Νικηφόρα μπήκαν στο 2018 οι πρωτοπόροι της Α1 ΕΠΣΗ (video)

Ποδόσφαιρο
Νικηφόρα μπήκαν στο 2018 οι πρωτοπόροι της Α1 ΕΠΣΗ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ομάδες της Α1 ΕΠΣΗ επέστρεψαν χθες στα γήπεδα για τα πρώτα παιχνίδια του 2018 μετά τις διακοπές των εορτών.

Σε όλους τους αγώνες τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, όπως είχε αποφασίσει η ΕΠΣΗ, για να τιμηθεί η μνήμη του Ευγένιου Γκέραρντ και του ποδοσφαιριστή της Δαμάστας Στέργιου Τσικολιδάκη.

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς ήταν νικηφόρο για τους δύο πρωτοπόρους, τον Γιούχτα και τον ΠΑΝΟΜ.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ 2-0

Οι Αρχανιώτες επικράτησαν 2-0 της Χερσονήσου και βρίσκονται στο +2 στην κορυφή. Τα γκολ ήρθαν στην επανάληψη με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κεφαλούκο, που σκόραρε δύο φορές, μετά από σέντρες του Άγγελου Καστελιαννάκη.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Μαργαρίτης Κασσωτάκης, Παχάκης, Σελινιωτάκης, Νικηφόρος, Κεφαλούκος Καστελλιανάκης, Μαυρομάτης, Ζανελάρι, Ανωγειανάκης, Μαρκάκης

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Λιουδάκης, Συντυχάκης, Καργιωτάκης, Ξημεράκης (75' Μαχαίρας), Χατζηνικολάκης, Αριστενίδης, Λαμπότι (60' Ποριώτης), Πρικάκης, Νίκας (70' Μηλάκης), Καλομοίρης, Σκούρτι

ΛΙΝΤΟ-ΠΑΝΟΜ 0-3

Το Λίντο ήταν πολύ απειλητικό στο α' ημίχρονο, έχοντας δοκάρι με τον Ψαρρά και σπουδαίες φάσεις με Ψαλιδάκη και Κεφαλούκο, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΝΟΜ, Γιώργο Ζαχαριουδάκη να δείχνει την κλάση του. Η ομάδα του εορτάζοντα Γιάννη Κουλούρα «ξύπνησε» για τα καλά στην επανάληψη. Με πέναλτι που κέρδισε ο Ρεμούνδος και εκτέλεσε εύστοχα ο Μυλωνάς έγινε στο 58' το 0-1 ενώ δεν άργησε να έρθει και το 0-2, με ωραίο πλασέ του Τζανάκη στο 61'. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 82' ο Καπετανάκης.

ΛΙΝΤΟ: Σηφάκης, Δροσάτος, Χριστοφής (74' Καρυωτάκης), Πύλιος, Γκαναδάκης, Σαραφαλντίν, Κεφαλούκος, Ψαλιδάκης (79' Μανιάς), Νικηφόρος, Ψαρράς (84' Χαϊνάκης), Κονιός (64' Αλεξάκης)

ΠΑΝΟΜ: Ζαχαριουδάκης, Ρεμούνδος, Τζιράκης, Χαλκιαδάκης, Μαυρίδης, Χαλκιαδάκης, Κολλακιουδάκης (86' Καπετανάκης), Μυλωνάς, Τζανάκης (68' Δαριβιανάκης), Καπετανάκης (86' Μπελιβανάκης), Φουκαράκης (79' Αραβιάκης), Κουλούρας.

Αγωνία για τον Κορδονούρη

Ο σοβαρός τραυματισμός του Παναγιώτη Κορδονούρη στιγμάτισε το μαλεβιζιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τύλισο και τον Αλμυρό, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Γαζίου με σκορ 0-3. Ωστόσο, όλοι «πάγωσαν» με το συμβάν του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο επιθετικός του Αλμυρού, Ανδρέας Στρατήγης επιχείρησε «ψαλιδάκι» μέσα στην περιοχή, με τον Κορδονούρη να βάζει το κεφάλι του, το οποίο συγκρούστηκε με το πόδι του αντιπάλου του.

Ο Κορδονούρης φάνηκε να έχασε τις αισθήσεις του με τον γιατρό της αναμέτρησης όμως να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον πολύπειρο ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο, που έφτασε στο γήπεδο για να τον μεταφέρει στο ΠΑΓΝΗ για εξετάσεις, με την υγεία του να βελτιώνεται τις επόμενες ώρες. Ωστόσο, παρέμενε στο νοσοκομείο, περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Από την πρώτη στιγμή τον συνόδεψε ο πρόεδρος της Τυλίσου, Βασίλης Κουβίδης, ενώ μετά το παιχνίδι τον επισκέφτηκαν όλοι οι συμπαίκτες του αλλά και ο Ανδρέας Στρατήγης.

 Αναφορικά με το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι, κρίθηκε στο β' ημίχρονο, με τους παίκτες της Τυλίσου να είναι επηρεασμένοι από το συμβάν με τον Κορδονούρη. Ο Ηρακλής Απλαδάς άνοιξε το σκορ στο 46' και ο Σαράντος Σακλαμάκης «κλείδωσε» τη νίκη του Αλμυρού με δύο τέρματα στο 50' και στο 74'.

ΤΥΛΙΣΟΣ: Μυλωνάκης, Ρεμιγιάκης, Τσαμπουράκης, Σπάρος, Σπυριδάκης, Κορδονούρης (40' Κριτσωτάκης), Τριανταφυλλάκης, Μανιούδης, Αποδουλιανάκης (87' Λιαπάκης), Μανιώρος (76' Στεφανάκης), Αθουσάκης (76' Χατζησεβαστός).

ΑΛΜΥΡΟΣ: Ματαλλιωτάκης, Αποστολάκης, Καφετζόπουλος, Κλάδος, Απλαδάς Τ., Μανωλακάκης (66' Σταυρακάκης), Στρατήγης Α., Στρατήγης Π. (83' Κατσαμάνης), Απλαδάς Ηρ. (84' Σχοιναράκης), Βελιβασάκης (78' Κεφαλογιάννης), Σακλαμάκης.

Μινωική-Μοίρες 1-1

Με τον βαθμό της ισοπαλίας κατάφεραν να αποδράσουν οι Μοίρες από το γήπεδο Πανεπιστημίου ενώ με αυτή την απώλεια η Μινωική έμεινε πιο πίσω από τους πρωτοπόρους. Πριν το ματς, η Μινωική τίμησε τον επιθετικό των Μοιρών, Πέτρο Τσαϊνη, που έχει φορέσει τη φανέλα της στο παρελθόν. Το 0-1 έκανε στο 43' ο Βιδάκης με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 58' με πέναλτι που κέρδισε ο Ρουμελιώτης και εκτέλεσε εύστοχα ο Ανδρεαδάκης. Στη συνέχεια η Μινωική πίεσε παρότι έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λέσι αλλά το γκολ της νίκης δεν ήρθε…

ΜΙΝΩΙΚΗ: Ψαρουλάκης, Παπουτσιδάκης, Αποστολάκης, Ταβλαδωράκης, Γεωργαντζιάς (79' Βαρδονικολάκης Γ.), Βαρδονικολάκης Π. (89' Χατζηδημητρίου), Ρουμελιώτης, Ανδρεαδάκης, Δρακούλης, Λέσι, Καραντινάκης

ΜΟΙΡΕΣ: Χατζηδάκης, Φανουράκης, Κουτσάκης, Καλεμάκης, Ιερωνυμάκης Ν., Κιόρι, Μασέλης, Βιδάκης (56' Κεφάκης), Τσαϊνης (53' Ποτηράκης), Ηλιάκης, Φραγκιαδάκης (79' Προβιδάκης).

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ-ΓΟΡΤΥΣ 1-0

Ο Ανθεστίων συνεχίζει να εκμεταλλεύεται την έδρα του και να συγκεντρώνει πολύτιμους βαθμούς, που τον έχουν βοηθήσει να απεμπλακεί από τις επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το τρίποντο απέναντι στην Γόρτυνα ήρθε με ένα γκολ που σημείωσε στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τρουλάκης και με αυτή τη νίκη οι Θραψανιώτες βρίσκονται στις 10η θέση.

ΠΑΟΚ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ 1-0

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, δείχνοντας πολύ βελτιωμένος με το Νίκο Ανδριανάκη στον πάγκο του. Χθες επικράτησε με 1-0 του Κεραυνού χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο ο Βατσινάς. Έτσι συνεχίζει το σερί πέντε αήττητων αγώνων, με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ η τελευταία του ήττα ήταν στις 19 Νοεμβρίου στο Τυμπάκι.

ΕΛΠΙΔΕΣ-ΦΑΙΣΤΟΣ 0-1

Νίκη-οξυγόνο πήρε η Φαιστός στη Βαγιά, βλέποντας όμως αρχικά τις Ελπίδες να σπαταλούν μεγάλες ευκαιρίες με Νικολάου, Καλαμιώτη και Νικολάε, με τον Αχιλλέα Δημητριάδη να κρατά τα μηδέν στην εστία του. Το γκολ της Φαιστού μπήκε στο 85' από τον Χαλκιαδάκη, με τις Ελπίδες όμως να έχουν παράπονα, καθώς ήταν στο έδαφος ο Ανδρικάκης και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν τη φάση, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μη τήρηση του Fair Play.

ΖΑΡΟΣ-ΑΟΤ 0-0

 Ζαρός και ΑΟΤ σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες και τελικά έφυγαν από το γήπεδο χωρίς γκολ και με ένα βαθμό ο καθένας. Στο α' μέρος ο τερματοφύλακας του ΑΟΤ, Σπανός, έκανε σπουδαίες επεμβάσεις απέναντι στους επιθετικούς του Ζαρού, που ήταν καλύτερος σε αυτό το διάστημα. Στην επανάληψη η ομάδα του Τυμπακίου ανέβασε την απόδοσή της και είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία της για να σκοράρει με τον Πολυχρονάκη.

ΑΕΚ-ΡΩΜΑΝΟΣ 1-1

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στον Καρτερό απέναντι στον Ρωμανό, χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε στο 18' ο Καουκάκης, όμως γρήγορα έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μαραγκάκη. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έπαιξε τη σημασία του στη συνέχεια της αναμέτρησης, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» δεν άντεξαν και 15 λεπτά πριν το τέλος, ο Χρηστάκης ισοφάρισε 1-1 για την ομάδα της Ελιάς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΓΙΟΥΧΤΑΣ - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ      2-0

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ - ΓΟΡΤΥΣ            1-0

ΜΙΝΩΙΚΗ - ΜΟΙΡΕΣ                  1-1

ΛΙΝΤΟ - ΠΑΝΟΜ                        0-3

Α.Ε.ΚΑΤΣΑΜΠΑ - ΡΩΜΑΝΟΣ      1-1

ΤΥΛΙΣΟΣ - ΑΛΜΥΡΟΣ                  0-3

ΕΛΠΙΔΕΣ - ΦΑΙΣΤΟΣ                  0-1

ΖΑΡΟΣ - Α.Ο.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ      0-0

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

14.ΚΕΡΑΥΝΟΣ             12

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (15η)

ΓΙΟΥΧΤΑΣ - ΜΙΝΩΙΚΗ                  

ΚΕΡΑΥΝΟΣ - Α.Ε.ΚΑΤΣΑΜΠΑ      

ΑΛΜΥΡΟΣ - ΖΑΡΟΣ                  

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ - ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ      

ΓΟΡΤΥΣ - Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑ      

ΜΟΙΡΕΣ - ΛΙΝΤΟ                        

ΠΑΝΟΜ - ΤΥΛΙΣΟΣ                  

ΡΩΜΑΝΟΣ - ΕΛΠΙΔΕΣ            

Α.Ο.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ - ΦΑΙΣΤΟΣ      

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News