default-image

Με Γιακουμάκη τη νίκη-πρόκριση η ΑΕΚ στο Αγρίνιο

Αθλητισμός
Με Γιακουμάκη τη νίκη-πρόκριση η ΑΕΚ στο Αγρίνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπατο έκανε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο, νικώντας με 0-4 τον Παναιτωλικό στο πρώτο παιχνίδι των δύο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Άνοιξε λογαριασμό ο Γιακουμάκης, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τα «κιτρινόμαυρα».

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο πρώτο μέρος δημιούργησε την πρώτη της καλή στιγμή μόλις στο 20', όταν ο Αραούχο έδωσε στον Χριστοδουλόπουλο, εκείνος μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά νικήθηκε από τον Κυριακίδη.

Αραούχο και Χριστοδουλόπουλος συνεργάστηκαν εκ νέου στο 27', ωστόσο ο Κυριακίδης είπε «όχι» στο πλασέ του δεύτερου και κράτησε το μηδέν. Αυτό όμως δε συνέβη στο 44', όταν ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κονέ βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από τράβηγμα του Μάρκο Πάουλο και ο Ζαχαριάδης έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος ο οποίος έκανε το 0-1.

Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, δηλαδή με γκολ της Ένωσης. Ο Αραούχο στο 46' είδε κάθετα τον Λόπες, που γύρισε στον Μπακασέτα, εκείνος έπιασε υπό πίεση την προβολή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-2.

O Γκάλο στο 65' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 88' ο Γιακουμάκης, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ωραία πάσα του Κλωναρίδη έκανε από κοντά το τελικό 0-4.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Μάκη Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας (62' Ρόσα), Χαντάκιας (52΄ Ροντρίγκες), Ρότσα, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Τσοκάνης, Ντίας, Κλέσιο (74' Μαρινάκης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Λόπες (81' Κλωναρίδης), Κονέ, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (70' Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Αραούχο (85' Αϊντάρεβιτς).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News