Αθλητισμός

Θρήνος στην Κρήτη: «Έφυγε» ο Ευγένιος Γκέραρντ (vid)

Μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ευγένιος Γκέραρντ.

Μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ευγένιος Γκέραρντ. Ένας άνθρωπος σύμβολο για τον ΟΦΗ, το κρητικό ποδόσφαιρο και το ελληνικό γενικότερα. Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι έχει αποφασίσει η οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ να συνοδευτεί ο μέγας άνθρωπος του ποδοσφαίρου μας στην τελευταία του κατοικία.

Στα 77 του χρόνια ο Ευγένιος Γκέραρντ, που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη στον ΟΦΗ και στον ελληνικό αθλητισμό. Σήμερα, 2 Ιανουαρίου 2018 ο Ευγένιος Γκέραρντ έφυγε από την ζωή αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια μεγάλα προβλήματα υγείας, αφήνοντας τεράστιο κενό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο Ευγένιος Γκέραρντ αποτέλεσε τον μακροβιότερο προπονητή του ΟΦΗ στην ιστορία του συλλόγου και συνέδεσε το όνομά του με την κρητική ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να θυμίσουμε πως πριν από περίπου 1,5 μήνα τα… παιδιά του Ολλανδού τον τίμησαν μάλιστα με φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο «Γεντί Κουλέ» και ο Ευγένιος Γκέραρντ έδωσε το «παρών» παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΑΕ ΟΦΗ: «ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ»

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΕΡΑΡΝΤ

O Ευγένιος Γκέραρντ γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας στις 7 Μαΐου του 1940 και φοίτησε στη σχολή προπονητών της Κολονίας, ενώ είχε και δίπλωμα Ψυχολογίας.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ.  Το 1974 ανέλαβε βοηθός προπονητή της Ρόντα ΤΚΚ και στον πάγκο αυτής της ομάδας παρέμεινε επί 11 χρόνια. Από το 1985, οπότε και ήρθε στην Ελλάδα, ως το 2000 ήταν προπονητής του ΟΦΗ.

Με την κρητική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1987, αφήνοντας το στίγμα του στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου. Το 2000 ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος στην ΑΕΚ και το 2001 πήγε στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ. Το 2002 ανέλαβε τον Ηρακλή. Στις 23 Φεβρουαρίου 2010 ανελαβε ως προπονητής στην Παναχαϊκή, απ'όπου αποχώρησε ύστερα από μόλις δύο μήνες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΕΡΑΡΝΤ

Η εκπομπή «Μικτή Ζώνη» στις 25 Μαρτίου του 2014 είχε φιλοξενήσει τον Ευγένιο Γκέραρντ, αναβιώνοντας τη «χρυσή εποχή» του Ολλανδού προπονητή, ξυπνώντας μνήμες που μόνο δέος μπορούσαν να προκαλέσουν.

Σχόλια