default-image

Στον πόντο ο Παναθηναϊκός στη Ρόδο

Αθλητισμός
Στον πόντο ο Παναθηναϊκός στη Ρόδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «Βενετόκλειο» διεξήχθη ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς του πρωταθλήματος, με τον Κολοσσό Ρόδου να βάζει... πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό μέχρι να φτάσει στην τελική επικράτηση με 72-71.

Ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να είχε γείρει και στη μεριά των γηπεδούχων αφού κρίθηκε -κυριολεκτικά- στις λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά η επιστροφή του Νικ Καλάθη στο «πράσινο» ρόστερ στέφθηκε με επιτυχία, αν και στο τέλος λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος της ομάδας. Έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά ο Γκρίφιν που ήταν ο καλύτερος των γηπεδούχων κατάφερε να... αστοχήσει σε λέι απ (γιατί... περί κατορθώματος πρόκειται) στα 29'' με το σκορ στο 72-71 υπέρ των «πρασίνων».

Ο Καλάθης που τελείωσε το ματς με 6 πόντους, 10 ασίστ, 8 ριμπάουντ ήταν άστοχος στα 5'' πριν από το τέλος αλλά και πάλι ο Γκρίφιν δεν έκανε σωστή επιλογή και πέταξε τη μπάλα από το κέντρο του γηπέδου.

Νωρίτερα ο Κολοσσός είχε προηγηθεί και με 66-59 στα 04:44 πριν από το τέλος, αλλά ένα σερί 10-0 του Παναθηναϊκού γύρισε το ματς και έγινε ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Γκιστ ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού, ο Αντετοκούνμπο βοήθησε στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Σίνγκλετονστηρίχθηκε στις βολές, ενώ ο Ρίβερς ευστόχησε σε ένα μεγάλο τρίποντο για το 66-69. Στην πλευρά του Κολοσσού υπήρχαν σοβαρά παράπονα για την διαιτησία, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε το έπακρο τη χαλαρότητα του Παναθηναϊκού και με ένα επιμέρους 24-6 κατάφερε να μετατρέψει το -10 (23-33) σε +8 (47-39) με τους Γκρίφιν και Ουέαρ να αποτελούν τον μεγάλο μπελά των «πρασίνων». Είναι χαρακτηριστικό ότι στην 3η περίοδο ο Κολοσσός σημείωσε ένα καλάθι λιγότερο (27π.) από όλους τους πόντους του πρώτου ημιχρόνου! Δείγμα των όσων συνέβησαν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τους Ροδίτες να είναι τα... απόλυτα αφεντικά του αγώνα. Ακόμα και έτσι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει στον πόντο (47-46), ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να διατηρήσουν τα ηνία του αγώνα.

Λίγο-πολύ το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε περισσότερο με... αγγαρεία και λιγότερο με παιχνίδι μπάσκετ. Με σβηστές τις μηχανές ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κρατήσει τα ηνία στο σκορ, με τον Κολοσσό να ήταν ανταγωνιστικός και να έβαζε απαγορευτικό στις «πράσινες» προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς.

Φυσικά το ευχάριστο νέο για τον Τσάβι Πασκουάλ αποτέλεσε η επιστροφή του Νικ Καλάθη στην ενεργό δράση, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο είχε προλάβει να μοιράσει 4 ασίστ και να μαζέψει άλλα τόσα ριμπάουντ. Αν μη τι άλλο με την παρουσία του στο παρκέ, η επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν καλύτερη με αποτέλεσμα να φτάσει ο δείκτης του σκορ στο +10 (33-23) τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (33-29).

Το σίγουρο ότι η εικόνα του αγώνα ύστερα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα παρέπεμπε σε... ματς «να τελειώνουμε, να κάνουμε ρεβεγιόν» με τον Παναθηναϊκό να έχει 12/26 σουτ και τον Κολοσσό 13/32. Τα περισσότερα ήταν πάνω σε άμυνες και χωρίς να υπάρχει σωστό διάβασμα της αντίπαλης άμυνας. Ο Γκιστμε 7 πόντους ήταν εκείνος που είχε ξεχωρίσει περισσότερο στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι (7π., 3ρ., 2ασ.) ήταν σταθερά καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στον αντίποδα, οι Ουέαρ (8π., 3/4σ.) και Γκρίφιν (8π., 4/9σ.) ήταν εκείνος που έβαζε τα περισσότερα προβλήματα στον Τσάβι Πασκουάλ.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 29-33, 56-54, 71-72

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News