default-image

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα... το πιο διεθνές Clasico!

Ποδόσφαιρο
Ρεάλ - Μπαρτσελόνα... το πιο διεθνές Clasico!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ερχόμενο Σάββατο (14:00 ώρα Ελλάδας), λίγο πριν το τέλος του 2017, αρχίζει το Clasico, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Αν και η σεζόν για τις δύο ομάδες ήταν πολύ διαφορετική, με τους Μαδριλένους να έχουν κατακτήσει πέντε τίτλους και τους Καταλανούς έναν, η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τη μεγάλη αντίπαλό της στις νίκες. Αυτή την στιγμή, προηγείται η Ρεάλ Μαδρίτης με 44-43 στις νίκες μέσα στο 2017.

Ετσι κι αλλιώς, πάντως, το Clasico είναι ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο. Ένα παιχνίδι που θα μεταδοθεί σε περισσότερες από εκατό χώρες. Ισως όχι άδικα, αφού στις δύο ομάδες υπάρχουν παίκτες από τέσσερις ηπείρους. Είναι το πιο διεθνές Clasico. Συγκεκριμένα, οι ομάδες έχουν 38 Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές, επτά από τη Νότια Αμερική, έναν από τη Βόρεια Αμερική και έναν από την Αφρική.

Μεταξύ των 47 παικτών και των δύο ομάδων υπάρχουν παίκτες από 13 διαφορετικές χώρες. Φυσικά, η Ισπανία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση, με 20 παίκτες.

Η Γαλλία έχει έξι (Βαράν, Τεό, Μπενζεμά, Ουτμιτί, Ντιν και Ντεμπελέ), η Βραζιλία από δύο εκπροσώπους σε κάθε ομάδα (Μαρτσέλο και Κασεμίρο για την Ρεάλ και Παουλίνιο, Ραφίνια για την Μπαρτσελόνα).

Ακολουθούν τρεις Κροάτες (Μόντριτς, Κόβατσιτς, Ράκιτιτς) και τρεις Πορτογάλοι (Κριστιάνο Ρονάλντο, Σεμέδο, Αντρές Γκόμες).

Με δύο είναι η Γερμανία (Κροος και Τερ Στέγκεν) και η Αργεντινή (Μασεράνο και Μέσι). Τέλος, από έναν έχουν οι Τουρκία (Αρντά Τουράν), Ουρουγουάη (Λουίς Σουάρες), Κόστα Ρίκα (Κέιλορ Νάβας), Μαρόκο (Ασράφ), Ουαλία (Μπέιλ), Βέλγιο (Βερμάελεν) και Ολλανδία (Σίλεσεν).

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίκτες από εννέα διαφορετικές εθνικότητες, ενώ η Μπαρτσελόνα, από ένδεκα. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις ηπείρους χάρη στον Μαρτσέλο, Κασεμίρο, Ασράφ και τον Κέιλορ Νάβας. Η Μπάρτσα, από την άλλη πλευρά, έχει μόνο μέλη της Ευρώπης ή της Νότιας Αμερικής. Και στις δύο ομάδες υπάρχουν παίκτες της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Βραζιλίας, της Κροατίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας.

Επιπλέον, δεκατέσσερις από αυτούς τους παίκτες έχουν μια δεύτερη εθνικότητα. Όπως αναμενόταν, οι περισσότεροι έχουν ένα ισπανικό διαβατήριο, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των Νάβας, Μαρτσέλο, Τεό, Ραφίνια και Μέσι. Ωστόσο, άλλοι παίκτες έχουν πιο περίεργη προέλευση: ο Βαράν έχει διαβατήριο από τη Μαρτινίκα, ο Ασένσιο από την Ολλανδία, ο Μπενζεμά από την Αλγερία, ο Ουτμιτί από το Καμερούν, ο Μασεράνο από την Ιταλία, ο Σεμέδο από το Πράσινο Ακρωτήριο, ο Ράκιτιτς από την Ελβετία και ο Ντεμπελέ από την Μαυριτανία. Από αυτούς, κάποιοι έχουν γεννηθεί στις χώρες αυτές που έχουν ως δεύτερη εθνικότητά και άλλοι απλά έχουν κάποια συγγενική σχέση.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News