default-image

Σε τροχιά πρόκρισης η ΑΕΚ, 84-64 την Βενέτσια

Μπάσκετ
Σε τροχιά πρόκρισης η ΑΕΚ, 84-64 την Βενέτσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΕΚ  στην πληρέστερη ίσως εμφάνισή της τη φετινή σεζόν «διέσυρε» τους πρωταθλητές Ιταλίας, επικρατώντας με 84-64 της Βενέτσια και έκανε πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στην φάση των νοκ άουτ του Basketball Champions League.

Τρομερή εμφάνιση αμυντικά για τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι είχαν σε τρομερό βράδυ τον Δημήτρη Μαυροειδή που άγγιξε το double double με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ. Πολύ καλός επίσης και ο Μάικ Γκριν ο οποίος είχε 19 πόντους και 10 ασίστ.

Με την αποψινή νίκη η ΑΕΚ έπιασε 4αδα έχοντας πλέον ρεκόρ 5-4, όσο και η αποψινή της αντίπαλος της οποίας και υπερισχύει στην ισοβαθμία με δύο νίκες.

Η Ένωση ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς. Με όπλο την εξαιρετική άμυνα και αιχμή του δόρατος τον Δημήτρη Μαυροειδή οι «κιτρινόμαυρπο» προηγήθηκαν με 5-1 στο 7:42. Στη συνέχεια η Βενέτσια κατάφερε να αντιδράσει και με πόντους των Βατ και Χάινς πήρε αυτή το προβάδισμα με 5-7. Ωστόσο η Ένωση είχε την τύχη να έχει σε εξαιρετικό βράδυ τον Μαυροειδή. Με τον Έλληνα σέντερ να γίνεται από πολύ νωρίς… διψήφιος (ήδη 10 π.), κατάφερε να χτίσει μία διαφορά 6 πόντων με την οποία οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο τέλος της 1ης περιόδου (17-11).

Παρόμοιο με αυτό της πρώτης περιόδου, ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ και στην δεύτερη. Οι κιτρινόμαυροι με μία βολή του Γκριν έφτασαν στο πρώτο διψήφιο προβάδισμα τους στο ματς (23-13) στο 8:05. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα εξακολουθούσαν να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα αλλά και αρκετά κυνικοί επιθετικά. Κάπως έτσι και με τον Μπάρλοου να πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό πόστερ κάρφωμα. η διαφορά έφτασε στο +15 (35-20) στο 4:20.

Σε εκείνο το σημείο η παίκτες της Ένωσης φαίνεται πως… παραχαλάρωσαν, έπαθαν μπλακ άουτ και μέσα σε τέσσερα λεπτά πέταξαν στα «σκουπίδια» την εξαιρετική τους εμφάνιση. Με τον Τζόνσον να παίρνει… μπρος και να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους αλλά και τον Χάινς να βρίσκει στόχο έξω από την γραμμή των 6,75 η Βενέτσια κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά και κόντρα στην ροή του ματς οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο -5 (42-37).

Όπως τελείωσε το πρώτο με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Ο Τζόνσον με τρίποντο από τα… αποδυτήρια έστειλε τη διαφορά στο -2 (42-40) και επανέφερε το άγχος στην πλευρά της ΑΕΚ. Η Ένωση έπρεπε να αντιδράσει προκειμένου να αποφύγει τα… εγκεφαλικά και αυτό ακριβώς έκανε. Με τον Χάρις να ζεσταίνεται και να μπαίνει στην… εξίσωση (ως τότε άποντος με 0/6) ήταν λογικό η διαφορά της ΑΕΚ να αυξηθεί. Η ενέργεια που έβγαζε στην άμυνα η Ένωση τις επέτρεπε να βρίσκει λύσεις και στην επίθεση και κάπως έτσι το σκορ πήγε ξανά σε επίπεδα ασφαλείας (57-44) στο 3:02 της τρίτης περιόδου. Με μπαράζ… κλεψιμάτων από Χάρις και Τζέιμς το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ιδανικά με την ΑΕΚ να στέλνει το σκορ στις παρυφές των 20 πόντων (65-46).

Η εξαιρετική εικόνα της ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο έκριναν ουσιαστικά τον τελικό νικητή και μετέτρεψαν την τέταρτη περίοδο σε… τυπική διαδικασία. Ένα τρίποντο του Σάκοτα έστειλε την Ένωση στο +24 7:09 πριν το τέλος του ματς και παράλληλα επέτρεψε στον Ντράγκαν Σάκοτα να περάσει στο παρκέ παίκτες με μειωμένο χρόνο συμμετοχής. Το γεγονός αυτό επεδίωξε να εκμεταλλευτεί η Βενέτσια καταφέρνοντας να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (80-64). Τελικά τέσσερις πόντοι του Καββαδά διαμόρφωσαν το τελικό σκορ (84-64) και έδωσαν στη νίκη της ΑΕΚ διαστάσεις θριάμβου.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 25-26, 28-11, 14-16

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ελόνου 4, Τζέιμς 8 (1), Γκριν 19 (4), Χάρις 8, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 10 (2), Άτιτς 2, Λαρεντζάκης 3, Μπάρλοου 6, Μωραΐτης, Μαυροειδής 19, Καββαδάς 5.

Βενέτσια (Ντε Ραφαέλε): Χέινς 10 (1), Πέριτς 12, Τζόνσον 12 (3), Γκριν, Τόνουτ 2, Ντε Νικολάο, Ορέλικ 8 (1), Μπόλπικ 2, Ρες, Μπίλιγκα 3, Τσερέλα 2, Βατ 13.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News