Αποκάλυψη για το Γκέραρντ που ήθελε να μαθευτεί μετά θάνατον

Κρήτη
Αποκάλυψη για το Γκέραρντ που ήθελε να μαθευτεί μετά θάνατον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία άγνωστη ιστορία για τον Ευγένιο Γκέραρντ αποκάλυψε στην κηδεία του Ολλανδού τεχνικού ο ιερέας του χωριού Ελιά, στο οποίο ζούσε ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ. Μία άγνωστη ιστορία, που ο ίδιος ο Γκέραρντ δεν ήθελε να βγει στο «φως» της δημοσιότητας όσο ζούσε…

«Ένας λεβέντης, ένας αγωνιστής της ζωής, που ήρθε από την Ολλανδία, την πατρίδα του, κι έδωσε τη μορφή της ταυτότητάς του, όχι μόνο στην Ελιά, όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά παντού», είπε αρχικά στον επικήδειό του ο ιερέας του Αγίου Παντελεήμονα.

«Ένας άνθρωπος που είχε αξία όπου κι αν βρισκόταν, που ακτινοβολούσε σαν φωτεινό αστέρι. Βρισκόταν 20 χρόνια στην Ελιά και η ευγένειά του ήταν πολύ μεγαλύτερη από το όνομά του. Αγαπούσε την Κατερίνα, τα παιδιά της Κατερίνας, τον κόσμο της Ελιάς. Έδωσε την καρδιά του και του άρεσε να λέει "το χωριό μου η Ελιά". Ήθελε να νιώσει Κρητικός. Συνήθιζε να λέει "γεννήθηκα κάπου αλλού, αλλά αν ξαναγεννιόμουν, θα ήθελα να γεννηθώ στην Κρήτη"».

Μάλιστα, αποκάλυψε και μία ανέκδοτη ιστορία, που ο «μίστερ» δεν ήθελε να γίνει γνωστή όσο ήταν εν ζωή: «Κάποια στιγμή, πήρε μια αποζημίωση από έναν αθλητικό φορέα. Τότε, είχε έρθει και μου είχε τάξει μια δωρεά. Εγώ του απάντησα "σιγά, όλοι το ίδιο λένε". Όταν την εισέπραξε, μου την προσέφερε όλη, με την προϋπόθεση να μην βγει τίποτα στη δημοσιότητα μέχρι να πεθάνει. Γι' αυτό σας λέω τώρα την ιστορία».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ TV

Πηγή: filathlos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News