Αθλητισμός

Όταν ο Γκέραρντ μπορούσε ακόμη να μιλήσει...

Συνέβη τον Μάρτο του 2014 στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της Κρήτη TV όπου καλεσμένοι του Στέλιου Μαλτεζάκη ήταν ο Ευγένιος Γκέραρντ και οι δημοσιογράφοι Σώτος Παιδάκης και Μανώλης Δανδουλάκης, που έζησαν από πολύ κοντά το έργο του στον ΟΦΗ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Αυτή ήταν η τελευταία παρουσία του Ευγένιου Γκέραρντ σε πλατό τηλεοπτικής εκπομπής, όπου ξετυλίχτηκαν πλούσιες αναμνήσεις μιας ιστορικής εποχής για τον ΟΦΗ, το κρητικό ποδόσφαιρο και την αθλητική δημοσιογραφία.

Συνέβη τον Μάρτο του 2014  στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της Κρήτη TV όπου καλεσμένοι του Στέλιου Μαλτεζάκη ήταν ο Ευγένιος Γκέραρντ και οι δημοσιογράφοι Σώτος Παιδάκης και Μανώλης Δανδουλάκης, που έζησαν από πολύ κοντά το έργο του στον ΟΦΗ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

 Η παρουσία του Ευγένιου Γκέραρντ και των συναδέλφων, σκόρπιζε συγκίνηση και μαζί αναδείκνυε τον πλούτο καθαρών και δημιουργικών διαδρομών στο χώρο του αθλητισμού μας. Όλοι τους κι ο καθένας χωριστά, είναι μια ιστορία του ποδοσφαίρου, απηχώντας τις κοινωνικές περιόδους του Ηρακλείου, μέσα από τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα του ΟΦΗ.

Αφήσαμε τις μνήμες να κινηθούν ελεύθερα. Από μόνες τους, άλλωστε, μπορούσαν να πουν πολλά ως μηνύματα στο σήμερα.

Θέλαμε τον «Ολλανδό» να κάθεται αμέριμνος στο πλατό, χωρίς την παραμικρή πίεση ερωτημάτων που έτσι κι αλλιώς έχουν απαντηθεί και που στην πλειοψηφία τους, είναι αυτονόητες ενότητες. Θέλαμε να χαρεί μέσα στο χρόνο, μαζί με μας και το κοινό που παρακολουθούσε και εκφράσθηκε με ισχυρά σχόλια στα social media και στις συζητήσεις την επομένη στα στέκια.

Σχόλια