default-image

Συναρπαστικό το φινάλε του 2017 στην Α1 ΕΠΣΗ (video)

Ποδόσφαιρο
Συναρπαστικό το φινάλε του 2017 στην Α1 ΕΠΣΗ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αγωνιστική του 2017 για την Α1 ΕΠΣΗ είχε… συναρπαστικό φινάλε! Στο 95ο λεπτό το ντέρμπι ΠΑΝΟΜ-Μινωικής διαμορφώθηκε ισόπαλο 1-1, με ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους και ένα γκολ που πανηγυρίστηκε… και στις Αρχάνες, καθώς έριξε τον ΠΑΝΟΜ από την κορυφή και ο Γιούχτας έμεινε μόνος πρώτος, κερδίζοντας 0-1 την Γόρτυνα.

Στο ντέρμπι που έγινε στα Μάλια, ο ΠΑΝΟΜ ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί στο 17' με τον Μυλωνά. Η Μινωική «ξύπνησε» στο β' ημίχρονο, με το Λέσι αρχικά να στέλνει στο δοκάρι το πέναλτι που κέρδισε ο Ρουμελιώτης. Το ματς πήγαινε στην κόψη του ξυραφιού και στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Κουναλάκης υπέδειξε νέο πέναλτι για χέρι του Χαλκιαδάκη, αποβάλλοντας τον παίκτη του ΠΑΝΟΜ. Ο Νικηταράς ανέλαβε αυτή τη φορά την εκτέλεση και ισοφάρισε 1-1. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τον ΠΑΝΟΜ και αποβολή του Διαμαντάκη για εξύβριση διαιτητή. Επίσης, οι Μαλιώτες φωνάζουν για ένα οφσάιντ με το οποίο ανακόπηκε ο Τζανάκης.

ΠΑΝΟΜ: Ζαχαριάδης, Κολιακουδάκης, Διαμαντάκης, Τζιράκης, Χαλκιαδάκης, Καπετανάκης, Δαριβιανάκης, Συσκάκης(77' Κατσούλης), Μυλωνάς, Τζανάκης, Φουκαράκης(75' Αραβιάκης)

ΜΙΝΩΙΚΗ: Ψαρουλάκης, Παπουτσιδάκης, Βαρδονικολάκης Π.(85' Χριστοδούλου), Γεωργαντζιάς(83' Νικηταράς), Αποστολάκης, Βαρδονικολάκης Γ.(55' Καστελλιανάκης), Ρουμελιώτης, Ταβλαδωράκης, Ανδρεαδάκης(70' Καραντινάκης), Δρακούλης, Λέσι

ΓΟΡΤΥΣ-ΓΙΟΥΧΤΑΣ 0-1

Ο Γιούχτας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 13ης αγωνιστικής καθώς θα κάνει γιορτές μόνος πρώτος στην κορυφή της Α1 ΕΠΣΗ. Οι Αρχανιώτες πήραν το τρίποντο με 0-1 επί της Γόρτυνας στους Αγίους Δέκα χάρη σε γκολ του Άγγελου Καστελλιανάκη στο 10ο λεπτό! Παρ' ότι το σκορ διαμορφώθηκε νωρίς, αυτό διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε παρά τις ευκαιρίες των δύο πλευρών μπροστά στις δύο εστίες.

ΓΟΡΤΥΣ: Ανδρικάκης, Αντουράκης, Κωστάκης, Κεφάκης, Ξαγοραράκης, Κοκολάκης(85' Μπαντούνας), Φανουράκης, Μαθιουδάκης, Κοζυράκης, Μπέης, Μικελ(87' Μάλο)

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Δημαράκης, Κασσωτάκης, Παχάκης(75' Μανουσάκης), Νικηφόρος, Κεφαλούκος, Μπιμπίρης, Καστελλιανάκης(85' Βαρδής), Μαυρομάτης, Ζανελάρης, Ανωγειανάκης(80' Σφυρογιαννάκης), Μαρκάκης

ΑΛΜΥΡΟΣ-ΛΙΝΤΟ 3-3

Συναρπαστικό ματς έγινε στο Γάζι με τα γκολ να πέφτουν βροχή. Μόλις στο 7' ο Σακλαμάκης έκανε το 1-0 για τον Αλμυρό, ενώ στο 44' ο Πήλιος με κεφαλιά ισοφάρισε. Το Λίντο μάλιστα προηγήθηκε στο 76' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ψαλιδάκη κι από εκεί και πέρα έγινε χαμός! Στο 90' ο Πέτρος Στρατήγης έκανε το 2-2, στο 93' ο Βουρδάκης έδωσε το προβάδισμα εκ νέου στο Λίντο και στο 94' ο Κλάδος διαμόρφωσε για τον Αλμυρό το τελικό 3-3!

ΑΛΜΥΡΟΣ: Ροδουσάκης, Αποστολάκης(46? Απλαδάς Η.), Σταυρακάκης, Κλάδος, Απλαδάς Τ., Μανωλακάκης Β., Σχοιναράκης(59? Στρατήγης Π.), Βελιβασάκης(85? Βελιβασάκης), Κατσαμάνης(56? Στρατήγης Α.), Μαυράκης , Σακλαμάκης

ΛΙΝΤΟ: Σηφάκης, Δροσάτος, Πήλιος, Νικολάου, Καρυωτάκης(39? λ.τ. Χριστοφής), Σεραφαλντίμ, Ψαλιδάκης, Κονιός, Νικηφόρος(67? Βουρδάκης), Κεφαλούκος, Ψαρράς(76? Κουκσόβ).

ΑΟΤ-ΕΛΠΙΔΕΣ 4-2

Οι Ελπίδες έβαλαν δύσκολα στον ΑΟΤ στην αναμέτρηση που έγινε χθες στο γήπεδο της Γαλιάς (λόγω έργων στο γήπεδο Τυμπακίου) αλλά τελικά οι Μεσαρίτες ξεπέρασαν το σκόπελο, έχοντας σε καλή μέρα το Νεκτάριο Μαρακομιχελάκη αλλά κυρίως τον Τίτο Κουτεντάκη, που πήρε στο β' ημίχρονο την ομάδα στις πλάτες του.

 Έτσι ο ΑΟΤ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στην Τύλισο. Η ομάδα του Τυμπακίου δεν… τράβηξε στο α' ημίχρονο και παρότι προηγήθηκε δύο φορές, είδε ισάριθμες τις Ελπίδες να ισοφαρίζουν 2-2. Στο 25' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Χρήστο Νικολάου. Στο 28' μετά από εκπληκτική σέντρα του Κουτεντάκη, ο Μαρακομιχελάκης έκανε το 1-0. Η χαρά δεν κράτησε πολύ, με το Νουχάι άμεσα να ισοφαρίζει 1-1.

Μετά από λίγο πάλι ο Μαρακομιχελάκης έδωσε προβάδισμα 2-1 στον ΑΟΤ αλλά οι Ελπίδες φώναξαν και πάλι παρών και ισοφάρισαν 2-2 με εκπληκτικό σουτ του Καλαμιώτη.

Στην επανάληψη, ο Τίτος Κουτεντάκης με δύο προσωπικά του τέρματα διαμόρφωσε το τελικό 4-2, χαρίζοντας ένα σημαντικό τρίποντο στους «ασπρόμαυρους»…

ΑΟΤ: Σπανός, Γιαννακάκης, Τριάντης(60' Μαραγκάκης), Χριστοδουλάκης Γ.(35' λ.τ. Χαλκιαδάκης), Κουρουθιανάκης, Αναγνωστάκης, Κορεόνε(30' λ.τ. Σκουτέλης), Μαρακομιχελάκης, Μπριλάκης, Κουτεντάκης(80' Πολυχρονάκης), Παπαδάκης Γ.

ΕΛΠΙΔΕΣ: Μπαλάκης, Καλαφάτης(80' Παπαδάκης), Αναγνωστόπουλος, Βασιλάκης, Λειβαδίτης, Ανδρικάκης, Νουχάι, Νικολάου Π.(50' λ.τ. Κακούρης), Νικολάου Χ., Καλαμιώτης(80' Ντραγκόντι), Καρπούζης(70' Χριστοδουλάκης)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ 1-0

Σε τελείως δεύτερη μοίρα πέρασε το αγωνιστικό μέρος στο Ατσαλένιο, λόγω του τραγικού συμβάντος με τον γενικό αρχηγό του Κεραυνού, Νίκου Καραθεοδώρου, που σόκαρε τους πάντες. Απλά να αναφέρουμε ότι το ματς είχε ελάχιστες φάσεις και ο Κεραυνός σκόραρε στο 58' με τον Χανιωτάκη. Ο Ανθεστίων έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Καλιακάκη (φόβοι για ρήξη χιαστού) ενώ αποβλήθηκε στο 90' ο Στρατάκης.

ΦΑΙΣΤΟΣ-ΑΕΚ 0-0

Οι δύο ομάδες ήθελαν τους βαθμούς για να ξεκολλήσουν από την ουρά αλλά τελικά… κόλλησαν στο 0-0.  Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, με αποκορύφωμα στο φινάλε, ένα σουτ του Ντελία για την ΑΕΚ το οποίο απομακρύνθηκε πάνω από την γραμμή από τον Στέλιο Παπαδάκη, ενώ γενικότερα πρωταγωνιστές ήταν οι δύο τερματοφύλακες, Αχιλλέας Δημητριάδης και Βασίλης Μουτζούρης, που κράτησαν απαραβίαστες τις εστίες τους.

ΡΩΜΑΝΟΣ-ΠΑΟΚ 0-0

Ελάχιστα πράγματα πρόσφερε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ρωμανό και τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Ελιάς. Ήταν ένα παιχνίδι που εκτυλίχτηκε κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους επιθετικούς των δύο ομάδων να πατούν πολύ λίγο στις αντίπαλες περιοχές και να μην ανησυχούν ιδιαίτερα τους τερματοφύλακες, Χωματά και Καλομοίρη. Έτσι το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών…

ΖΑΡΟΣ-ΤΥΛΙΣΟΣ 1-1

Ισόπαλη ολοκληρώθηκε μία δυνατή αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο του Ζαρού. Στο 24ο λεπτό ο Μύρων Δασκαλάκης έκανε το 0-1 για την Τύλισο, σκοράροντας εις βάρος μιας ομάδας που είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν. Ο Ζαρός στο 67' ισοφάρισε με τον Αντώνη Μεταξάκη αλλά στο 72' έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γενιτσαρίδη. Στο 85' ο Πουλάκης είχε δοκάρι, ενώ στο φινάλε ο Κλαπάκης έχασε διπλή ευκαιρία για τον Ζαρό.  

ΜΟΙΡΕΣ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ 1-0

Ένα γκολ του Νίκου Ηλιάκη στο 63ο λεπτό ήταν αρκετό για τις Μοίρες για να πανηγυρίσουν την 6η φετινή τους νίκη και να πλησιάζουν στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.  Επίσης οι Μεσαρίτες είχαν δοκάρι στο 85' με τον Κεφάκη. Η Χερσόνησος έπαιζε με 10 παίκτες από το 70' λόγω αποβολής του Νίκα ενώ φωνάζουν ότι ο διαιτητής Φερετζάκης επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ - ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ      1-0

ΑΛΜΥΡΟΣ - ΛΙΝΤΟ      3-3

ΓΟΡΤΥΣ - ΓΙΟΥΧΤΑΣ      0-1

ΜΟΙΡΕΣ - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ      1-0

ΠΑΝΟΜ - ΜΙΝΩΙΚΗ      1-1

ΡΩΜΑΝΟΣ - Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑ      0-0

ΦΑΙΣΤΟΣ - Α.Ε.ΚΑΤΣΑΜΠΑ      0-0

ΖΑΡΟΣ - ΤΥΛΙΣΟΣ      1-1

Α.Ο.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ - ΕΛΠΙΔΕΣ      4-2

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (14η)

ΓΙΟΥΧΤΑΣ - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ      

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ - ΓΟΡΤΥΣ            

ΜΙΝΩΙΚΗ - ΜΟΙΡΕΣ            

Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ       

ΛΙΝΤΟ - ΠΑΝΟΜ            

Α.Ε.ΚΑΤΣΑΜΠΑ - ΡΩΜΑΝΟΣ      

ΤΥΛΙΣΟΣ - ΑΛΜΥΡΟΣ            

ΕΛΠΙΔΕΣ - ΦΑΙΣΤΟΣ            

ΖΑΡΟΣ - Α.Ο.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ      

Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News