Αθλητισμός

Μετατρέποντας το πρόβλημα σε ελπίδα

Η Διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, σε πρώτη ματιά, επαναφέρει άμεσα στους «ενεργούς» - όπως χαρακτηρίζονται- μετόχους της, ολόκληρο το μπαλάκι της ευθύνης, για τη λύση που απαιτείται και η έκβαση σε αυτό το επίπεδο, θα κριθεί από τις κινήσεις τους.

Οι δηλώσεις των μελών της νέας διοικούσας, αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για μια κίνηση συντονισμένη και μελετημένη, υπό την ευλογία τους... Το ζητούμενο είναι να προκύψει οικονομική λύση, με… φρέσκια ροή, από τη στιγμή που η προηγούμενη έδειξε να «χτύπησε» ταβάνι.

Διοικήσεις Πρωτοδικείου, χωρίς οικονομικές και διοικητικές λύσεις συνήθως στο ποδόσφαιρο, δεν αποτελούν καλό οιωνό, αλλά προσφέρουν ελευθερία κινήσεων στα μέλη τους με προστασία, για τα προηγούμενα χρέη. Ο Κώστας πάντως που μίλησε χτες on camera, και ξέρει περισσότερα, εκφράστηκε πολύ αισιόδοξα, κάνοντας λόγο, για την άμεση επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Τα πολλά λόγια, πάντως, είναι φτώχεια. Οι πράξεις μετρούν στο τι μπορείς να κάνεις μπροστά σε ένα καζάνι που κοχλάζει.

#Χρειάζονται πολλά να γίνουν εδώ και τώρα και όλα απαιτούν χρήματα. Εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ, προσφυγές παικτών από πέρυσι με αποφάσεις Διαιτητικού Δικαστηρίου για το φάσμα αφαίρεσης βαθμών, πληρωμές, πληρωμές και άλλα πολλά. Από την άλλη στον τρέχοντα μήνα ενίσχυσης του καρατομημένου ρόστερ, θα παίξουν ρόλο και τα αποτελέσματα στα απανωτά παιγνίδια πρωταθλήματος, που χρειάζονται να ενθαρρύνουν την όποια προσπάθεια. Όπως κι άλλα που είναι θεατά και αθέατα.

#Ο παραιτηθείς πρόεδρος, ψαχνόταν πολύ την τελευταία μέρα έχοντας την πληροφορία περί προσφυγής τους στο Πρωτοδικείο. (Το φύλαγε για την παραμονή της συνέλευσης των μετόχων κι όταν έμαθε για την άμεση προσφυγή, το… πληκτρολόγησε αμέσως τα μεσάνυχτα, από την Αθήνα;) Είχε προηγηθεί ο τελευταίος πικρός καφές, από ένα τηλεφώνημα του κατ' εξοχήν θεσμικού (και στους καφέδες) Γιάννη, που του έλεγε «φεύγω κι εγώ, όπως όλοι οι άλλοι»! (Σαν το "στο Δόξα Πατρί...")

#Τελικά, πότε ήταν πιο κρίσιμα τα πράγματα για τον ΟΦΗ;

Το καλοκαίρι ή τώρα; Ασφαλώς, η τρέχουσα σεζόν είναι δυσκολότερη, αφού περιλαμβάνει φορτία από την περυσινή και αν δεν συμβεί κάτι θεαματικά καλό, θα μπορεί να «υποθηκεύσει» το μέλλον και της επόμενης.

#Και μόνο οι προσφυγές των ποδοσφαιριστών, μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, καταδεικνύουν πως μια ΠΑΕ υπερχρεώνεται, στο άψε σβήσε, όταν π.χ. τα δεδουλευμένα επτά παικτών, από το ύψος της οφειλής των 84.647,11 ευρώ, επιβαρύνουν το τώρα και το αύριο, με ένα ποσόν που μπορεί να υπερβεί τις 300 χιλιάδες ευρώ

#Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις οι ενεργοί μέτοχοι κρατούν ανοικτή την περίπτωση Βατσινά, που λογικά τους ζήτησε εγγυήσεις και αυτοτέλεια κινήσεων δίνοντας καταληκτική ημερομηνία απάντησης του, ως την Κυριακή. Ενδεχομένως, να ψάξουν και την περίπτωση του γιατρού που είχαν... χρεώσει στον Τσάλο, ή κάτι άλλο "μαγικό", που δεν είναι ορατό ακόμη στον ορίζοντα. Μ

#Επειδή όμως είναι νωπό το «Σύνδρομο του Γκάλαξι», με τις συμπεριφορές συγκεκριμένων μετόχων, που δεν δίστασαν να πατήσουν παύση λειτουργίας στον ΟΦΗ, με αντιπολιτευτικές τάσεις στο εσωτερικό τους… και με την κατάληξη Τσάλος: Αισιόδοξοι ναι (γενικώς), εφησυχασμένοι όχι (ειδικώς)... Και προσδοκώντας το καλύτερο (πάντα)...

Παραπέμπει στους «απενεργοποιημένους»

Πολλές ερμηνείες για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ, μπορούν να γίνουν από την πρόσφατη επιστολή του Αντώνη Καράτζη, όχι τόσο για τις νωπές ιστορίες του προέδρου που παραιτήθηκε, αλλά για την στάση μερίδας μετόχων από πέρσι, απέναντι στις υποχρεώσεις ή τις επιλογές για την ομάδα. Και εδώ ακριβώς είναι το κλειδί ως προς τις λύσεις που αναζητούνται και μάλιστα με χρονική πίεση, διότι η όποια ευρηματική έξωθεν λύση θα απαιτήσει λόγω των υποχρεώσεων, καθολική οικονομική και ηθική στήριξη. Εξ ου και ο όρος «ενεργοί» που χρησιμοποιείται από τη διοίκηση Πρωτοδικείου, για τους μετόχους. Παραπέμπει στους «απενεργοποιημένους».

(Έξω από τα κέντρα αποφάσεων με προβλήματα - βούκινο, ενώ άλλες ΠΑΕ με πολλαπλάσια, είναι πρώτες και αυτά έχουν σκεπαστεί με τη σιωπή. Τί περίμεναν να κάνει ο Τσάλος, πέρα... από αυτό που ξέρει να κάνει;)

.

Σχόλια