Αθλητισμός

Κιάσσος: «Χρωστάω τα πάντα στον Γκέραρντ»

Λόγια αγάπης από τον Κώστα Κιάσσο για το θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ

Εμφανώς φορτισμένος από τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ, ο Κώστας Κιάσσος μίλησε στο gazzetta.gr για τον Ολλανδό εξηγώντας γιατί λατρεύτηκε απ' όλους, αλλά και πως οφείλει τα πάντα σε αυτόν!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μπήκε το 2018 για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 77 ετών ο Ολλανδός, αλλά πολιτογραφημένος Κρητικός, Ευγένιος Γκέραρντ.

Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την σύγχρονη ιστορία του ΟΦΗ υπηρετώντας τους «Ομιλίτες» για 15 χρόνια, ο οποίος αγαπήθηκε όσο λίγοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με το ήθος, την εργατικότητα του και τις επιτυχίες του πέρασε στο πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές.

Δεκάδες ποδοσφαιριστές έπιναν νερό στο όνομα του ΟΦΗ αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του «Μίστερ» τον τεχνικό ηγέτη που τους βοήθησε να καλλιεργήσουν, αλλά και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Ένα από τα «Παιδιά του Γκέραρντ» που βρίσκονταν σε περίοπτη θέση είναι και ο Κώστας Κιάσσος, ο οποίος μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση μίλησε στο gazzetta.gr για τον τεράστιο Ολλανδό προπονητή.

«Χρωστάω τα πάντα σε αυτόν. Κανείς δεν θα με ήξερε εάν δεν υπήρχε ο Μίστερ. Χάρη στον Γκέραρντ εγώ είμαι ο Κώστας Κιάσσος. Με είχε από μικρό παιδί. Τον ήξερα και συνεργαζόμουν μαζί του από ηλικία 14-15 ετών. Τον θεωρώ πατέρα μου. Ήμασταν μαζί 26 χρόνια, μια ζωή».

Ο πρώην άσος του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού έδωσε την δική του εξήγηση για το γεγονός πως ο Γκέραρντ αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και φιλάθλους.

«Ήταν πρωτοποριακός, πολύ μπροστά από την εποχή του σε ό,τι έκανε. Αυτός ο άνθρωπος είχε μεγάλη καρδιά. Τους αγαπούσε όλους και όλος ο κόσμος τον αγαπούσε με την σειρά του. Αν και προερχόταν από την Ολλανδία, ήταν ένας πολύ ζεστός άνθρωπος που είχε καλοσύνη μέσα του.

Εκτός τον άλλων στο ποδοσφαιρικό κομμάτι άφησε τεράστιο έργο στον ΟΦΗ. Πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες και συνέδεσε το όνομα του με την άνοδο του συλλόγου. Ακόμη ένα μεγάλο μέρος του αθλητικού κέντρου της ομάδας οφείλεται σε αυτόν. Ο Γκέραρντ είχε κάνει την μελέτη και τον σχεδιασμό του για το πως θα πρέπει να γίνει».

O παλαίμαχος μέσος έδωσε μια άλλη διάσταση στην επαφή που είχε ο Ευγένιος Γκέραρντ με τους παίκτες του ΟΦΗ, αλλά και τον τρόπο που τους προσέγγιζε προκειμένου να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την κρητική ομάδα.

«Ήμουν σαν παιδί του. Όπως προείπα με ήξερε από μικρό. Ερχόταν πολλές φορές στο ξεκίνημα της καριέρας μου σπίτι και τα λέγαμε. Βγαίναμε για καφέ και μιλούσαμε για ποδόσφαιρο. Ούτε ο πατέρας μου να ήταν Με συμβούλευε συνεχώς και ξόδευε πολλές ώρες για να βρίσκεται κοντά στους παίκτες του. Ακόμη και όταν ήμουν στο στρατό και έπαιρνα άδειες ερχόταν για να κάνουμε έξτρα προπονήσεις.

Μπορεί η υγεία του να ήταν κλονισμένη το τελευταίο διάστημα, αλλά η απώλεια του μας έχει συγκλονίσει όλους. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο».

Σχόλια