default-image

ΕΠΟ: Άναψε φωτιές το... ποσοστό του Ρέτσου

Ποδόσφαιρο
ΕΠΟ: Άναψε φωτιές το... ποσοστό του Ρέτσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέγα θέμα έγινε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το ποσοστό που αναλογεί στην Ομοσπονδία από την πώληση του Παναγιώτη Ρέτσου από τον Ολυμπιακό στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Η διοίκηση Γραμμένου έχει επαναφέρει το ποσοστό στο 3% από το 1% που ήταν, κάτι για το οποίο αντέδρασε ο Ολυμπιακό δια μέσου του αντιπροέδρου του, Τάκη Αγραφιώτη και θέμα επιστροφής του ποσοστού από τις μεταγραφές που αποδίδεται στην ΕΠΟ από 3% σε 1%.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κ. Βρακάς, είπε ότι το ποσοστό θα έπρεπε να αυξηθεί προκαλώντας την αντίδραση του Αγραφιώτη που ρώτησε «τι έχετε προσφέρει εσείς για να παίρνετε αυτά τα χρήματα;». Στη συζήτηση παρενέβη ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μ. Γκαγκάτσης, που είπε για ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε από την Αργεντινή και το 20% των χρημάτων πήγε στην ομοσπονδία της χώρας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Στράτος, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στην ΓΣ της ΕΠΟ το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ συμφώνησε ότι είναι καταστατικό θέμα για το οποίο δεν μπορεί να πάρει απόφαση η Εκτελεστική Επιτροπή.

Πάντως πλην του ανθρώπου του Ολυμπιακού, που θέλει να αποφύγει τα χρήματα που θα πρέπει να αποδώσει στην ΕΠΟ για τη μεταγραφή του Ρέτσου -περίπου 700.000 ευρώ - η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων δεν συζητούν το ενδεχόμενο της μείωσης του ποσοστού που εισπράττει η ΕΠΟ από τις μεταγραφές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News