Σκακιστικές επιτυχίες της Κρήτης στο Πανελλήνιο

Σπορ
Σκακιστικές επιτυχίες της Κρήτης στο Πανελλήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σπουδαίες σκακιστικές μάχες ξεκίνησε το 2018 για την πόλη των Χανίων, καθώς φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων κάτω των 18 ετών, αλλά και το παράλληλο Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού, όπου επίσης μετείχαν πολλά ταλέντα της Κρήτης και της Ελλάδας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων, ενώ το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με τους νεαρούς σκακιστές να εντυπωσιάζουν με την ευφυΐα και τις κινήσεις τους.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, υπήρξαν επιτυχίες για τους σκακιστές της Κρήτης. Σε επίπεδο εφήβων, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Αλεξάκης του Πειραϊκού, όμως δεύτερος ήταν ο Νίκος Σερπετσιδάκης του ΟΦΗ και τρίτος ο Κωνσταντίνος Τριάντος του Σ.Ο. Ηρακλείου. Στις νεανίδες, από την άλλη πλευρά, την πρώτη θέση κατέκτησε η αθλήτρια του Σ.Ο. Καβάλας, Ευγενία Τσιβελεκίδου, ενώ δεύτερη ήταν η Αθανασία Χρυσογέλου από τον ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας και τρίτη η μόλις 13 ετών Ευαγγελία Καραβιτάκη της Σ.Α. Χανίων.

Οι διοργανωτές υπολόγιζαν πολλά και στην Ανθή Βοζινάκη για διάκριση, όμως αγωνίζεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών και δεν μπόρεσε να δώσει το "παρών". Απόντες ήταν και οι Νικόλας Θεοδώρου, Αργύρης Παπαδόπουλος και Ευάγγελος Πατρελάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικητές πήραν μόρια για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Στη δράση και οι μικροί

Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων πραγματοποιήθηκε και το Ανοικτό Πρωτάθλημα Σκακιού για μικρότερους ηλικιακά σκακιστές και σκακίστριες, οι οποίοι έζησαν μια μοναδική εμπειρία. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν παρτίδες που κρίθηκαν ακόμα και στις 4 ώρες! Τελικός νικητής στη γενική βαθμολογία ήταν ο Νίκος Γεωργιακάκης από την Παλαιόχωρα, 2ος ο Ραφαήλ Σαράφης, ο οποίος ήταν και ο νικητής στην κατηγορία κάτω των 8 ετών, και στην 3η θέση ισοβάθμησαν οι Γιάννος Μπενάκης, Γιάννης Κυριακογιαννάκης και Γιάννης Θεοδωρογλάκης. Δεύτερος στην κατηγορία κάτω των 8 ετών ήταν ο Σταύρος Σκαράκης και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Γιώργος Σπυριδάκης και ο Γιώργος Στράλης.

Στα κορίτσια, την πρώτη θέση κατέκτησε η Στέλλα Μαυροματάκη, 2η ήταν η Ελένη Μανουσουδάκη και 3η η Έλενα Ψαριανού, η οποία ήταν και η πρώτη κάτω των 8 ετών, ενώ 2η στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η Ευγενία Πλατσάκη και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη και η Μελίνα Νικολοζάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News