Αθλητισμός

Το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο κύπελλο Ξιφασκίας

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός θα φιλοξενήσει το επόμενο διήμερο η Κρήτη.

Στις 16-17 Δεκεμβρίου στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ξιφασκίας με την συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης-Δήμου Ηρακλείου- Παγκόσμιας και Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Για τους λάτρεις του αθλητισμού και της Ξιφασκίας, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός θα  διεξαχθεί στη Κρήτη το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 με την συνδιοργάνωση της Παγκόσμιας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ), την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου. Πρόκειται για την κατηγορία νέων ανδρών κάτω των 20 ετών στο Ξίφος Μονομαχίας που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό στάδιο Ηρακλείου στα «Δύο Αοράκια». Υπάρχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και γενικού γραμματέα της παγκόσμιας ΟμοσπονδίαςΜανώλη Κατσιαδάκη κ.α. αναφέρθηκε ότι στόχος της ΕΟΞ είναι η ανάπτυξη του αθλήματος της Ξιφασκίας όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως στην Περιφέρεια όπου η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει μεγάλη πρόοδο στο άθλημα. Στους αγώνες που διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα συμμετέχουν 27 χώρες από όλο τον κόσμο με 179 αθλητές.

Το πρόγραμμα  των αγώνων όπως ανακοινώθηκε διαμορφώνεται ως εξής:

-Σάββατο 16/12/2017  αγώνες ατομικού 9:00 - 19:00 . Βράβευση νικητών κατά προσέγγιση 19:30

-Κυριακή 17/12/2017 αγώνες ομαδικού 9:00 - 17:00. Βράβευση νικητών κατά προσέγγιση 17:30

Σε δηλώσεις που έγιναν για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας στη Κρήτη αναφέρθηκαν:

Μανώλης Κατσιαδάκης Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ξιφασκίας και γενικός γραμματέας της παγκόσμιας Ομοσπονδίας ξιφασκίας: «Το παγκόσμιο κύπελλο νέων στο ξίφος μονομαχίας γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Ηράκλειο επελέγη από την Παγκόσμια και την Ελληνική Ομοσπονδία ξιφασκίας διότι πρώτα από όλα έχει τις εγκαταστάσεις οι οποίες είναι καταπληκτικές και σε παγκόσμιο επίπεδο,  και επιπλέον η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου έχουν σταθεί αρωγοί στην προσπάθεια να γίνει αυτό το πολύ μεγάλο γεγονός.  Θέλω να πιστεύω ότι η διοργάνωση θα έχει απόλυτη επιτυχία. Είναι απίστευτος ο αριθμός των αθλητών που έρχονται για πρώτη φορά, είναι 179 αθλητές από 27 χώρες, οι κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο. Προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες, το θέαμα θα είναι πάρα πολύ ωραίο, εντυπωσιακό και θα αγωνιστούν αθλητές παγκοσμίου επιπέδου, οι αυριανοί Ολυμπιονίκες».

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Υλοποιούμε όπως είναι γνωστό ένα πολύ καλό πρόγραμμα μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων εδώ και χρόνια. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία, ένα άγνωστο ένα άθλημα να γίνει γνωστό και στην Κρήτη, και η Κρήτη να προβληθεί ακόμα περισσότερο στις χώρες από όπου κατάγονται οι ξένοι αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες.  Επομένως οι αθλητικοί αγώνες προβάλουν την Κρήτη,  προβάλλουν  και προάγουν τον αθλητισμό προσκαλούμε τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους να γεμίσουν τα «Δύο Αοράκια». Ευχαριστίες στον Πρόεδρο της ΕΟΞ τον κ. Κατσιαδάκη για την εξαίρετη συνεργασία».

Νίκος Συριγωνάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού: «Πρόκειται για ένα μεγάλο, εντυπωσιακό αθλητικό γεγονός με δεκάδες αθλητές και εκατοντάδες επισκέπτες. Η προβολή του νησιού μας θα είναι μεγάλη ενώ θα τονωθεί και η Κρητική οικονομία. Ευχόμαστε στους αθλητές, στους συνοδούς, στους προπονητές καλή διαμονή, να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία. Προσκαλούμε τους Κρητικούς να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός και να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι το νησί μας,  η Κρήτη,  είναι ένας εξαιρετικός, ασφαλής αθλητικός προορισμός».

Παρόν σε αυτό το σημαντικό γεγονός είναι  και ο Δήμος του Ηρακλείου και μάλιστα ως συνδιοργανωτής.  Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλη Κατσιαδάκη είχε το πρωί στο Γραφείο του στη Λότζια.

Στη συζήτηση με τον Δήμαρχο εξέθεσε τα οφέλη που έχει η πόλη από την ανάληψη της διοργάνωσης και σε επίπεδο διεθνούς προβολής αλλά και όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος, καθώς στο Ηράκλειο, για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έρθουν περισσότεροι από 300 άνθρωποι (αθλητές, συνοδοί, προπονητές κ.α.).

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει το Ηράκλειο έναν σημαντικό διεθνή προορισμό αθλητικού τουρισμού και η ανάληψη διοργανώσεων όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας, στο οποίο ο Δήμος είναι συνδιοργανωτής, αποτελεί βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια