default-image

2017... η χρονιά του Ηροδότου!

Ποδόσφαιρο
2017... η χρονιά του Ηροδότου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε μία, ούτε δύο... αλλά πέντε ήταν οι κούπες που κατέκτησε ο Ηρόδοτος μέσα στο 2017, αποτελώντας το μεγάλο πρωταγωνιστή της χρονιάς για το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο. Σίγουρα ήταν μια ιστορική περίοδος για το σύλλογο της Νέας Αλικαρνασσού, που συνοδεύτηκε από πολλές χαρές, πρωτάθλημα και άνοδο, αλλά και πρωταγωνιστική πορεία φέτος στη Γ' Εθνική, με το Δεκέμβριο να τον βρίσκει πρωταθλητή χειμώνα!

Ο Ηρόδοτος ήταν πέρυσι στην Α1 ΕΠΣΗ το μεγάλο και ακλόνητο φαβορί, έχοντας δείξει από νωρίς τις πρωταγωνιστικές του διαθέσεις. Σε ένα πρωτάθλημα-μαραθώνιο 38 αγωνιστικών, έπαιζε μπάλα... μόνος του στην πρώτη θέση, με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Ιανουάριος είχε βρει τον Ηρόδοτο ήδη στο +9 μπροστά από Μοίρες και Γιούχτα, που μοιράζονταν τη 2η θέση, με τις βαθμολογικές διαφορές στη συνέχεια να αυξάνονται και να σταθεροποιούνται σε διψήφιους αριθμούς.

Ουσιαστικά η κυριαρχία των "κυανόλευκων" στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ ουδέποτε αμφισβητήθηκε και από όλους αναγνωρίστηκε η ανωτερότητα και το ότι κινήθηκαν τουλάχιστον σε δύο ταχύτητες υψηλότερα!

Το φινάλε του πρωταθλήματος βρήκε τον Ηρόδοτο να σπάει το κοντέρ των 100 βαθμών, συγκεντρώνοντας 102 (!), με απολογισμό 33 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Τα γκολ ήταν υπέρ 108 και κατά 12, ενώ η διαφορά του από τη δεύτερη θέση ήταν 15 βαθμοί!

Ο Ηρόδοτος έστρεφε ήδη το βλέμμα του στη Γ' Εθνική, με τον αρχικό σχεδιασμό να ξεκινά υπό τον προπονητή Λευτέρη Βασιλειάδη, αλλά η «διαφορά φιλοσοφίας» οδήγησε σε διαζύγιο, με τον Μανόλη Παπαματθαιάκη να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, για το Super Cup της ΕΠΣΗ, ο Ηρόδοτος νίκησε 2-1 το Ζαρό και ουσιαστικά αυτή ήταν η 5η κούπα χρονικά μέσα στο 2017! Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε ο αποκλεισμός από τον ΠΟΑ στον πρόωρο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, αλλά απ' ό,τι φάνηκε στη συνέχεια στο πρωτάθλημα αυτό το αποτέλεσμα ήταν... περαστικό για τον Ηρόδοτο. Η πορεία του στον πρώτο γύρο της Γ' Εθνικής ήταν εντυπωσιακή και αναδείχτηκε πανάξια πρωταθλητής χειμώνα, ενώ ήδη στη Νέα Αλικαρνασσό κάνουν όνειρα Football League.

Πρώτα το Κύπελλο ΕΠΣΗ

Ο χορός για τις... κούπες του Ηροδότου ξεκίνησε από το Μαρτινέγκο στις 27 Μαρτίου 2017, όπου αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ με αντίπαλο το Ζαρό. Ο Ηρόδοτος ήταν μεγάλο φαβορί, αλλά μέσα στον αγώνα ο Ζαρός πάλεψε σαν λιοντάρι, παρότι από πολύ νωρίς έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές. Τελικά χρειάστηκε μια εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη στην παράταση, ώστε οι "κυανόλευκοι" να κατακτήσουν δύσκολα το Κύπελλο ΕΠΣΗ.

 

Το Κύπελλο Ερασιτεχνών

Η κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ έστειλε τον Ηρόδοτο στις επόμενες φάσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, ξεκινώντας εκεί ένα όμορφο ταξίδι. Απαλλαγμένος από το άγχος του πρωταθλήματος, στο οποίο έμενε μόνο η μαθηματική κατάκτηση, ο Ηρόδοτος έδωσε μεγάλη βαρύτητα στις αναμετρήσεις του στο θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Τα πρώτα του παιχνίδια ήταν επί κρητικού εδάφους. Αρχικά νίκησε με το εντυπωσιακό 0-7 τον Ερασιτέχνη Πλατανιά και στη συνέχεια, στον άτυπο τελικό Κρήτης, φιλοξένησε τον Ο.Φ. Ιεράπετρας στη Νέα Αλικαρνασσό, κερδίζοντας με 1-0. Η κλήρωση για τη συνέχεια ήταν πλεονεκτική για τον Ηρόδοτο, έχοντας τα παιχνίδια τόσο για τη φάση των "8" όσο και τον ημιτελικό στη Νέα Αλικαρνασσό. Αρχικά φιλοξένησε στους "8" την Α.Ε. Λευκίμμης Κέρκυρας, την οποία νίκησε άνετα με 3-0 και στη συνέχεια στον ημιτελικό η επικράτηση με 2-0 επί του Αστέρα Βλαχιώτη έστειλε τον Ηρόδοτο στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο τελικός έγινε στις 20 Μαΐου στο γήπεδο Σπάτων με αντίπαλο την Ελπίδα Σκουτάρεως από τις Σέρρες. Ο Ηρόδοτος, έχοντας και πολύ κόσμο στο πλευρό του, επικράτησε 1-0 με χρυσό σκόρερ τον Μπερνιδάκη με γκολ στο 7ο λεπτό του τελικού.

To Super Cup Ερασιτεχνών

Ο δρόμος του Ηροδότου προς τις διακρίσεις δε σταμάτησε όμως εκεί, καθώς, έχοντας κατακτήσει ήδη τρεις κούπες μέσα στο πρώτο μισό του 2017 (πρωτάθλημα και Κύπελλο ΕΠΣΗ, Κύπελλο Ερασιτεχνών), έμενε να μπει το... κερασάκι στην τούρτα. Αυτό ήταν το Super Cup Ερασιτεχνών, με αντίπαλο του Ηροδότου την Α.Ε. Καραϊσκάκης, η οποία είχε πάρει το Κύπελλο των ομάδων της Γ' Εθνικής. Αυτός ο αγώνας έγινε στο γήπεδο της Ελευσίνας, με τον ιστορικό σύλλογο να επιβεβαιώνει ότι δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει... τίποτα μέσα στη χρονιά. Έτσι, με γκολ του Δημήτρη Κοιλιάρα νίκησε με 1-0 και την Α.Ε. Καραϊσκάκης και κατέκτησε το τέταρτο κύπελλο στη σειρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News