default-image

Σελίν: Η Ντινάμο την πρόκριση, η ΑΕΚ το πρωτάθλημα!

Ποδόσφαιρο
Σελίν: Η Ντινάμο την πρόκριση, η ΑΕΚ το πρωτάθλημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γεβγέν Σελίν αγωνιζόταν στον Πλατανιά και τώρα αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης. Από Ντινάμο Κιέβου και ξέρει και θέλει να μαθαίνει. Άλλωστε, πέρα από τα αισθήματά του για εκείνη, μέχρι τη στιγμή που τον πήρε με μεταγραφή ο Αστέρας, σε εκείνη ανήκε...

Με αφορμή την κλήρωση που έφερε το ζευγάρι ΑΕΚ-Ντινάμο Κιέβου στους 32 του Europa League, o Ουκρανός παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα sport-fm.gr.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Σελίν:

- Η κλήρωση είναι περισσότερο δύσκολη για την ΑΕΚ ή για την Ντινάμο;

"Είναι δύσκολη και για τις δύο ομάδες. Πολύ δύσκολη θα έλεγα. Η ΑΕΚ έχει ένα μεγάλο αβαντάζ. Οτι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα συνεχίζεται. Η Ντινάμο θα προέρχεται από διακοπή. Πάντως, αν είναι να κάνω προγνωστικά, θα έλεγα ότι στο τέλος θα προκριθεί η Ντινάμο. Ξέρω ότι το θέλει πολύ. Εχουμε και τον ανταγωνισμό με την Σαχτάρ στο πρωτάθλημα..."

- Είσαι, αν κατάλαβα καλά και οπαδός της Ντινάμο πέρα από το γεγονός ότι έχεις παίξει σε αυτήν;

"Ναι είμαι... (γέλια)

- Οπότε, αν σου ζητήσουν από την ομάδα πληροφορίες για την ΑΕΚ, θα τις δώσεις;

"Δεν νομίζω ότι θα μου ζητήσουν. Έχουν κατάλληλους ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλύτερα να συγκεντρώσουν πληροφορίες για έναν αντίπαλο. Ήδη θα ξέρουν πολύ καλά την ΑΕΚ. Αν πάντως χρειαστούν, θα δώσω".

- Να φανταστώ ότι θα πας στον αγώνα του ΟΑΚΑ; Με τους οπαδούς;

"Ελπίζω ότι θα μπορέσω. Οτι δεν θα έχω υποχρεώσεις εκείνη την ημέρα και θα καταφέρω να πάω στο γήπεδο. Όχι στους οπαδούς. Ξέρω βέβαια ότι είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι ελληνικές ομάδες να προχωρούν στην Ευρώπη. Αλλά είναι ομάδα της πατρίδας μου, είναι η ομάδα μου, οπότε σε αυτά τα ματς θα υποστηρίζω την Ντινάμο".

- Το κρύο που θα επικρατεί στο Κίεβο στον αγώνα ρεβάνς, θα επηρεάσει την ΑΕΚ;

"Δεν νομίζω. Άλλωστε, κρύο έχει και στην Ελλάδα. Στην Τίπολη σίγουρα (γέλια). Πάντως, θα είναι ίδιες οι καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι δύο ομάδες και στους δύο αγώνες, οπότε νομίζω δεν θα παίξει ρόλο. Σε άλλα στοιχεία ΑΕΚ και Ντινάμο θα δείξουν τη δυναμή τους. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα δείξουν ποια θέλει περισσότερο την πρόκριση. Παίζουν μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ουκρανίας. Οταν ένα παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό, δεν σκέφτεσαι το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή ή το χιόνι. Εχεις μόνο έναν στόχο μπροστά στα μάτια σου".

- Πού θα κριθεί αυτός ο στόχος;

"Καταρχάς, νομίζω ηξ πρόκριση θα κριθεί και στους δύο αγώνες. Ισως να παίζεται και μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι είναι ένα ζευγάρι στο οποίο η λεπτομέρεια θα παίξει ρόλο".

- Ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν από την Ντινάμο;

"Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις. Διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Μπορώ να πω, όμως, ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, ειδικά οι νεαροί, κάτι τέτοια παιχνίδια περιμένουν για να δείξουν την αξία τους και να κάνουν μία μεταγραφή σε ευρωπαϊκή ομάδα. Όπως, δηλαδή, έχει συμβεί και στο παρελθόν. Η Ντινάμο είναι ομάδα που δίνει τέτοιες ευκαιρίες. Μετά το δεύτερο ματς, λοιπόν, θα δούμε ποια ομάδα από τις δύο ήταν η καλύτερη".

- Θα μοιάζουν οι αγώνες με εκείνους που έδωσε το καλοκαίρι η ΑΕΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τα προκριματικά του Champions League;

"Δεν νομίζω. Καταρχάς, κανένα παιχνίδι δεν είναι ίδιο με το άλλο. Επίσης, πρόκειται για δύο ομάδες από διαφορετικές χώρες, τη Ρωσία και την Ουκρανία. Αλλά και η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη. Τότε δεν είχε επίσημα παιχνίδια, δεν ήταν έτοιμη. Τώρα πια είναι διαφορετική αγωνιστικά και θα είναι και τον Φεβρουάριο, όταν θα γίνουν οι αγώνες. Εχει και καλύτερη ψυχολογία από τότε, που η σεζόν δεν είχε ξεκινήσει. Γιατί τώρα είναι ψηλά βαθμολογικά και δείχνει ότι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα".

- Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην Ντινάμο;

"Για εμένα ήταν όνειρο να παίξω σε αυτή την ομάδα. Είναι τεράστια, με πολύ μεγάλη ιστορία. Τώρα πια, όμως, δεν θέλω να επιστρέψω στο ουκρανικό πρωτάθλημα. Για καμία ομάδα. Είμαι χαρούμενος εδώ, στην Ελλάδα και στον Αστέρα και θέλω να φτιάξω την καριέρα μου στην Ευρώπη. Στην Ουκρανία πλέον το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο δυνατό. Δεν είναι όπως ήταν πριν 4-5 χρόνια".

- Πώς νιώθεις στον Αστέρα;

"Αγαπώ την Ελλάδα, μού αρέσει πολύ το πρωτάθλημα εδώ. Από τότε που ήμουν στον Πλατανιά μου άρεσε, την πρώτη ομάδα μου στην Ευρώπη. Από εκεί έγινε το ξεκίνημά μου. Αισθάνομαι πολύ καλά στον Αστέρα, πάει πλέον καλά και η ομάδα".

- Με στόχο να συμμετάσχεις κι εσύ σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, έτσι δεν είναι;

"Εννοείται, θα το ήθελα πολύ. Ο Αστέρας είναι ψηλά στη βαθμολογία και όλοι οι παίκτες είμαστε φιλόδοξοι για να το καταφέρουμε. Να ξαναβγάλουμε την ομάδα στην Ευρώπη. Αλλά έχουμε δρόμο ακόμη, θέλω να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα στον Αστέρα, ελπίζω ότι στον δεύτερο γύρο θα πάμε καλά και κυρίως ελπίζω να μην υπάρχουν τραυματισμοί, να είμαστε όλοι υγιείς".

- Θα ήθελες και μια κλήρωση με την Ντινάμο;

"Πάρα πολύ. Μακάρι. Τότε, όμως, θα ήμουν οπαδός του Αστέρα".

- Ποια είναι η άποψή σου για τη μάχη του πρωταθλήματος φέτος στην Ελλάδα;

"Νομίζω ότι θα το πάρει η ΑΕΚ. Είναι καλές ομάδες και οι υπόλοιπες, αλλά μου αρέσει αυτή η ομάδα. Θα ήθελα κιόλας να το πάρει η ΑΕΚ, γιατί εκεί αγωνίζεται ο Τσιγκρίνσνκι. Είναι συμπατριώτης μου, είναι και πολύ καλός μου φίλος. Είναι και πολύ καλός παίκτης. Θα ήθελα να πάρει εκείνος τον τίτλο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News