Μοιράστηκαν τους βαθμούς Απόλλων και Πανιώνιος

Ποδόσφαιρο
Μοιράστηκαν τους βαθμούς Απόλλων και Πανιώνιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Απόλλων προηγήθηκε του Πανιωνίου και είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως οι «κυανέρυθροι» πήραν τον βαθμό (1-1), με τη σουτάρα του Μασούρα να βρίσκει δοκάρι, στην πλάτη του Τσόβιτς και να καταλήγει στο δίχτυα, κρατώντας την « Ελαφρά Ταξιαρχία» κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Πολύ σκληρός για να... πεθάνει είναι ο Πανιώνιος. Οι  «κυανέρυθροι» όπως και την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Κέρκυρα έτσι και σήμερα στη Ριζούπολη, έμειναν πίσω στο σκορ, αλλά τελικά δεν έχασαν. Ναι μεν δεν έκαναν την ολική ανατροπή, αλλά κόντρα σε έναν εμφανώς βελτιωμένο Απόλλωνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του, πήραν τον βαθμό (1-1) και έβγαλαν αντίδραση.  

Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές «εκπλήξεις» στο αρχικό τους σχήμα. Οχι τόσο σε επίπεδο προσώπων, αλλά διάταξης, καθώς ξεκίνησαν με ένα 4-1-4-1. Ο Τσόβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Κούρος, Μπαρτολίνι, Κύργιας, Στάθης στην άμυνα από από τα αριστερά προς τα δεξιά, ο Παπάζογλου κλασικός «κόφτης», ο Ναδάλες στο αριστερό «φτερό», ο Αλμπάνης στο δεξί και οι Μενδρινός, Κονέ στον άξονα πίσω από τον Καστιγιέχος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα κλασικό 4-2-3-1, Με τον Κότνικ στο τέρμα, τους Βλάχο, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντά στην άμυνα απά τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Σιώπη στον άξονα και τους Σπιριντόνοβιτς, Μασούρα, Λάμπρου πίσω από τον Ντουρμισάι.

Με το «καλημέρα» στο παιχνίδι οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, όταν ο Κόρμπος βγήκε στο 3' απέναντι από τον Τσόβιτς, αλλά ο πορτιέρο του Απόλλωνα τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ. Μέχρι το 10' ο Πανιώνιος έκανε ακόμη 2 φορές αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ (Μασούρας, Ντουρμισάι) και έδειχνε να «πατάει» καλύτερα.

Κάπου εκεί όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και σταδιακά ισορρόπησε. Παράλληλα άρχισε να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Κότνικ. Ο οποίος αντέδρασε σωστά σε μία «βολίδα» του Κονέ (14'), αλλά την ίδια στιγμή η ομάδα του είχε «θέμα» στις στημένες μπάλες. Στην πορεία από τους 2 πάγκους υπήρξαν διορθωτικές κινήσεις (π.χ. στον Απόλλωνα οι Αλμπάνης, Ναδάλες άλλαξαν πλευρές, ενώ στον Πανιώνιο ο Σπιριντόνοβιτς έπαιζε περίπου στο ίδιο ύψος με τον Ντουρμισάι), αλλά η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 37' με τον Μπαρτολόνι, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κούρου. Ετσι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στον αέρα.

Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν έβρισκαν χώρους και είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη φάση του 3', έπαιξαν ξανά κάθετα στο 42', χωρίς εκ νέου αποτέλεσμα.

Το 1-0 της ανάπαυλας, επέφερε αλλαγές. Εκατέρωθεν. Οι φιλοξενούμενοι με την είσοδο του Γεσίλ στις αρχές του δεύτερου μισού «γύρισαν» το σύστημα σε κλασικό 4-4-2 (μετά το 65' σε ρόμβο), κάτι που «οδήγησε» τους γηπεδούχους σε διάταξη 3-6-1 (Κύργιας, Μπαρτολίνι, Κούρος τα στόπερ).

Μέχρι το 70' η αναμέτρηση πήγαινε... «σβηστή». Τι εννοούμε; Ναι μεν ο Πανιώνιος κρατούσε μπάλα, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους και είναι χαρακτηριστικό πως τότε οι τελικές στο 2ο ημίχρονο ήταν μόλις 1-1. Χωρίς να είναι φάσεις. Στο 72' ο Κονέ με μακρινό σουτ έκανε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα μετά το γκολ του Μπαρτολίνι (!) και λίγο αργότερα (78') οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στην ισοφάριση. Οταν ο Μασούρας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσόβιτς, η μπάλα στην επαναφορά χτύπησε στην πλάτη του Τσόβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του.

Πλέον το παιχνίδι πήρε άλλη τροπή και μάλιστα στο φινάλε και οι 2 ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά οι πορτιέρο τους αντέδρασαν σωστά στα σουτ των Κονέ και Κόρμπου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Γ. Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Κύργιας, Μπαρτολίνι, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ, Μενδρινός (80' Ντεβέσα), Ναδάλες, Αλμπάνης, Καστιγιέχος (84' Σιατραβάνης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς (64' Παπαγεωργίου), Κόρμπος, Σιώπης (64' Σαββίδης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου (46' Γεσίλ), Ντουρμισάι.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News