Το καλύτερο παιδί, στα χειρότερα χέρια...

Ποδόσφαιρο
Το καλύτερο παιδί, στα χειρότερα χέρια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό τον τίτλο έχουμε στο μυαλό μας, αρκετό καιρό πίσω, με όσα έφεραν τον ΟΦΗ στη δίνη αξεπέραστων προβλημάτων, με το παρόν σε διασωλήνωση και το άμεσο μέλλον αυστηρώς αβέβαιο.

Από τη μια οι μέτοχοι (ή αμέτοχοι), από την άλλη οι παρενέργειες του «Συνδρόμου του Γκάλαξι», που έχει εξελιχτεί (φυσιολογικά θα λέγαμε) σε θανατηφόρο ασθένεια, σφίγγοντας μετά μανίας το λαιμό του ΟΦΗ.

Ποιος ευθύνεται; Φυσικά οι θύτες που παρέδιδαν... σαν σακί μια μεγάλη ομάδα σε κάποιον που θα χαλούσε για πάρτι τους μια πλαστική σακούλα ευρώ, όπως πετάνε τα λουλούδια στα μπουζούκια, πίνοντας στην υγειά του κορόιδου και που μπορούσε κάλλιστα να κρύψει το «ξεφόρτωμά» τους, μέσα από γραφικές αναρτήσεις και σκανδαλώδεις προσωπικές του φωτογραφίες.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα που τα λάστιχα της μεταφοράς σκάνε, έδειξαν ότι δεν έχουν πλάνο για τη στήριξη μιας μεγάλης Κυρίας, που ανέλαβαν να οδηγήσουν στο σπίτι της, στους πάνω ορόφους της πολυκατοικίας. Αν είχαν πλάνο, θα είχαν οργανώσει ενέργειες να  προλάβουν καταστάσεις υπέρ της και όχι να στηρίζουν το ατόπημά τους, σε δικαιολογίες, υπό την τρομερή θέα του λουκέτου στο ανσανσέρ.

Αν λοιπόν οι «σοβαροί», απέναντι στον «α-σόβαρο» που εμπιστεύτηκαν να την οδηγήσει, έδιναν το στίγμα τους όλο αυτό τον καιρό, οι παίκτες θα είχαν να πιστέψουν σε κάτι και να είχαν δοθεί λύσεις, ώστε να μην έλθει ο ΟΦΗ στην εξευτελιστική κατάσταση, που τον έφεραν τώρα και οι από τότε αποφάσεις του.

Θα είχαν αναλάβει τα χρέη που δημιούργησαν και δεν θα εκφραζόταν επί της ουσίας με μια επιλογή που ήταν το αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο έβλεπαν κυριολεκτικά τον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ της επανεκκίνησης με μηδέν χρέη, έφτασε στο τραγικό σημείο μέσα σε τόσο λίγο χρόνο να γίνεται ρεντίκολο των προσφυγών και των δικαστικών αποφάσεων που εκτοξεύουν τα χρέη, επειδή στην ουσία ποτέ δεν νοιάστηκαν να της παράσχουν υψηλές υπηρεσίες, προτιμώντας πολύ από το "χύμα" και το ημι-οργανωμένο.

Άραγε, τι προσδοκούμε να δούμε, τώρα;

«Τα κανόνια του Ναβαρόνε» από κάποιο βιντεολάντ ή έναν «Από Μηχανής Θεό» σε μια μελετηρή ανάγνωση μιας αρχαίας τραγωδίας;

Οι επιλογές, θέλουν πρώτα αγάπη, θέληση και αποφασιστικότητα, αλλά οπωσδήποτε λεφτά, σαν μια βραδιά -όπως το πήγαν το πράγμα…- έξαλλη στα μπουζούκια...

(Επειδή δεν μπορεί να αναιρεθεί η προσφορά του καθενός, το ίδιο δεν γίνεται να αναιρεθεί και η ευθύνη του. Και επειδή οι "σοβαροί" είναι εκείνοι που συνάδουν με το "υπεύθυνοι", ας αποδείξουν τουλάχιστον αυτοί που το αισθάνονται, ότι νοιάζονται για αυτό που κινδυνεύει με σήματα SOS, να καταστραφεί από τα ΔΙΚΑ τους χέρια... Αν πραγματικά το θέλουν ΜΠΟΡΟΥΝ)

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News