default-image

Πέρασε και από το Nick Galis Hall ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Πέρασε και από το Nick Galis Hall ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με οδηγό τον Νικ Καλάθη (18π. / 8ασ.), ο Παναθηναϊκός πέρασε για δέκατη σερί φορά στην κανονική περίοδο από το «Nick Galis Hall», νίκησε 88-70 τον Άρη και έκανε το 8 στα 8 στην Α1 μπάσκετ.

Το αήττητο σερί του στην φετινή Α1 μπάσκετ συνεχίζει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» πέρασαν αλώβητοι από το «Nick Galis Hall», επικρατώντας με σκορ του Άρη και έφτασαν τις οχτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος, υποχρεώνοντας τον αντίπαλό τους στην πέμπτη τους ήττα. Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους «κίτρινους», οι οποίοι έμειναν κοντά στο σκορ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο.

Κορυφαίος των νικητών, που είχαν εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων (13/24), ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο Νικ Καλάθης, που είχε 18 πόντους και 8 ασίστ, ενώ από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κιθ Μπένσον, που τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε απέναντι στην μέχρι πρότινος ομάδα του ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος μέτρησε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Το ματς:

Ιδιαίτερα νευρικές ήταν στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 0/5 δίποντα, ωστόσο, χάρη στην ευστοχία του έξω από τα 6.75μ., καθώς είχε 3/4, διατηρούσε την πρωτοπορία στο σκορ, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Καλάθη, που μέτρησε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Άρης, από την άλλη, ήταν πιο εύστοχος (κυρίως στα δίποντα) και είχε τον πλήρη έλεγχο των ριμπάουντ, εντούτοις έκανε αρκετά λάθη, που του στέρησαν τη δυνατότητα ακόμη και να προηγείται. «Πρώτο βιολί» για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπένσον με οχτώ πόντους και απόλυτα ποσοστά (4/4 δίποντα).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Παππά έκαναν το 17-24. Οι «πράσινοι» με αιχμή του δόρατος τον Βουγιούκα, σε συνδυασμό με την καλύτερη άμυνα και τη βελτίωση στον τομέα των ριμπάουντ, διατηρούσαν εύκολα την υπέρ τους διαφορά, που έφτασε στο +9 (23-32) και στο +14 (27-41), δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Από πλευράς «κίτρινων», τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Αθηναίου, αλλά δεν μπορούσε μόνος του να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ. Το πρώτο εικοσάλεπτο έκλεισε, με τον Παναθηναϊκό να εκτοξεύει τη διαφορά στο +14 (32-46), με τρίποντο του Ρίβερς στην εκπνοή.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στην τρίτη περίοδο και με σερί 10-6, που είχε την υπογραφή του Μπένσον, μείωσε σε 42-52. Ωστόσο, στο επόμενο τρίλεπτο, οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν και ο Παναθηναϊκός με μικρό σερί 6-0 έκανε το 42-58. Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι είχαν εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6.75, καθώς με το τρίποντο του Ντένμον, με το οποίο διαμορφώθηκε το 49-64 στο τέλος της τρίτης περιόδου, μετρούσαν 11/17 σουτ.

Παρά τη μεγάλη διαφορά, που έδειχνε και το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής, ο Παναθηναϊκός δεν χαλάρωσε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Τσάβι Πασκουάλ απέσυρε τους λεγόμενους βασικούς, δίνοντας χρόνο μεταξύ άλλων στους Όγκαστ και Μήτογλου, παρ' όλα αυτά, οι «πράσινοι» αύξησαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά, φτάνοντας φορές στο +22 (52-74, 54-76 και 58-80), τρία λεπτά πριν το τέλος. Ο Άρης έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει και να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τη διαφορά, με το τελευταίο σφύριγμα από την γραμματεία να βρίσκει νικητή τον Παναθηναϊκό με τελικό σκορ 88-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 32-46, 49-64, 70-88.

Άρης (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μποχωρίδης 11 (7ρ.), Μούρτος, Αθηναίου 12 (6ρ.), Βασιλόπουλος 7, Μπένσον 18 (9ρ.), Καλαϊτζάκης, Φλιώνης 3, Τσαϊρέλης 2, Πουλιανίτης, Χρηστίδης 4, Γουίβερ 2, Μπελ 11.

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Ρίβερς 9, Ντένμον 3, Γκιστ 8 (6ρ.), Καλάθης 18 (8ασ.), Σίνγκλετον 9 (5ρ.), Παππάς 6, Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους 6, Όγκαστ 8 (6ρ.), Λοτζέσκι 7, Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 5.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News