Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια Κρήτης η Μικτή Παίδων ΕΠΣΗ

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση η Μικτή Παίδων της ΕΠΣΗ επικράτησε με 2-0 της αντίστοιχης του Ρεθύμνου στο Ατσαλένιο και στέφθηκε πρωταθλήτρια στην πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση η Μικτή Παίδων της ΕΠΣΗ επικράτησε με 2-0 της αντίστοιχης του Ρεθύμνου στο Ατσαλένιο και στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια στην πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και πήρε το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες Ενώσεων της Ελλάδας.

Η Μικτή Παίδων της ΕΠΣΗ, άριστα στημένη από τον Αντώνη Φραγκάκη, είχε την καθολική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα τις πολλές φάσεις που δημιούργησε, κάτι το οποίο δε συνέβη στην επανάληψη καταφέρνοντας να πετύχει δύο τέρματα και να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Μόλις στο 2' ήρθε η πρώτη απειλή από τον Χαλκιαδάκη για τους γηπεδούχους, το σουτ του οποίου έφυγε έξω, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Σωμαράκη στο 10'.

Η πιο σημαντική ευκαιρία ήρθε στο 16' όταν το σουτ του Μαμουλάκη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δεσποτόπουλου, με τους ανθρώπους των γηπεδούχων να διαμαρτύρονται πως η μπάλα αφότου χτύπησε στο δοκάρι έσκασε μέσα από τη γραμμή, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης συνέχισε κανονικά το παιχνίδι χωρίς να καταλογίζει το τέρμα στους γηπεδούχους.

Το συγκρότημα του Αντώνη Φραγκάκη συνέχισε να πιέζει και στο 19' ο Σωμαράκης έκανε το σουτ με τον Δεσποτόπουλο να αποκρούει στη γωνία του, ενώ στο 30' ο Μαμουλάκης επιχείρησε να τον νικήσει χωρίς όμως να μπορέσει να πετύχει κάποιο τέρμα.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος όμως η ομάδα του Ηρακλείου, το πραγματοποίησε με την αρχή του δευτέρου, καθώς στο 49' ο Χαλκιαδάκης έβγαλε στην αντεπίθεση των Σωμαράκη κι εκείνος με πολύ ωραία προσπάθεια πλασαρε σωστά για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν εκ νέου λύση και στο 67' ο Χαλκιαδάκης με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Δεσποτόπουλου για το τελικό 2-0.

Μικτή Παίδων ΕΠΣΗ: Θαλασσινός, Δασκαλάκης, Κακουλάκης (74' Γεωργαλής), Τσέρος, Γκρίτζαλης, Σπυριδάκης, Αμανάκης, Βιτώρος (67' Ρούκα), Σωμαράκης (80' Σφακιανάκης), Χαλκιαδάκης, Μαμουλάκης (80' Κουτάντος).

Μικτή Παίδων ΕΠΣΡ: Δεσποτόπουλος, Χατζηκωνσταντίνου (80' Τραϊτοράκης), Αποστολάκης, Μελαδάκης, Καπετανάκης (80' Λελεδάκης), Βερνάδος (66' Μπαγκάκης), Αλιάι, Φραγκιαδάκης, Καφετζής, Σπαντιδάκης (56' Τσιλεδάκης), Θεοδοσουλάκης (56' Ματθαιακάκης).

Σχόλια