default-image

Πέρασε από τα Περιβόλια ο ΠΑΟΚ, νίκησε 0-1 τον Πλατανιά

Ποδόσφαιρο
Πέρασε από τα Περιβόλια ο ΠΑΟΚ, νίκησε 0-1 τον Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο διπλό για τον ΠΑΟΚ, που μετά την Ξάνθη πέρασε αγχωτικά από τον μαχητικό Πλατανιά (0-1) και έπιασε την ΑΕΚ. Μέτρια εμφάνιση για τον Δικέφαλο, "καθάρισε" ο Μαλεζάς!

Συνέχεια στις εκτός έδρας νίκες έδωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τα Πηγάδια της Ξάνθης, πέρασε και από τα Περιβόλια των Χανίων, επικρατώντας με 1-0 του Πλατανιά για την 15η αγωνιστική της Super League. Τη λύση έδωσε ο αρχηγός του Δικεφάλου, Στέλιος Μαλεζάς στο β΄ημίχρονο, σε ένα παιχνίδι που ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε τα ηνία του αγώνα, αλλά είδε απέναντι του έναν "μαχητικό" αντίπαλο, ο οποίος ορμώμενος από το ένστικτο της επιβίωσης αντιμετωπίζει - λόγω βαθμολογικής θέσης- κάθε ματς ως τελικό. Προσωρινά στην κορυφή και ο ΠΑΟΚ με 31 βαθμούς, ο οποίος συγκατοικεί με την ΑΕΚ στο φινάλε του α΄γύρου του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (29 β.)

Το φιλμ του αγώνα

"Μουδιασμένος" και χωρίς συγκέντρωση μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο, δεν έμοιαζε ιδιαίτερα απειλητικός σε αντίθεση με τον Πλατανιά που ήταν αρκετά... ορεξάτος στην κόντρα επίθεση.

Με τον Εμάνουελ Ρόκα να έχει στοχεύσει στον άξονα του Δικεφάλου και συγκεκριμένα στους Μαουρίσιο και Πέλκα, έριξε τον ΠΑΟΚ στις πτέρυγες και κυρίως στα δεξιά, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τη μεγάλη ευκαιρία και το γκολ.

Ο πρώτος λόγος στην αναμέτρηση ανήκε στον Πλατανιά, ο οποίος μόλις στο 4ο λεπτό του παιχνιδιού προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ με τον Πιοτρ Γκζέλτσακ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, σε μια δύσκολη φάση δεδομένου πως τρεις παίκτες του Πλατανιά είναι εκτεθειμένοι, με τον Πασχαλάκη να έχει σταματήσει νωρίτερα από την στιγμή που υψώθηκε το σημαιάκι του βοηθού.

Οι "ασπρόμαυροι" απάντησαν στο 14΄με κεφαλιά του Κουλούρη, μετά από σέντρα του Μάτος αλλά ο Κοκκαλάς μπλόκαρε με σχετική ευκολία.

Παρακινούμενοι από το... ένστικτο της επιβίωσης και εκμεταλλευόμενοι τα αβίαστα λάθη του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι απείλησαν ένα λεπτό αργότερο με τον Παπανικολάου, ο οποίος έβαλε πλάτη τον Μάτος, σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τη μπάλα να μην του κάνει το χατήρι είδε ένα λεπτό αργότερα και ο Βαρέλα, ο οποίος με κεφαλιά απείλησε την εστία του Πλατανιά, για να δώσει σκυτάλη στις φάσεις στον Γκζέλτσακ που έφυγε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ "διάβασε" έγκαιρα τον αντίπαλο και με γρήγορη έξοδο και εντυπωσιακό τάκλιν "καθάρισε" τη φάση.

Σημάδια... αφύπνισης από τον ΠΑΟΚ

Στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να αλλάξει πλευρές τους Λημνιό και Κάμπος, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει λίγο πριν την ολοκλήρωση του α΄μέρους τις "άγριες" διαθέσεις του.

Στο 40΄ο Μαουρίσιο προσπάθησε να απειλήσει με ένα σουτ έξω από την περιοχή ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ "πεταξε" σπουδαία ευκαιρία στα σκουπίδια, όταν η σέντρα του Πέλκα από τα αριστερά, πέρασε ανεκμετάλλευτη και ο Βάντερσον απομάκρυνε σε κόρνερ προτού "εκτελέσει" ο Λημνιός.

Κοκκαλάς; Παρών!

Με το πόδι στο... γκάζι, ο ΠΑΟΚ έφτασε μια "ανάσα" από το γκολ στο 44΄όταν ο Πέλκας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, ο Κοκκαλάς έπεσε και έδιωξε, και στην επαναφορά φαίνεται πως ο Καρυπίδης αποκρούει την μπάλα με τα χέρια, προτού ο Μαουρίσιο επιχειρήσει το σουτ, προκαλώντας την "έκρηξη" των φιλοξενούμενων.

Οι δυο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια με το 0-0, αν και προηγουμένως ο ΠΑΟΚ έγραψε ακόμη μια ευκαιρία στο μπλοκάκι του και συγκεκριμένα στο 45' με την κεφαλιά του Βαρέλα από κοντά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, με τον πορτιέρε του Πλατανιά να φωνάζει και πάλι παρών.

"Μίλησε" ο αρχηγός του ΠΑΟΚ

Στο β΄ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βγήκε αποφασισμένος να βρει το πολυπόθητο γκολ, παρά το γεγονός πως έβλεπε να σπαταλά πληθώρα ευκαιριών μέχρι να το πετύχει. Οι "ασπρόμαυροι" δεν πτοήθηκαν ούτε από την χαμένη ευκαιρία του Κάνιας στο 47΄, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση ούτε από τις απαντήσεις που βρήκαν οι γηπεδούχοι στο 50΄με την κεφαλιά του Ντικαμονά και την στιγμή αδράνειας του Πασχαλάκη που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Παπανικολάου ένα λεπτό αργότερα.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 56΄, όταν οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα των Κρητικών και να νικήσουν τον Κοκκαλά με τον Μαλεζά. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με προβολή μετά από κεφαλιά-πάσα του Κρέσπο, έδωσε τη λύση για την ομάδα του και το 0-1.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου

Με τον ΠΑΟΚ να θέτει τις βάσεις για τη νίκη, παρά το εύθραυστο σκορ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε "φρεσκάρισμα" του άξονα, με τον Μαουρίσιο να δίνει τη θέση του στον Τσίμιροτ και τον Μπίσεσβαρ να κάνει την επανεμφάνισή του αντί του Κάμπος, με τον Ολλανδό να αναλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού.

Ένα ήταν αρκετό

Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να διαχειρίζεται καλά το υπέρ του σκορ με τον Πλατανιά να αδυνατεί να φτάσει, όσο εύκολα μπορούσε τουλάχιστον προηγουμένως, στην περιοχή του Δικεφάλου.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Κουλούρης έψαχνε το δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά, όντας μέσα στις περισσότερες επιθετικές εμπνεύσεις της ομάδας του, όπως στο 77΄με το σουτ του επιχείρησε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αντιπάλων.

Όσον αφορά τους Κρητικούς, ο Πλατανιάς πόνταρε πολλά στον Γκζέλτσακ, ο οποίος μετά από σέντρα του Ουές, απάντησε στις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Δικεφάλου.

Το γκολ του Μαλεζά ήταν αρκετό για τους "ασπρόμαυρους", οι οποίοι με τη λήξη του παιχνιδιού, πανηγύρισαν το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο μακριά από την Τούμπα. Βυθίζεται βαθμολογικά ο Πλατανιάς.

Πλατανιάς (Εμάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (Στανισαβλιεβιτς 69΄), Παπανικολάου (Στόϊτσεφ 84'), Καρυπίδης. Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (Πατράλης 81΄)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο (Τσίμιροτ 64΄), Κάμπος (Μπίσεσβαρ 72'), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λημνιός, Κουλούρης, Πέλκας, Κάνιας (Σάκχοφ 85΄)

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News