Αθλητισμός

Τί κάνει ο ΟΦΗ, όταν "γκελάρουν" οι άλλοι;

Ο ΟΦΗ έχει δυναμική αγωνιστικά, στερείται όμως της στήριξης στο παραγοντικό επίπεδο που δικαιούται και αξίζει να έχει, με όλα αυτά που συμβαίνουν.

Η απώλεια δύο βαθμών του Άρη από τον Παναιγιάλειο χτες (δεύτερη συνεχόμενη μετά τον ΟΦΗ στο Βικελίδης), και της Παναχαϊκής από τον Απόλλωνα Πόντου, κάνει πιο απαιτητική τη λύση που μπορεί να ενισχύσει περισσότερο την κρητική ομάδα στην προσπάθειά της να επιτύχει τον στόχο.

Οι "γκέλες" των δύο πρωτοπόρων, θεωρητικά σημαίνουν ότι εφόσον ο ΟΦΗ απαντήσει με νίκη στο δικό του παιγνίδι της αγωνιστικής που θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου (με τη Δόξα Δράμας), οι αποστάσεις από τις δύο προνομιούχες θέσεις μειώνονται στους -5 και -2, αντίστοιχα. Για την Παναχαϊκή πάντως το 0-0, μπορεί να χαρακτηρίζεται και ως θετικό.

"Ανέκδοτο"

Το παρασκήνιο στη Football League, είναι διαρκές, σ΄ ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει το ενδιαφέρον κυρίαρχων δυνάμεων στο ποδόσφαιρο για το ποιες ομάδες θα κάθονται την επόμενη σεζόν στο μεγάλο τραπέζι. Φαίνεται ότι στο τρέχον οι κύριες αναμείξεις είναι τρεις, που εναλλάσσονται στις επικρατήσεις. Φάνηκε χτες από τις αντιδράσεις του Κώστα Κατσουράνη με την ισοπαλία της Παναχαϊκής στην Καλαμαριά καθώς αναγκάστηκε να παίζει από 7΄ με δέκα παίκτες. "Απόφαση ανέκδοτο! Ήρωες οι παίκτες μας! Συγχαρητήρια σε όλη την Παναχαϊκή μας οικογένεια", έγραψε στο twitter, ο τεχνικός διευθυντής της Πατρινής ομάδας. Πάντως οι διαιτησίες επί «εξυγίανσης», είναι όντως παράξενες…

Χρειάζεται ηρεμία ο ΟΦΗ

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΦΗ πάντως, πρέπει να γυρίσει στην κανονικότητα. Το θέατρο των ενεργειών, περιλαμβάνει πολλές σκηνές που αν μη τι άλλο είναι ανησυχητικές. Αυθαίρετες ενέργειες στον τομέα ελέγχου της ΠΑΕ με πολλαπλά σενάρια που τις συνοδεύουν, κίνδυνος κι άλλων προσφυγών από ποδοσφαιριστές, αλλά και ζητήματα που αφορούν καταγγελίες και αιχμές, όπως αυτές που άφησαν οι δυο παραιτηθέντες σύμβουλοι, είναι μερικά από αυτά.

Χώρια από όλα όσα αφήνουν να εννοηθούν στην επιστολή τους και δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητα και που ίσως να αποτελούν κεντρικά σημεία που τους ώθησαν να διαχωρίσουν τη θέση τους, φεύγοντας από το διοικητικό σχήμα. Κουμαντάκης και Ορφανάκης, υπήρξαν όχι μόνο οι συνδετικοί κρίκοι της διοίκησης με τους μετόχους, αλλά και από τους βασικούς χρηματοδότες από το φάσμα των μετόχων επί Τσάλου. Τηρουμένων των αναλογιών, 55+85.000 ευρώ αντιστοίχως, αποτελεί είδος σημαντικής «αιμοδοσίας».

Άμα είσαι τελευταίος...

-Έχει απώλειες με κάθε τρόπο, ο Εργοτέλης, αφού δεν κερδίζει ποτέ στο τρέχον πρωτάθλημα. Όταν όμως προηγείται χάνει σίγουρα!

Στα ματς που έχει ανοίξει πρώτος το σκορ, έχει χάσει 11 βαθμούς. Στο Αλκαζάρ πάντως η ανατροπή από τον Απόλλωνα Λάρισας, πάτησε πάνω στο αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενουμένων, που έμειναν με δέκα παίκτες από το 28ο λεπτό, σε μια φάση που φαίνεται να αδικεί τον Εργοτέλη και επηρεάζει την έκβαση του αγώνα…

Όλα τα πράγματα έχουν και ένα πακέτο δικαιολογιών. Όταν όμως αυτό συμβαίνει κατά… συρροή, τότε απλά αδειάζει τον χρήστη τους. Αχ, Τάκη, άμα είσαι τελευταίος, όλοι θέλουν να κερδίζουν από σένα…

Η οργή για την… αναποτελεσματικότητα του Εργοτέλη (χωρίς να έχουν δει το παιγνίδι) εκφράστηκε ποικιλοτρόπως χτες στα social media, όχι όμως από γνωστούς φίλους του συλλόγους, αλλά και από πολύ σημαντικούς παράγοντες του, που χρησιμοποίησαν κοσμητικά μαζί γνωστές φράσεις, που εκφράζουν ακραία την αγανάκτηση! Άντε, να μην τις μεταφέρουμε…

Αποκατάσταση…μέτρων και σταθμών!

Τελικά κηρύχθηκε έκπτωτος χτες από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών Δ. Κουπτσίδης με έκδοση διαπιστωτικής πράξης, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του Ν.2725/99. Την θέση του στην Ε.Ε., βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών της 18ης Αυγούστου, ως πρώτος επιλαχών, καταλαμβάνει ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ξάνθης Γεώργιος Πανίδης. Με την απόφαση αυτή υπάρχει αποκατάσταση των «δύο μέτρων και δύο σταθμών», μετά το σχετικό ερώτημα που είχε απευθύνει στην Ομοσπονδία ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός.

Μπερλουσκόνι: "Γκατούζο, παίξε με δύο επιθετικούς"!

Ξέσπασε κατά του Τζενάρο Γκατούζο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που μπορεί να πούλησε τις μετοχές του στους Κινέζους αλλά η Μίλαν είναι η αγαπημένη του πρώην πρωθυπουργού στο ποδόσφαιρο.

Η κριτική του πάντως στον προπονητή των "Ροσονέρι", είναι σαν μαθήματα προπονητικής:

«Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με έναν μόνο επιθετικό, που συχνά βρίσκεται σε δύσκολη θέση ανάμεσα σε πάρα πολλούς αντίπαλους αμυντικούς. Η λύση είναι απλή: παίζεις με δύο επιθετικούς, με τον Μποναβεντούρα δεκάρι. Πέρα πάντως από τον Μποναβεντούρα που για μένα δεν είναι κατώτερος του Κακά, θεωρώ πως μόνο οι Ντοναρούμα και Σούσο μπορούν να χαρακτηριστούν ως αστέρια από αυτούς που παίζουν τώρα στην Μίλαν».

 Ο «καβαλιέρε» είπε ακόμη ότι υποφέρει και πονάει από την κατρακύλα της Μίλαν, διαφωνώντας με τη χρησιμοποίηση  αρκετών παικτών αλλά όπως είπε "και με το σύστημα που χρησιμοποιείται αυτή την περίοδο».

Στ. Μ.

Σχόλια