default-image

Η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο για όνειρα στον αθλητισμό

Ποδόσφαιρο
Η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο για όνειρα στον αθλητισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ρωσίας και ένας 20χρονος φοιτητής από το Καζάν, επιβεβαίωσαν, ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο για την επίτευξη των ονείρων. Μία μοναδική ιστορία, που παρουσίασε στην ιστοσελίδα της, η UEFA.

Ο Ντμίτρι Κορχάγκιν, ένας 20χρονος φοιτητής από το Καζάν, καθισμένος στην αναπηρική καρέκλα με εγκεφαλική παράλυση, άρχισε από τον Οκτώβριο να εργάζεται  στο τμήμα πληροφορικής της ρωσικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

«Τα ρωσικά ΜΜΕ έγραψαν μια ιστορία για μένα και τους είπα υποστηρίζω την Ρουμπίν Καζάν και την εθνική ομάδα της Ρωσίας», δήλωσε ο Ντμίτρι.  «Η ομοσπονδία  ήλθε έπειτα σε επαφή μαζί μου και ήμουν προσκεκλημένος να παρακολουθήσω μια προπόνηση στο Kazan Arena πριν από το φιλικό αγώνα της Ρωσίας με το Ιράν. Μίλησα στους παίκτες και τον προπονητή Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ, καθώς και με τους υπευθύνους της ομοσπονδίας. Φαίνεται  πως δεν ξέχασαν την συνάντησή μας . Δεν περίμενα ότι ο γενικός γραμματέας  Αλεξαντρ Αλάεφ να με προσκαλέσει να εργαστώ εκεί».

Από τις 15 Οκτωβρίου, ο Κορχάγκιν  εργάζεται στην ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (RFS), χωρίς όμως να χρειαστεί να μετακομίσει στη Μόσχα από το Καζάν, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 700 χιλιόμετρα ανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας. Ο Ντμίτρι, μπορεί να στείλει όλο το υλικό του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το κύριο καθήκον του είναι να παρακολουθεί τα κυριότερα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα, καθώς και να γράφει αναλυτικές αναφορές. Είναι επίσης υπεύθυνος για τις συνεντεύξεις παικτών και προπονητών. Η ενασχόλησή του δεν περιορίζεται μονάχα στο ποδόσφαιρο, αλλά επεκτείνεται και σε αυτά της σάλας και της παραλίας. Δημοσιεύει περίπου δύο άρθρα την εβδομάδα, ενώ ένα από τα επόμενα καθήκοντα του Ντμίτρι θα είναι η συνέντευξη με τον Τσερστέσοφ.

«Αφού ακούσαμε τον Ντμίτρι να μιλάει και τις μάχες που αντιμετώπισε, τον καλωσορίσαμε με ανοιχτές αγκάλες , να έρθει και να δουλέψει στη ρωσική ομοσπονδία», δήλωσε ο  Αλάεφ. «Είναι κάποιος που αγαπά το ποδόσφαιρο και ονειρεύεται να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό, γράφει πολύ καλά για το ποδόσφαιρο και γνωρίζω ότι οι παίκτες και οι προπονητές έχουν διαβάσει το υλικό του στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας».

Λαμβάνοντας υπόψη την αγάπη του Ντμίτρι για το ποδόσφαιρο και την προθυμία του να μάθει για διάφορες πτυχές του παιχνιδιού, ο Αλάεφ πρόσθεσε ότι ήταν μια εύκολη απόφαση, η πρόσκληση εργασίας  του 20χρονου φοιτητή  από το Καζάν.

«Καλώντας το Ντμίτρι, θέλουμε να δείξουμε ως ομοσπονδία ότι είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλους όσους αγαπάνε το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Αλάεφ. «Η κατάσταση ενός ατόμου δεν πρέπει να παρεμποδίζει την πραγματοποίηση του ονείρου του και από αυτή την άποψη όλοι πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες».

Σύμφωνα με τον  Κορχάγκιν, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο βρίσκεται στα γονίδιά του. Ο πατέρας και ο αδελφός του έπαιξαν ποδόσφαιρο, ενώ ο αδελφός του αποφοίτησε από μια σχολή ποδοσφαίρου, την οποία διεύθυνε ο πρώην μέσος  της Σπάρτακ Μόσχας, Ρόμπερτ Έντοκιμοφ.  

«Στην Ευρώπη, υποστηρίζω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τότε που ήμουν παιδί», δήλωσε ο Ντμίτρι, ο οποίος γεννήθηκε στο Καζακστάν, αλλά μετακόμισε στην πρωτεύουσα του, Ταταρστάν στην ηλικία των τριών ετών.

«Όταν πήραμε καλωδιακή τηλεόραση, μπορούσα να παρακολουθήσω παιχνίδια από τη δεκαετία του 90 στην αγγλική Premier League. Έβλεπα πως οι  έπαιζαν οι Ερικ Καντονά, Νικί Μπατ, Πωλ Σχόουλς και οι αδελφοί Νέβιλ. Ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Νταβίντ Ντε Χέα».

Η εργασία του  στην ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι η πρώτη δουλειά του Ντμίτρι, που μέχρι τώρα, έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στις σπουδές του. Ειδικεύεται στο αστικό δίκαιο, αλλά θέλει να αρχίσει τη μελέτη του αθλητικού δικαίου και ίσως σε μερικά χρόνια να μπορέσει να σπουδάσει στη Μόσχα.

«Θέλω να γίνω μάνατζερ», αποκάλυψε ο Ντμίτρι. «Φυσικά στο μέλλον, θα ήθελα να  έχω την ευκαιρία να εργαστώ για το νομικό τμήμα της ομοσπονδίας».

Προς το παρόν, η προσοχή του Ντμίτρι επικεντρώνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου καλοκαιριού, το οποίο θα φιλοξενήσει η Ρωσία, αλλά σίγουρα θα  εξακολουθήσει να δείχνει, ότι η αναπηρία δεν μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο στην πραγμάτωση των ονείρων του.

Πηγές: UEFA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News