Αθλητισμός

O Βρέντζος πήγε να ξαναπάρει τον Εργοτέλη!

Ο πρώην πρόεδρος των κιτρινόμαυρων, σε δημόσια τοποθέτησή του ανέφερε ότι είχε εξασφαλίσει χρήματα από ένα γκρουπ ξένων επενδυτών

Σε διαπραγματεύσεις με τον Μάγκετ Σάμι, προκειμένου να ξαναπάρει τον Εργοτέλη στα χέρια του, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Γιώργος Βρέντζος!
 


Ο πρώην πρόεδρος των κιτρινόμαυρων, σε δημόσια τοποθέτησή του, ανέφερε τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας μάλιστα ότι είχε εξασφαλίσει χρήματα από ένα γκρουπ ξένων επενδυτών.


Το deal δεν προχώρησε τελικά παρότι έπεσαν διάφορες προτάσεις το τραπέζι, με τον Γιώργο Βρέντζο να καλεί άπαντες σε συσπείρωση, προκειμένου ο Εργοτέλης να ξαναβρεί το δρόμο του. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Εργοτελίτες & Εργοτελίτισσες,


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Εργοτέλη μας, κατέθεσα τις προηγούμενες μέρες στον μεγαλομέτοχο Μάγκετ Σαμί πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Εργοτέλης.


Το τελευταίο διάστημα, βλέποντας τη συνεχιζόμενη πολύ άσχημη αγωνιστική πορεία της 1ης ομάδας μας, η οποία κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό, γεγονός το οποίο θα έχει τραγικές συνέπειες για όλο τον Σύλλογο, καθώς και την αδυναμία της ιδιοκτησίας και της διοίκησης της ΠΑΕ ν' αντιστρέψουν τη δύσκολη κατάσταση, αποφάσισα να προσπαθήσω πολύ διακριτικά να βρω ξανά χρηματοδότηση προκειμένου να επιστρέψω διοικητικά στον Εργοτέλη. Παρότι κάτι τέτοιο δεν ήταν στις προθέσεις και δυνατότητες μου στην παρούσα φάση, όπου κύριο μέλημα μου είναι ν' ανακάμψω οικονομικά-επαγγελματικά-κοινωνικά-ψυχολογικά από την ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο, παραμέρισα γι' ακόμα μια φορά το συμφέρον εμένα και της οικογένειας μου, βάζοντας ξανά πάνω απ' όλους κι όλα τον Εργοτέλη. Οι προσπάθειες μου καρποφόρησαν ξαφνικά κι αναπάντεχα την περασμένη Τρίτη 2 Ιανουαρίου, οπότε κι εξασφάλισα τους αναγκαίους πόρους από γκρουπ ξένων επενδυτών.


Έχοντας εξασφαλίσει, με εγγυήσεις αυτή τη φορά, την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα κι ανάπτυξη της ΠΑΕ Εργοτέλης, την περασμένη Τετάρτη 3 Ιανουαρίου επικοινώνησα με τον μεγαλομέτοχο και του κατέθεσα πρόταση εξαγοράς των μετοχών του. Μετά από εκτενείς συζητήσεις κι ανταλλαγή απόψεων με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ακολούθησαν δύο ακόμα προτάσεις εκ μέρους εμένα και των συνεταίρων μου, βελτιωμένες και προσαρμοσμένες στον αθλητικό νόμο και στις ανάγκες των δύο πλευρών. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αντιπρότεινε κι εκείνος τελικά μια πρόταση. Δυστυχώς, παρά το καλό κλίμα και διάθεση των δύο πλευρών, οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν ανεπιτυχώς αργά χτες το βράδυ χωρίς να μπορέσουμε τελικά να φτάσουμε σε συμφωνία.


Οι συζητήσεις διεξήχθησαν με μεγάλη διακριτικότητα κι εχεμύθεια και από τις δύο πλευρές, όχι μόνο λόγω της σοβαρότητας του θέματος αλλά και για να μην διαταραχθεί περαιτέρω το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα λόγω της άσχημης βαθμολογικής θέσης. Είχαμε μάλιστα συμφωνήσει να μην δημοσιοποιηθεί τίποτα πριν το τέλος του σημερινού αγώνα, προκειμένου μην τυχόν αποπροσανατολιστούν κι επηρεαστούν αρνητικά τα μέλη της ομάδας.


Θέλω να ευχαριστήσω τον Μάγκετ Σαμί για την ειλικρινή διάθεση του να βρεθεί λύση. Ήταν καλό και χρήσιμο που ήρθαμε σε απευθείας επικοινωνία κι ανταλλάξαμε απόψεις, άσχετα αν τελικά δεν καταφέραμε να έρθουμε σε συμφωνία. Αν είχαμε κάνει το ίδιο το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς την παρεμβολή διαφόρων αχρήστων και αθλίων ατόμων, τα πράγματα θα ήταν τώρα πολύ καλύτερα για όλους και κυρίως για τον Εργοτέλη. Εύχομαι στον μεγαλομέτοχο ό,τι καλύτερο, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε σχέση με τον Εργοτέλη. Εύχομαι επίσης κι ελπίζω ότι θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις σ' όλα τα επίπεδα, προκειμένου η ομάδα να ανακάμψει βαθμολογικά και να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Όπως του τόνισα επανειλημμένα, θα είμαι στη διάθεση του, στη διάθεση του Εργοτέλη, για οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή χρειαστεί.


Λυπάμαι που δεν φτάσαμε σε συμφωνία, όπως κάποια στιγμή πίστεψα ότι θα γίνει, γιατί θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή στον Εργοτέλη, ο οποίος χρειάζεται επειγόντως μεγάλες αλλαγές για ν' αποφύγει τον υποβιβασμό (κι ότι συνεπάγεται μ' αυτόν).


Σας καλώ να παραμερίσουμε την όποια πίκρα, στενοχώρια, απογοήτευση, ακόμα κι αγανάκτηση και να στηρίξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ την αγαπημένη μας ομάδα, απαιτώντας όμως απ/ όλους ν' αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Ανεξάρτητα από ιδιοκτήτη, διοίκηση, προπονητή, παίκτες κλπ., δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι


Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΩΝ!"

Σχόλια