default-image

Τα λέει προς όλους για να τον ακούσουν "αυτοί"

Ποδόσφαιρο
Τα λέει προς όλους για να τον ακούσουν "αυτοί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμενόμενη η κίνηση του Νίκου Παπαδόπουλου, σε αυτή τη χρονική συγκυρία των εξελίξεων στον ΟΦΗ. Όπως τα λέει είναι και μάλιστα οι λεπτομέρειες που κρύβονται γίνονται ακόμη πιο πιπεράτες. Μια ακόμη πίεση του προπονητή προς τους μετόχους, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους με κάθε σημασία της λέξης. Το θέμα είναι τι θα βγει.

Διότι αφενός μεν η δήλωση Τσάλου «όσο είμαι εγώ στον ΟΦΗ, θα είναι και ο Παπαδόπουλος» δεν αρκεί, ενώ και οι αποδέκτες του μετοχικού σχήματος, έχουν δείξει εδώ και μήνες ότι μιλάνε (ως σώμα) άλλη γλώσσα. Εκτός και αν φέρει κάποιο δώρο ο Άη Βασίλης. Ας είναι έστω ένα πρόσωπο που θα μπορεί να εμπνεύσει σεβασμό, να ξέρει από ποδόσφαιρο και να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις τερματίζοντας τον διχασμό που έχουν επιφέρει οι μεν και οι δε… Λυπηρά πολύ όσα συμβαίνουν στον ΟΦΗ και δυστυχώς, όπως εκτυλίσσονται πολύ μίζερα…

Όταν ένας προπονητής κατά τεκμήριο ειλικρινής, λέει δημοσίως "δεν ξέρω τι Χριστούγεννα θα κάνουν οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και οι υπάλληλοι" ή ότι "η κατάσταση, δεν είναι κατάσταση επαγγελματιών, παικτών και προπονητή", τι μπορεί να προσδοκά ο φίλαθλος κόσμος, για την ομάδα του;  Ο Νίκος Παπαδόπουλος, περίμενε υπομονετικά τη διακοπή των εορτών, κάνοντας τότε την κίνηση της επιστολής προς διοίκηση και μετόχους. Έχει δίκιο, είναι άγνωστο όμως αν το βρει, διότι οι πολλές υποσχέσεις συνήθως μοιάζουν με φύκια και τα εύκολα λόγια σαν μεταξωτές κορδέλες.

-Η λέξη «σοβαρότητα» είναι προς αναζήτηση και χρησιμοποιείται εμφατικά στο κείμενο της επιστολής του. Χάνεται η μπάλα χωρίς αυτή.

Με την ευκαιρία: Πολύ ωραίο το ξενοδοχείο που παρέμεινε η αποστολή του ΟΦΗ στην καρδιά της Αθήνας για το παιγνίδι με τον Πανιώνιο.

Η όλη ζημιά έχει γίνει σε δεύτερο πλάνο από το γνωστό "Σύνδρομο", διότι δεν μπορείς να αναζητάς ευθύνες σε μια απόφαση που πάρθηκε, χωρίς κανένα ποιοτικό κριτήριο; Ας είναι το "όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι", πάντα δικαιώνεται.

Τί έχουν με το Ηράκλειο οι διαιτησίες;

Κανείς δεν αμφιβάλλει για τις «καρμανιόλες» διαιτησίες από το βαθύ παρελθόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτές όμως της «Εξυγίανσης», συναγωνίζονται στις καραμπινάτες αδικίες, που δεν μπορούν να καλυφτούν από τον μανδύα της, έχοντας εξελιχτεί σε πολύ περίεργες... Αυτό το πέναλτι που έβγαζε μάτια και δεν δόθηκε χτες στον ΟΦΗ στο χέρι του Σιώπη, δεν ήταν μια από τις «κλοπές» της φετινής σεζόν; Τελικά τι είναι αυτό που κάνει πολύ συχνά τους διαιτητές της «νέας εποχής», να αδικούν ομάδες από το Ηράκλειο κάθε τρεις και λίγο; Προχθές ο Εργοτέλης, χτες ο ΟΦΗ… Δεν είναι μυστήριο; (-Ποιος διαιτητής ροής, το έκρινε 50-50, όταν του ζητήθηκε «ατύπως» η γνώμη του, αλλά ο ίδιος θα το έδινε;). Ο ΟΦΗ δικαιούταν σκορ πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς, από τη Νέα Σμύρνη… Άλλο το 2-0, άλλο το 2-1!  Αλλά ας όψεται (όχι μόνο) ο Λάμπρου Εύβοιας, Μιχάλη μου!

Είδαμε κι αυτό από τον Γιώργο Σαββίδη, ολόκληρο βίντεο μετακινώντας πάνω σε έναν χάρτη, τη Θεσσαλονίκη μαζί με το Άγιο όρος για να σκεπάσει την Αθήνα κι όλη την Αττική. Να εννοεί αυτό που έγραφε μια μέρα νωρίτερα ότι θα τους «καταστρέψει»; (Με Haarp, ή με ρωσικά υπερόπλα, άραγε; -Είδες αέρα… τα μαλαματένια;)

Βλέποντας λίγο μετά,  τον αγώνα κυπέλλου Πανιώνιος - ΟΦΗ, αισθανθήκαμε συνειρμικά, πως κάποιοι άλλοι, με παρόμοια σκεπτικά, τείνουν να αφανίσουν την Κρήτη από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις… Αν και μόνοι μας βγάζουμετα μάτια μας.

Χορηγικό πρόγραμμα;

-Το χορηγικό πρόγραμμα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που προτείνει ακατάπαυστα η ΕΠΣΗ στην ΕΠΟ ακατάπαυστα από το 2009, γιατί έμεινε απ' όλες τις διοικήσεις της Ομοσπονδίας στα λόγια και στο συρτάρι;

-Πριν λίγα χρόνια που το θέμα αυτό είχε πάρει έντονη δημοσιότητα με σεμινάρια Φαρφαρέλη και άλλα, είχαν εντοπιστεί συμφέροντα που δεν επέτρεψαν την προώθηση του προγράμματος, τα οποία μάλιστα είχαν «φωτογραφηθεί» εκτενώς. Πριν από αυτό, πάντως, αιτία της αδράνειας μπορεί να ήταν το ραχάτι των επιτελών της ΕΠΟ, που προφανώς βαριούνταν να ασχοληθούν.

-Το ερώτημα είναι, τι μπορεί να περιμένει τώρα η ΕΠΣΗ, αφού είναι γνωστό πως ο φορέας που δεν επιθυμεί να μπουν άλλοι στο παιγνίδι επιρροής των ερασιτεχνικών σωματείων όλης της χώρας, έχοντας ήδη δικά της προγράμματα (περιορισμένου χαρακτήρα με εκδηλώσεις), είναι πολύ πιο κοντά στο κουμάντο της Ομοσπονδίας;

Διαπλανητική η κάρτα φιλάθλου;

Ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι αυστηρές διακηρύξεις του κ. Κοντονή, όταν ήταν υφυπουργός αθλητισμού, για την "κάρτα φιλάθλου", για την οποία είχαν αντιδράσει οι φίλαθλοι, ενώ και η Σούπερ Λίγκα, είχε απαιτήσει την κατάργησή της.

Οι παρατάσεις της συνεχίζονται ακατάπαυστα και μάλιστα τώρα πάνε μέσω … άλλων πλανητών, καθώς ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης τις πήγε ως τις 31/12/1018, μέσα από νομοσχέδιο («διαστημόπλοιο») που αφορούσε… διαστημικές δραστηριότητες!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News