Αθλητισμός

Βετούλας: «Έτοιμοι να πάρουμε αυτό που θέλουμε»

Το Ρέθυμνο κάνει ποδαρικό στην Basket League αντιμετωπίζοντας τα Τρίκαλα το Σάββατο (06/01, 16:30) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, με τους Νίκο Βετούλα και Χάρη Γιαννόπουλο να μιλούν για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το Ρέθυμνο κάνει ποδαρικό για τη νέα χρονιά στην Basket League αντιμετωπίζοντας τα Τρίκαλα το Σάββατο (06/01, 16:30) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, με τους Νίκο Βετούλα και Χάρη Γιαννόπουλο να μιλούν για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Βετούλας, δήλωσε αρχικά: «Καλή χρονιά με υγεία σε όλον τον κόσμο». Όσο αφορά το παιχνίδι των Τρικάλων επεσήμανε: «Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς τα Τρίκαλα προέρχονται από συνεχόμενες ήττες και θέλουν να αντιδράσουν. Προχώρησαν σε προσθήκες καλών και έμπειρων παικτών και είχαν χρόνο να ενσωματωθούν στην ομάδα και σίγουρα θα βοηθήσουν. 

Εμείς θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα και προσοχή στα ριμπάουντ. Όταν δεν το κάνουμε, το πληρώνουμε. Επίσης, θέλουμε να επιβάλουμε πλήρως το ρυθμό μας και να το φέρουμε στα μέτρα μας. Αυτά είναι δύο πολύ σημαντικά κομμάτια για την ομάδα μας και φυσικά δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στα ατού των Τρικάλων να βρουν ρυθμό στην επίθεση.

Επίσης, περιμένουμε τα Τρίκαλα να παίξουν επιθετικά στην άμυνα και να πιέσουν γιατί θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη. Άρα, εμείς πρέπει να αντέξουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Ο αρχηγός του Ρεθύμνου, Χάρης Γιαννόπουλος, αρχικά ευχήθηκε για το νέο έτος: «Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία σε όλο τον κόσμο». Ακολούθως, έδωσε το δικό του… σύνθημα για νίκη στα Τρίκαλα: «Τον τελευταίο μήνα κάναμε 4 πολύ καλά παιχνίδια και στα 3 πανηγυρίσαμε  νίκες. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό το σερί καλών παιχνιδιών και ταυτόχρονα νικών κόντρα στα Τρίκαλα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τα Τρίκαλα να κερδίσουν την μάχη των ριμπάουντ. Πρέπει να τους περιορίσουμε γιατί είναι καλοί σε αυτό το κομμάτι. Άρα, αν δώσουμε πολλές δεύτερες επιθέσεις, θα χάσουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι το ''κλειδί'', να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια από ριμπάουντ και από δικά μας λάθη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως για τα Τρίκαλα είναι ένας τελικός. Θέλουν να πάρουν τα παιχνίδια στην έδρα τους για να κερδίσουν την παραμονή και  αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς. Μας δίνει και επιπλέον ενέργεια για να πάρουμε το ''διπλό''. Είναι μία παραπάνω πρόκληση για εμάς. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε δουλέψει πολύ καλά και πάμε για τη νίκη».

Σχόλια