default-image

Τζιράκης: Η προσφυγιά, η ΑΕΚ και ο Θωμάς Μαύρος (βίντεο)...

Ποδόσφαιρο
Τζιράκης: Η προσφυγιά, η ΑΕΚ και ο Θωμάς Μαύρος (βίντεο)...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μιχάλης Τζιράκης ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που "έκλεψε την παράσταση" με τα όσα είπε το βράδυ της παρουσίασης του βιβλίου του Θωμά Μαύρου στο Ηράκλειο...

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που ανδρώθηκε στον ΟΦΗ αλλά αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ για τέσσερα χρόνια (κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1983 με την Ένωση)

έκανε μια συγκλονιστική ομιλία που μπορείτε να δείτε και μέσω του neakriti.gr και προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή "Μικτή Ζώνη High Lights".

Τα σημαντικότερα από αυτά που είπε για την προσφυγιά, την ΑΕΚ και βέβαια τον παλιό του συμπαίκτη και φίλο Θωμά Μαύρο μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω:

"Το ποδόσφαιρο έχει θεοποιηθεί! Η Μπαρτσελόνα για την περιοχή της Καταλονίας είναι ομάδα-σύμβολο. Στην Ιταλία η Γιουβέντους εκφράζει τον πλούσιο βορρά, η Νάπολι τον νότο και τον λαό! Ακόμα και εδώ στην Κρήτη το πιο μικρό χωριό έχει μια ομάδα να το εκπροσωπεί και να το εκφράζει! Και έρχομαι στην ΑΕΚ! Τι είναι η ΑΕΚ; ΑΕΚ είναι η προσφυγιά! Η Πόλη, η Μικρασία, ο Πόντος! Το ξέρετε πως εγώ είχα δυο παππούδες που πολέμησαν στη Μικρασία! Μην έρχεται εδώ ο Ερντογάν και μας λέει παραμύθια!"

Ο Τζιράκης δεν προλαβε καλά καλά να ολοκληρώσει τα λόγια αυτά και η αίθουσα στο Πολύκεντρο Νεολαίας κόντεψε... να γκρεμιστεί από τις εκδηλώσεις του κόσμου της ΑΕΚ.

Ο Θωμάς Μαύρος τον χειροκροτούσε από το πάνελ και είχε έρθει η ώρα να ακούσει τον καλό του φίλο (Μιχάλη Τζιράκη) να μιλάει για τον ίδιο με λόγια καρδιάς και ψυχής...

"Ο Θωμάς ο Μαύρος δεν ήταν απλά ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής και σκόρερ! Ήταν και πολύ καλό παιδί! Και αν αυτό που λέω δεν ίσχυε να ξέρετε πως δε θα βρισκόμουν τώρα εδώ! Με τον Δημήτρη τον Παπαδόπουλο είχαμε να λέμε πόσο καλός άνθρωπος ήταν ο Θωμάς και είναι και πόσο καλά μας φέρθηκε όταν πήγαμε από τον ΟΦΗ στην ΑΕΚ! Και ξέρετε και κάτι; Ο Μαύρος έβαζε τα γκολ τότε και εμείς όλοι πηγαίναμε ταμείο από τα πριμ! Όπως και στον ΟΦΗ! Ο Παπαδόπουλος μας έστελνε ταμείο! Εγώ ήμουν ένα παιδί από μια γειτονιά του Ηρακλείου με φτωχούς ανθρώπους! Τις Πατέλες! Ήθελα ένα τρένο για τη ζωή και ανέβηκα σε αυτό του ΟΦΗ! Μετά ανέβηκα σε ένα άλλο τρένο, αυτό της ΑΕΚ! Σε αυτό το τρένο εσένα Θωμά σε βρήκα μηχανοδηγό! Ήσουν το πιο λαμπρό αστέρι"

Είπε πολλά ακόμα για τον Μαύρο ο Μιχάλης ο Τζιράκης, αναφέρθηκε στο πόσο σκληρά δούλευε στις προπονήσεις ο μεγαλύτερος γκολτζής των ελληνικών γηπέδων, ακόμα και για τα γράμματα με... το τσουβάλι που πήγαιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια από θαυμάστριες του! Στο τέλος, κλαίγοντας, ο Μιχάλης Τζιράκης πλησίασε τον Θωμά Μαύρο, τον αγκάλιασε και τον φίλησε ενώ έκλαιγαν και οι δυο από συγκίνηση...

Γιατί και οι πραγματικά μεγάλοι άντρες τελικά, κλαίνε...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News