Το θετικό μήνυμα που θέτει τους πάντες ενώπιον των ευθυνών τους

Ποδόσφαιρο
Το θετικό μήνυμα που θέτει τους πάντες ενώπιον των ευθυνών τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ουσία για τον ΟΦΗ, είναι ο ίδιος ο ΟΦΗ και το πώς θα ξεπεράσει και αυτή την κακή συγκυρία που τον οδήγησαν. Όλα τα άλλα και ειδικά όσα λογίζονται προσωπικού χαρακτήρα, είναι δευτερεύοντα που τίθενται στην κρίση του φίλαθλου κόσμου. Η αγάπη πάντα αποδεικνύεται με πράξεις και λιγότερο με λόγια…

Θα ήταν πολύ ωραίο, αν όσα τίθενται ως δεσμεύσεις τώρα, να είχαν συνοδεύσει τον ΟΦΗ από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου και να μην είχε φτάσει η ομάδα σε αυτό το σημείο που αντικειμενικά δυσχεραίνει καίρια την πορεία του στόχου της, μαζί με όλα τα παράγωγα για την αξιοπιστία και το όνομά της.

Το πιο καυτό νέο από τις τρέχουσες εξελίξεις είναι το μήνυμα του Αντώνη Καράτζη, που καλεί τον Φώτη Τσάλο να αναλάβει τις ευθύνες του και τους μετόχους να στηρίξουν, με το συνθετικό «ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ή έως ότου βρεθεί μια μόνιμη λύση». Αλλά και αυτή όλη η βαρυσήμαντη τοποθέτηση, του δυναμικού επιχειρηματία, θα κριθεί (για τον ΟΦΗ) στην πράξη.

Διαβάστε επίσης: Καράτζης: «Προτρέπω τον πρόεδρο να αναλάβει τις ευθύνες του»

Η ενέργεια είναι θετική και μέχρι να βρεθεί «μόνιμη λύση», θα χρειαστεί τη σοβαρή στήριξη των μετόχων και όχι μόνο, αφού απαιτείται να ενισχυθεί αγωνιστικά η ομάδα προκειμένου να συνεχίσει το δρόμο της.

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον ΟΦΗ και ένας από αυτούς τους σταθερά μόνιμους, είναι ο Μηνάς Χαλκιαδάκης, που και αυτή τη φορά έχει συμβάλλει με την πειθώ του, αλλά και με νέα οικονομική βοήθεια, ώστε να περιορίζονται ή να αίρονται τα αδιέξοδα.

Ο ΟΦΗ θα χρειαστεί να εξασφαλίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για τρεις τουλάχιστον μεταγραφές, για τις οποίες έχουν συζητηθεί στο εσωτερικό του και για την προώθηση άξιων ταλέντων από την Κ19.

Είδαμε χθες ενθαρρυμένο τον Φώτη Τσάλο μετά την δήλωση Καράτζη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους φορέων στο ξενοδοχείο Γκάλαξι και να χαρακτηρίζει πολύ θετικό το νέο από το περιεχόμενο της δήλωσης του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά, τον ευχαρίστησε και του ζήτησε συγγνώμη για μια παλιότερη δήλωση του, τονίζοντας ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα κριτικής από οποιοδήποτε για τον τρόπο που ασκεί τη διοίκηση του στην ΠΑΕ.

"Αυτό ήθελα. Να πουν και για μένα μια καλή κουβέντα. Ο κ. Καράτζης, με τη δημόσια τοποθέτησή του, που λέει να συνεχίσω στην προεδρία, μου άνοιξε τα φτερά. Θα βάλω και νέα χρήματα στον ΟΦΗ", μας σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Τσάλος.

Ο ΟΦΗ έχει πληρώσει ακριβά, τη μη εξεύρεση λύσης από εκείνους που είχαν τις τύχες στα χέρια τους το περασμένο καλοκαίρι. Προτίμησαν μέσα από την πολυδιαφωνία τους, την κόπωση και την γκρίνια τους, να δώσουν άρον άρον την ομάδα σε άλλα χέρια χωρίς κριτήρια που θα διασφάλιζαν την πορεία της. Και φυσικά, παραμένει ως κάτι που τους «βαραίνει».

Αν είναι ένα ζητούμενο από όλους όσους εμπλέκονται στην τωρινή ιστορία του ΟΦΗ, είναι πως θα αγκαλιάσουν την κατάστασή του, θα νοιαστούν, θα ψαχτούν για ευοίωνες λύσεις, στοχεύοντας πως θα τον βγάλουν από το τέλμα. Όπως και να το δεις, οι σημερινές φάσεις είναι αλληλένδετες, καθώς το ένα έχει φέρει το άλλο, χωρίς να μπορείς να το αποκόψεις από τα σκεπτικά σου.

Έχουμε ζήσει τα χρόνια πριν την εποχή Βαρδινογιάννη, μέσα από τεράστιες δυσκολίες, ζήσαμε προέδρους που έκαναν το καλύτερο για την ομάδα. Τον Μύρωνα Μαθιουδάκη, τον Νίκο Δουλουφάκη και άλλους να προσπαθούν για το καλύτερο, σε επίσης δύσκολες εποχές. Βιώσαμε την περίοδο των επιτυχιών και αμέσως μετά καταστάσεις μεταξύ φθοράς και αφθαρσία, μέχρι που φτάσαμε στην εποχή της φθοράς. Ελπίζοντας ότι ο κύκλος αυτός θα κλείσει σύντομα και θα βρεθεί ξανά σε όμορφα χρόνια...

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News