default-image

Χόρεψε... στο χιόνι η ΑΕΛ

Αθλητισμός
Χόρεψε... στο χιόνι η ΑΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε τη χρονιά η ΑΕΛ η οποία επικράτησε με 3-0 της Ξάνθης στο πρώτο παιχνίδι των δύο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Μπορεί τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού να κύλησαν χωρίς κάτι αξιόλογο, με τον χιονισμένο αγωνιστικό χώρο να ήταν εκείνος που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, ωστόσο η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 16'. Ο Σιλά έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου.

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και παρότι ο Ναζλίδης έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 22', κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 28'. Συγκεκριμένα ο Ντέλετιτς προσπάθησε να πάρει τη μπάλα με το κεφάλι, ο Κασάδο σήκωσε ψηλά το πόδι με αποτέλεσμα ο ρέφερι της αναμέτρησης να καταλογίσει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης, ο οποίος έκανε το 1-0.

Όμως οι Βυσσινή δε σταμάτησαν εκεί και στο 32' ο Ναζλίδης κατάφερε να διπλασιάσει τα δικά του τέρματα αλλά και της ομάδα του.  Η ΑΕΛ βγήκε στην επίθεση από αριστερά με τον Αγκάνοβιτς, αυτός έφερε τη μπάλα στο δεξί, σούταρε, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και στο «ριμπάουντ» ο Ναζλίδης έκανε το 2-0 από κοντά, το ο οποίο διατηρήθηκε για τα πρώτα 45 λεπτά.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά και η ΑΕΛ κρατούσε σχετικά εύκολα το υπέρ της προβάδισμα, ενώ η Ξάνθη είχε την ανούσια υπεροχή στο παιχνίδι. Στο 59' ήρθε μια καλή στιγμή για τους Ακρίτες με τον Σβάρνα ο οποίος έκανε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Η ομάδα της Λάρισας έβρισκε αρκετούς διαδρόμους στην άμυνα των φιλοξενούμενων και στο 90' ο Λεοζίνιο εκμεταλλευόμενος το όμορφο γύρισμα του Ρέντζα από τα δεξιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Αγκάνοβιτς (77' Περόνε), Ντέλετιτς (90' Ντέλετιτς), Κριζμάν (85' Μασούρας), Ναζλίδης

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας (54' Μελιόπουλος), Λουσέρο (61' Κάστρο), Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Σιλά, Φασίδης (83' Κίκε)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News