default-image

Θλίψη για την απώλεια του Τάσου Στεφάνου

Μπάσκετ
Θλίψη για την απώλεια του Τάσου Στεφάνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τάσος Στεφάνου "έφυγε" από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ. Ο εκλιπών ήταν 72 ετών και τελευταία είχε ταλαιπωρηθεί από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Τάσος Στεφάνου ξεκίνησε την πορεία του ως αθλητής στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού και πιο συγκεκριμένα στο μπάσκετ, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα Ελλάδος με την ανδρική ομάδα το 1967. Ήταν πιστός στον Παναθηναϊκό για περίπου 50 χρόνια και διετέλεσε για χρόνια Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Θεωρείται μάλιστα ο... νονός του "Τάφου του Ινδού", αφού αυτός πρώτα είχε αποκαλέσει έτσι το κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας!

Η κηδεία του σπουδαίου παράγοντα του Παναθηναϊκού θα γίνει την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 13:00 στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Φόδελε.

H ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την οποία συνδέθηκε επί σειρά ετών εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, όπως και άλλες ομάδες της Α1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για το χαμό ενός εξέχοντος  μέλους της «οικογένειάς» της, του Τάσσου Στεφάνου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης (19/12).

Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με το «τριφύλλι» διατελώντας αθλητής και παράγοντας του συλλόγου για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1945  και ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στα τμήματα υποδομής της καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού. Αγωνίσθηκε στην ανδρική ομάδα, στέφθηκε μαζί της Πρωταθλητής το 1967 και συνέχισε, από άλλα πόστα πλέον, να προσφέρει στον σύλλογο. Είτε ως προπονητής, είτε ως έφορος, είτε ως Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, ο Τάσσος Στεφάνου γνώρισε λαμπρές επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο είχε αφιερώσει τη ζωή του.

Ο Τάσσος Στεφάνου ήταν ένας «πιστός στρατιώτης» της Παναθηναϊκής Ιδέας, την οποία υπηρέτησε με πάθος. Από σήμερα η Παναθηναϊκή οικογένεια είναι φτωχότερη. Θα αποτελεί για όλους μας έμπνευση και θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί με το ήθος και την ευγένεια του, αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την ομάδα μας.

Την Τετάρτη (20/12, 15.00) θα τελεστεί Τρισάγιος στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή (22/12, 13.00) στο αγαπημένο του Φόδελε στο Ηράκλειο της Κρήτης...

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στο αποψινό αγώνα της ομάδας μας, όσο και σε όλες τις αναμετρήσεις της Euroleague και Eurocup αυτής της αγωνιστικής.

Καλό ταξίδι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News