Καταγγελία για ξυλοδαρμό διαιτητή: "Με χτύπησε με γροθιές"

Αθλητισμός
Καταγγελία για ξυλοδαρμό διαιτητή: "Με χτύπησε με γροθιές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση από το παράγοντα της ομάδας  Τάλως Γαράζου πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ομάδας του Γαράζου απέναντι στην Επισκοπή 2010 καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης Νίκος Σαρρής, όπως γράφει ο ίδιος στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού.

Ο κ. Σαρρής αναφέρει πως ο παράγοντας της ομάδας μπήκε στα αποδυτήρια πριν την έναρξη της αναμέτρησης και σπρώχνοντάς τον, τον έριξε κάτω, ενώ έπειτα τον απείλησε λέγοντάς του, «κανόνισε να μας παίξεις καλά σήμερα γιατί δε θα φύγεις από δω».

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς ο κ. Σαρρής δεν ήταν σε θέση να βγει στον αγωνιστικό χώρο, όπως αναγράφει το φύλλο αγώνα.

Όπως αναφέρει αναλυτικά το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής Νίκος Σαρρής: «Πριν την έναρξη του αγώνα στις 2.20 εισήλθε στα αποδυτήρια ο .....παράγοντας του Τάλως Γαράζου, με έσπρωξε με έριξε κάτω και μου είπε «να φύγεις από εδώ, έχω πάρει τηλέφωνο το Δασκαλόμαρκο να μην ξαναέρθεις στο Γαράζο».

Όταν σηκώθηκα με έσπρωξε με τις γροθιές του στο στήθος μου και μου είπε, «κανόνισε να μας παίξεις καλά σήμερα γιατί δε θα φύγεις από δω». Στο περιστατικό ήταν παρόντερ οι βοηθοί μου, ο παρατηρητής διαιτησίας, καθώς και ο γιατρός του αγώνα και ο αρχηγός του Τάλως Γαράζου, οι οποίοι με βοήθησαν. Αφού σηκώθηκα είχα πόνο στη μέση από το ξαφνικό πέσιμο στο πάτωμα, καθώς τα πλακάκια ήταν βρεγμένα και δε μπόρεσα να ελέγξω την πτώση μου. Με τον πόνο αυτό δεν ήμουν σε κατάσταση να διευθύνω το παιχνίδι. Αποχώρησα στις 3.15 αφού προηγούμενος ο .... ήρθε και μου ζήτησε συγνώμη. Ο αρχηγός του Τάλως Γαράζου ήταν παρών από τη στιγμή που με έσπρωξε με τις γροθιές του».

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου, η οποία αναφέρει: «Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Π. Ρεθύμνου, καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη βίας κατά του Μέλους μας που έλαβε χώρα στο γήπεδο Γαράζου στο παιχνίδι «Τάλως Γαράζου» - «ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 2010» από τον...... του «Τάλως Γαράζου» , πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και με ιδιαίτερη εγκληματική συνέχεια…………..εκ μέρους του!!!

Η άνανδρη επίθεση στα αποδυτήρια του γηπέδου αλλά και η οργανωμένη ενέδρα με επιπλέον βία  με λοστούς, που έστησε ο  παράγοντας της ομάδος, «Τάλως Γαράζου, λίγα χιλιόμετρα μετά την αποχώρηση των διαιτητών από το γήπεδο Γαράζου, αντιπροσωπεύει πλήρως την εγκληματική ενέργεια του ....με απώτερο στόχο να πλήξει σωματικά, ηθικά και ψυχολογικά το Μέλος μας, έως και να κινδυνέψει πλήρως η σωματική του ακεραιότητα.

Εμείς από την αρχή του πρωταθλήματος προάγουμε το «ευ αγωνίζεσθαι» που διέπεται από σύστημα αξιών, αποτελώντας βασικό, θεμελιώδες στοιχείο, κάθε πραγματικής, αθλητικής συνάντησης και κάθε πραγματικής αθλητικής συμπεριφοράς. Επειδή, τους τελευταίους μήνες υπήρξαν αλλεπάλληλες πράξεις βίας, γίνεται λόγος για Αξιωματούχους ή ποδοσφαιριστές ή οπαδούς με βίαιη διαγωγή, έλλειψη παιδείας, όπου προάγουν τη βία ως ευρύτερο κοινωνικό φαινόμενο στα γήπεδα της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου, καλούμε επιτέλους την Διοργανώτρια Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες τις και να προστατεύσει τόσο εμάς όσο και το «προϊόν» της, για το καλό του Ρεθυμνιώτικου Ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Η λύση από την πλευρά μας ως Σ.Δ.Π.Ρ. είναι απλά: Άμεσα η διαβίβαση του Φύλλου Αγώνα «Τάλως Γαράζου» - «ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 2010» στον Αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου. Κανένα Μέλος του Σ.Δ.Π. Ρεθύμνου δεν θα ορίζετε στην ομάδα «Τάλως Γαράζου» για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο.   Εκ του Δ.Σ. Σ.Δ.Π. ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου για το περιστατικό βίας που όπως καταγγέλλεται σημειώθηκε από τον .....κατά του διαιτητή κ.Σαρρή Νικόλαου στην αναμέτρηση Τάλως Γαράζου-Επισκοπή 2010.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνης και η Επιτροπή Διαιτησίας, καταδικάζουν κάθε μορφή βίας με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εις βάρος του διαιτητή Σαρή Νικολάου, στον αγώνα πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας της Κυριακής 14-1-2018 ΤΑΛΩΣ ΓΑΡΑΖΟΥ - ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 2010, από ....., κατά την είσοδο τον διαιτητών στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και μετά την αποχώρηση των διαιτητών από το γήπεδο με κατεύθυνση το Ρέθυμνο. Τέτοια γεγονότα είναι καταδικαστέα, αμαυρώνουν το ποδόσφαιρό μας και το γυρίζουν σε άλλες εποχές . Για το θλιβερό αυτό γεγονός θα επιληφθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Ρ. και θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς του ΚΑΠ και του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News