώτα με κεφαλιά του Βουό, από σέντρα του Παντελιάδη, με την μπάλα να κοντράρει στον Μποτία και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Προτό στο 64' και δύο λεπτά αργότερα με τον Αναστασιάδη να αστοχεί με το κεφάλι από κόρνερ του Βάντερσον.

Οι Πειραιώτες προϊόντος του χρόνου έβρισκαν περισσότερους χώρους, δίχως όμως να έχουν συνεργασίες και σωστές επιλογές. Στο 84' από γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου, ο Μποτία έβαλε σωτήρια κόντρα στον Βουό, στην τελευταία ανεπιτυχή απόπειρα των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν στο ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Ένχελς, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Φορτούνης (81' Σεμπά), Μιραλάς (70' Πάρντο), Μάριν, Ανσαριφάρντ (85' Τζούρτζεβιτς).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης (72' Ορτέγκα), Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (51' Κουτρομάνος), Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Ακόστα (52' Βουό), Βάντερσον.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News