Αθλητισμός

Δεν δίνεται πια δωρεάν το Στάδιο Ελευθερίας!

Από 1/1/2018, όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του θα πληρώνουν ένα συμβολικό ποσό...

Άλλο ένα "κάστρο" πέφτει, και ο απλός πολίτης καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη για πράγματα που αυτονόητα θεωρούνταν δωρεάν μέχρι πρότινος.

Από 1/1/2018, λοιπόν, όσοι αθλητές και μη χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ελευθερίας θα πρέπει να πληρώνουν το συμβολικό ποσό των δύο ευρώ μηνιαίως...

Την απόφαση αυτή πήρε στις 27 Νοεμβρίου η διοίκηση του ΕΑΚΗ, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στο Στάδιο και με δεδομένο ότι η επιχορήγηση του κράτους δεν επαρκεί για κάτι τέτοιο.

Παρότι ο σκοπός είναι σημαντικός, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς το Στάδιο Ελευθερίας αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια το χώρο εκγύμνασης αρκετών αθλητών, αλλά και πολιτών, που είτε δεν έχουν τη δυνατότητα, είτε δε θέλουν να πληρώσουν σε κάποιο γυμναστήριο. Να σημειωθεί ότι η αρχή έγινε με την καταβολή εισφοράς στο Παγκρήτιο Στάδιο και πλέον παίρνει προεκτάσεις και στα κρατικά στάδια.

Στην επιστολή, που στάλθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σήμερα 27 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, στα γραφεία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Δ/σης του, στην οποία παραβρέθηκαν οι Καλουδιώτη Μαρία (πρόεδρος), Αντωνακάκης Ιωάννης (αντιπρόεδρος), Νηστικάκης Ιωάννης (γραμματέας), Βελημβασάκη Μαρία (έφορος) και Γιαννουλάκης Ευάγγελος (μέλος).

Μετά από διαπίστωση απαρτίας, η πρόεδρος κ. Καλουδιώτη Μαρία προχώρησε στη συζήτηση των θεμάτων που περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη. Θέματα Ημερήσιας Διάταξης: ΘΕΜΑ 1ο: "Ορισμός τιμολογιακής πολιτικής αθλουμένων στο Στάδιο Ελευθερίας του ΕΑΚΗ".

Ύστερα από διαλογική συζήτηση για τα παραπάνω θέματα, η Επιτροπή Δ/σης αποφασίζει: ΘΕΜΑ 2ο: Ορισμός τιμολογιακής πολιτικής αθλουμένων στο Στάδιο Ελευθερίας του ΕΑΚΗ. Η Επιτροπή Διοίκησης (Ε.Δ.) του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ), έχοντας υπόψη της: α) τη χρήση των εγκαταστάσεων του Σταδίου Ελευθερίας του ΕΑΚΗ από σωματεία και μεμονωμένους αθλητές, β) τη δυστοκία είσπραξης των οφειλόμενων ποσών από τα φιλοξενούμενα σωματεία και γ) τις αυξημένες ανάγκες συντήρησης των εγκαταστάσεων του Σταδίου, αποφασίζει να ορίσει την καταβολή του ποσού των 2,00 € μηνιαίως από οποιονδήποτε εισέρχεται στο Στάδιο για χρήση των εγκαταστάσεών του από 1/1/2018 έως 31/8/2018, με τη διευκρίνιση ότι σε περίπτωση καταβολής του ποσού προκαταβολικά (2,00 €x8=16,00€) έως 31/1/2018, αυτό θα μειωθεί στο ποσό των 10,00 €.

Επίσης, αποφασίζεται ότι από 1/12/2017-31/12/2017 θα υπάρχει άτομο από την Επιτροπή Δ/σης, το οποίο θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, ώστε να προβεί σε εγγραφές αθλουμένων».

Σχόλια