default-image

Παπαδόπουλος: Παραιτούμαι, αν δεν λυθούν τα προβλήματα!

Ποδόσφαιρο
Παπαδόπουλος: Παραιτούμαι, αν δεν λυθούν τα προβλήματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιστολή... βόμβα προς τους μετόχους της ΠΑΕ ΟΦΗ, ο Νίκος Παπαδόπουλος χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου για την ομάδα.

Σε αυτή περιγράφει το όραμα που είχε από την ώρα που ανέλαβε την ομάδα και φτάνει στο σήμερα, με την αναφορά για τα εσωτερικά προβλήματα.

Εκφράζει την αγωνία για το αν θα επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς είναι απλήρωτοι και έχουν ακούσει μόνο υποσχέσεις όπως αναφέρει. Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη σοβαρότητας, γνώσης, ενότητας και κοινού οράματος.

Ο ίδιος κατηγορηματικά αναφέρει, ότι θα παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία, αν μέχρι την επιστροφή από την άδεια των εορτών δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα.

Αναλυτικά η μακροσκελής επιστολή του 46χρονου τεχνικού:

«Στη «μεγάλη κατηγορία με κάθε κόστος»… αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσα στην ερώτηση μου «ποιος είναι ο στόχος μας» το Ιανουάριο του 2017, όταν για πρώτη φορά με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας  για ν αναλάβω την τεχνική ηγεσία…..

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε στις 25 Ιανουαρίου….

Και αφήσαμε τον κόσμο να ονειρεύεται και μαζί του και εμείς, που επιτέλους το όνειρό μας φαίνεται να γινόταν πραγματικότητα, σ ' εμάς που περάσαμε από την μεγάλη ομάδα του τότε, και ονειρευτήκαμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί ξανά στην μεγάλη κατηγορία…

Και όπως όλο το Ηράκλειο είχε αγκαλιάσει την προσπάθεια και τη δύναμη που νιώσαμε όλοι, που επιτέλους η ομάδα θα ήταν σε «καλά χέρια», στις επιχειρηματικές πλάτες μιας ομάδας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της πόλης του Ηρακλείου και ίσως της Κρήτης, λίγο καιρό αργότερα, αρχίσαμε ν ακούμε  για τις «ίντριγκες» των μετόχων, για τον τότε πρόεδρο και ενώ όλοι μαζί πανηγύριζαν για την άνοδο της ομάδας από την Γ' Κατηγορία στη Β', ξαφνικά άρχισαν να κατηγορούν και να απομακρύνονται από την ομάδα με φράσεις του τύπου  «φταίει ο τάδε , δεν ξαναβάζω  χρήματα», «φταίει ο προπονητής, δεν ξαναβάζω  χρήματα » κτλ..

Σας θυμίζω ότι μετά το παιχνίδι με τη Λαμία, και λίγο πριν το παιχνίδι με τον Άρη που ήταν και το πρώτο μου παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, άκουγα ότι «όλα τελείωσαν πια»…

...όμως εμείς, δε χάσαμε την προσήλωση μας στο στόχο μας, παρόλο που τα στοιχεία δεν ήταν υπέρ  μας…. παρόλο που είχε χαθεί πολύτιμο έδαφος…. Παρόλο που γνώριζαν οι διοικούντες ότι δέχτηκα πρόταση από  ομάδα Σούπερ Λιγκ,  την οποία απέρριψα, αν και επαγγελματίας προπονητής, που ζω  από αυτό το επάγγελμα…

Γιατί, είχαμε πολύ δουλεία μπροστά μας…

Γιατί η θέλησή μας για έναν μεγάλο ΟΦΗ, ήταν μεγαλύτερη  από τα προβλήματα που υπήρχαν στα διοικητικά…

Για έναν ΟΦΗ, που θα σέβονται οι αντίπαλοι και όχι να τον απαξιώνουν ομαδούλες, έναν ΟΦΗ που οι ποδοσφαιριστές θα παρακαλούν να έρθουν και όχι να παρακαλάμε εμείς να τους εντάξουμε στο δυναμικό μας, έναν ΟΦΗ που οι παίκτες θα νιώθουν το βάρος της φανέλας και της ιστορίας της ομάδας, από την είσοδό τους ακόμη στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.

Και φτάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος της περιόδου 2016-2017… που η ομάδα τερμάτισε τελικά 8 βαθμούς από την προνομιούχο 2η θέση που οδηγούσε στη μεγάλη κατηγορία….

Ζήτησα να παραστώ για πρώτη φορά σε ένα Δ.Σ 1,5 ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ  πριν τελειώσει το πρωτάθλημα  προκειμένου να ενημερώσω για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, εφόσον εμπιστευόταν στα χέρια μου την ομάδα και την επόμενη περίοδο.

Στη συνάντηση αυτή, ενημέρωσα με κάθε λεπτομέρεια ένα 3ετές πλάνο για την καλύτερη οργάνωση της ομάδας στις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα, κατέθεσα την έκθεση μου, την οποία ζήτησα να πρωτοκολληθεί στο μητρώο της ΠΑΕ , όπου εξηγούσα ακριβώς τι θα χρειαζόταν να κάνει ο ΟΦΗ, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη σεζόν, και να μην κάνει τα ίδια λάθη με την προηγούμενη.

Ανέφερα ποδοσφαιριστές, που θα χρειαζόμασταν ανά θέση, το μπάτζετ που θα χρειαζόταν για τους ποδοσφαιριστές αυτούς, καθώς και ποδοσφαιριστές που θα χρειαζόταν να απελευθερώσουμε προκειμένου να αποφύγουμε τα προβλήματα προσφυγών που δυστυχώς σήμερα μας «κυνηγούν»…

Εξηγούσα με κάθε λεπτομέρεια τα θέματα που έχριζαν άμεσης επίλυσης στο ΒΑΚ, στα γήπεδα, στα αποδυτήρια, στο Γεντί Κουλέ, στα γραφεία, ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ .

Και το πλοίο που λέγεται ΟΦΗ, ακυβέρνητο πια και εγκαταλελειμμένο κατευθυνόταν προς τα βράχια…

Και παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος δήλωνε «παραιτημένος»  και  ενώ  ξανά δέχτηκα προτάσεις από δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ, γεγονός για το οποίο ήταν ενήμερος ο πρόεδρος και το Δ.Σ., προβληματιζόμενος για το μέλλον μου σαν επαγγελματίας, στις συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε και στην ερώτηση μου «τι θα γίνει με την ομάδα», εμφανιζόταν πάντα καθησυχαστικός και με διαβεβαίωνε ότι «μην ανησυχείς, σου εγγυώμαι εγώ ότι όλα θα πάνε καλά», και παρά το ότι δεν είχα λόγους να πειστώ, απέρριψα χωρίς δεύτερη σκέψη τις προτάσεις, κι ας υπήρχαν τόσο κακές προϋποθέσεις για την επίτευξη του οράματος μου...

Όταν κάποιος κυνηγάει το όνειρό, δεν βλέπει εμπόδια, δεν βλέπει δυσκολίες, βλέπει ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ!!!

Και φτάσαμε στην Γ.Σ.  του Ιουλίου, όπου ολόκληρο το Δ.Σ παραιτήθηκε και πλέον φαινόταν η ομάδα να οδηγείται σε αδιέξοδο, αφού κανένας πια δεν ήθελε να ηγηθεί της Διοίκησης.

Και αφού στη Γ.Σ. των μετόχων, αποφασίστηκε να δοθεί η Διοίκηση στον τωρινό πρόεδρο της ομάδας, ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό της νέας περιόδου, παρόλο που οι αρχικές συμφωνίες για τριετές συμβόλαιο, για εμένα και τους συνεργάτες μου, δεν τηρήθηκαν ως όφειλαν, παρόλο που δεν έλαβα ποτέ το συμβόλαιό μου από την τωρινή διοίκηση, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα που γράφεται η επιστολή, ξεκίνησε η οργάνωση στα γήπεδα, στο Γεντί Κουλέ, στα αποδυτήρια και στη στελέχωση της ομάδας από ποδοσφαιριστές, και ενώ φαινόταν ότι όλα «πάνε καλά», και παρόλο που δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα, σε συνεντεύξεις μου, δημόσια, κάλεσα τους μετόχους αρκετές φορές «να έρθουν κοντά στην ομάδα», γιατί έβλεπα να «έρχεται το κακό», βλέποντας σημαντικούς ανθρώπους να φεύγουν κοντά απ την ομάδα.

Το πρόβλημα στην ομάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, αν και είναι ένας σοβαρότατος παράγοντας για τη λειτουργία μιας ομάδας, αλλά είναι η έλλειψη γνώσης, η έλλειψη σοβαρότητας, η έλλειψη ενότητας από όλους και κοινού οράματος.

Με την επιστολή μου αυτή και αυτά που αναφέρω, και άλλα πολλά που καθημερινά συμβαίνουν στην ομάδα και δεν μπορώ να αναφέρω στην επιστολή αυτή, νομίζω ότι η κατάσταση έφτασε σε αδιέξοδο!

Λίγες ημέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, και ενώ οι ποδοσφαιριστές  το προπονητικό team και το προσωπικό,  έχουν να λαμβάνουν αρκετά χρήματα, βλέποντας την κατάσταση και τις «κόντρες» της Διοίκησης με τους μετόχους, αντιλαμβάνομαι ότι αρκετοί από αυτούς, δεν θα θέλουν να συνεχίσουν στην ομάδα, απλά γιατί πλέον, αφού αρκετές φορές παρά το ότι τους υποσχέθηκε η ομάδα ότι θα πληρωθούν, αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η εμπιστοσύνη τους.

Για τους λόγους αυτούς, σας ενημερώνω ότι μετά την άδεια που έχουν οι παίκτες και το προπονητικό  team  για την γιορτή των Χριστουγέννων και με την επιστροφή τους από αυτήν και εφόσον δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα της ομάδας, θα θέσω την παραίτηση μου στην διάθεση της διοίκησης.

Τα όνειρα δεν τελειώνουν, όπως και ο ΟΦΗ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News