Αθλητισμός

Καζανάκης: «Σώστε την ομάδα που παραπαίει»

Στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στο Ράδιο98,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ και ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τον Ευγένιο Γκέραρντ, Κώστας Καζανάκης.

Στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στο Ράδιο98,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ και ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τον Ευγένιο Γκέραρντ, Κώστας Καζανάκης. Σε μια κατάθεση ψυχή για τον Ολλανδό τεχνικό, ο ίδιος περιέγραψε την πορεία του Γκέραρντ στον ΟΦΗ, ενώ στο φινάλε ξέσπασε σε λυγμούς, όταν κι έπρεπε να αποχαιρετήσει τον «μεγάλο Μίστερ».

Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος περιέγραψε την πορεία του Ολλανδού τεχνικού στον ΟΦΗ, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την τωρινή κατάσταση στην Κρητική ομάδα, τονίζοντας μάλιστα πως αυτή παραπαίει και παρακάλεσε τους ανθρώπους που τη διοικούν να δώσουν τη λύση. Στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής μίλησε και ο Στέλιος Μαλτεζάκης, ο αθλητικογράφος που σύστησε τον Ολλανδό προπονητή στο τηλεοπτικό κοινό μέσω της ΚΡΗΤΗ TV, με τους δύο τους να εξιστορούν τα όσα έζησαν με τον ίδιο.

«Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές στην Κρήτη. Αγάπησε το νησί μας, ήρθε σαν Ολλανδός και έφυγε σαν Κρητικός. Πολύ καλύτερος από πολλούς από μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Καζανάκη, για να συνεχίσει αναφορικά με την προσφορά που αφήνει ο Ολλανδός:

«Είναι μια ευγενή προσφορά η οποία μένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Έφερε την ομάδα εκεί που δε μπορούσε κανείς να τη φέρει και αυτό που θα μείνει αξέχαστο είναι ότι στα χέρια του ο ΟΦΗ έζησε μεγάλες στιγμές και έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο. Το έχει ανάγκη το νησί να φτάσουμε ξανά σ' αυτές τις στιγμές».

Για το πώς ήταν ο Ευγένιος Γκέραρντ στην προσωπική του ζωή ο ίδιος ανέφερε: «Ένας ευγενικότατος άνθρωπος που είχε πολλά να κάνει και να δώσει στο χώρο που ήταν. Στον ΟΦΗ του δόθηκε η ευκαιρία να μεγαλουργήσει. Το όνομα του ΟΦΗ έφτασε στα πέρατα του κόσμου. Όποιος κι αν πέρασε από τον ΟΦΗ, αγάπησε την ομάδα και το νησί. Αυτός ο άνθρωπος μας έφερε έναν ποδοσφαιρικό πολιτισμό που ήταν πολλά χρόνια μπροστά και προσπάθησε να το φέρει σ' αυτό το νησί που υπεραγαπούσε. Πρέπει να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Τέλος για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον ΟΦΗ ο Κώστας Καζανάκης με λόγια καρδιάς ανέφερε: «Για το αύριο έχω να πω πως, όντως η ομάδα παραπαίει, είναι σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι και οι άνθρωποι που την έχουν στα χέρια τους δεν έχουν καταλάβει ακόμα την αξία της ομάδας και την ιστορία της ομάδας. Τους εύχομαι, την ομάδα που έχουν στα χέρια τους να τη δουν σαν ένα κομμάτι από τη ζωή τους γιατί μόνο έτσι θα φτάσει εκεί που πρέπει να πάει και να παραμείνει εκεί. Θα είναι έγκλημα να «σκοτωθεί» στα χέρια κρητικών ανθρώπων που αγαπήσαν και αγαπούν πιστεύω την ομάδα. Η ομάδα πρέπει να σωθεί. Είναι ντροπή να αυτοκαταστραφεί σε χέρια Κρητικών ανθρώπων. Τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί σε δύσκολες στιγμές βοήθησαν την ομάδα, αλλά θα τους παρακαλέσω και θα τους παροτρύνω, κρατήστε την ομάδα μέσα στην καρδιά σας. Αυτή η ομάδα είναι η καρδιά μας».

Ακούστε παρακάτω το απόσπασμα της εκπομπής:

Σχόλια