default-image

Πέθανε το "δρεπάνι" του Καμερούν στο Μουντιάλ 1990

Ποδόσφαιρο
Πέθανε το "δρεπάνι" του Καμερούν στο Μουντιάλ 1990

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπενζαμέν Μασίνγκ, ο Καμερουνέζος στόπερ με τα εγκληματικά τάκλιν στο Μουντιάλ 1990, άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 55 ετών.

Ένας από τους πιο σκληρούς αμυντικούς στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ο Μπενζαμέν Μασίνγκ, άφησε την τελευταία πνοή στο Καμερούν, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κεντρικός αμυντικός των "αδάμαστων λιονταριών" στο Μουντιάλ του 1990, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τάκλιν όπως αυτό στον Κλαούντιο Κανίγια, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών από άγνωστα αίτια.

Ο Μασίνγκ δέχθηκε κίτρινη κάρτα αρχικά για φάουλ στον Ντιέγκο Μαραντόνα στην πρεμιέρα του Καμερούν (και νίκη έκπληξη με 1-0) στη διοργάνωση της Ιταλίας απέναντι στην εθνική Αργεντινής. Στη συνέχεια αποβλήθηκε για το τάκλιν στον Κανίγια και τιμωρήθηκε με τρεις αγώνες. Επέστρεψε στον προημιτελικό απέναντι στην Αγγλία, όπου δέχθηκε κίτρινη κάρτα για το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε για φάουλ στον Γκάρι Λίνεκερ.

Στην Ευρώπη αγωνίστηκε στη γαλλική Κρετέιγ από το 1987 μέχρι το 1991, έχοντας αγωνιστεί νωρίτερα στην Ντιαμάντ Γιαουντέ και στη συνέχεια στην Ολιμπίκ Εμβολιέ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News