Αθλητισμός

Επιτυχίες για τους σκακιστές της Κρήτης

Πρώτη η Σ.Α.Χ. Χανίων, δεύτερος ο ΟΦΗ στο Πανελλήνιο παίδων-κορασίδων. Διάκριση και για τον Κελίρη

Εντυπωσιακά έκλεισε το 2017 για το τμήμα σκακιού του ΟΦΗ καθώς πανηγύρισε δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα η ηρακλειώτικη ομάδα συμμετείχε στο Πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, όπου κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση. Με διάκριση έκλεισε η χρονιά, όμως και για τον Ανδρέα Κελίρη, ο οποίος ήταν 3ος στο Πανελλήνιο ατομικό Πρωτάθλημα ανδρών. Κι αν η επιτυχία του δεύτερου ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη με δεδομένη την κλάση του, το ασημένιο μετάλλιο των μικρών σκακιστών του ΟΦΗ ήρθε αναπάντεχα και χάρισε χαμόγελα στα παιδιά, τις οικογένειές τους και φυσικά τους προπονητές τους.

Το πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή 20 ομάδων, οι οποίες προκρίνονται από τα περιφερειακά πρωταθλήματα όλης της χώρας. Μάλιστα από πέρυσι οι 6 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας προκρίνονται απ' ευθείας στην επόμενη διοργάνωση. Έτσι από την Κρήτη στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν η Σ.Α. Χανίων και ο ΟΦΗ (1η και 6η θέση αντίστοιχα από το πρωτάθλημα του 2016), καθώς και η Κάισσα Χανίων που προκρίθηκε από τον τοπικό όμιλο Κρήτης.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, με δεύτερο τον ΟΦΗ και τρίτο τον Σ.Ο. Καβάλας.  Με την ομάδα του ΟΦΗ αγωνίστηκαν οι Νίκος Σερπετσιδάκης (Α-16), Χρήστος Μπροκαλάκης (Α-14), Γιώργος Παπιδάκης (Α-12), Νίκος Καζάκος (Α-10), Ίριδα Βιτσαξάκη (Κ-16) και Ειρήνη Εργαζάκη (Κ-12).  Προπονητής της ομάδας είναι ο σκακιστής του ΟΦΗ, FM Παναγιώτης Χριστοδούλου.

Στο Πανελλήνιο ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδας (ανδρών) συμμετείχαν 10 από τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές και ο σκακιστής του ΟΦΗ Ανδρέας Κελίρης τερμάτισε στην 3η θέση, με νικητή τον Γιάννη Νικολαΐδη και δεύτερο τον Θάνο Μαστροβασίλη.  Και οι τρεις είναι στελέχη της Εθνικής μας ομάδας έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του γκρανμαιτρ (GM). Ο Κελίρης ανέβηκε μια θέση πιο πάνω από την περυσινή του επίδοση (είχε τερματίσει 4ος) συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία κερδίζοντας 4 μονάδες ΕΛΟ στη διεθνή αξιολόγηση της FIDE (από 2519 στα 2523).  

Σχόλια