Αθλητισμός

«Μόνο εγώ έχω τόσα πολλά, όσα... ο Μέσι"!

Κανείς δεν αμφιβάλλει για την ικανότητα και τα επιτεύγματα του Κριστιάνο Ρονάλντο, σίγουρα όμως μετά την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» που τον ανέβασε στην κορυφή του Πύργου του Αϊφελ, η μετριοφροσύνη του δοκιμάστηκε αρκετά, όπως την παρέδιδε στους επικριτές του.

Οι δηλώσεις του, που περιστρέφονται στη λογική του «Εγώ Ειμί» χαρακτηρίζουν ευαίσθητα σημεία μιας προσωπικότητας. Ίσως, χρειαζόταν να είχε λίγο υπομονή, να κάνει πρώτα το 6-5 στις «Χρυσές Μπάλες» με τον Λιονέλ Μέσι, αφού μόλις τον ισοφάριζε σε 5-5.

Η παρακάτω αποστροφή του λόγου του, θα μείνει ενδεικτική στην τεράστια ποδοσφαιρική του ιστορία, στενοχωρώντας πολλούς θαυμαστές του, που έχουν την μετριοφροσύνη ως αρετή στη ζωή τους, ακούγοντας τον, να λέει:

«Δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος από εμένα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα από εμένα στο γήπεδο και πάντοτε βλέπω πράγματα τα οποία δεν μπορεί να δει κανείς όταν αγωνίζομαι. Δεν υπάρχει πιο ολοκληρωμένος παίκτης από εμένα. Είμαι ο καλύτερος στην ιστορία, στα καλά και στα άσχημά μου».

Κι όμως θα μπορούσε να πει: «Μόνο ο Μέσι έχει τόσα πολλά»! Ή καλύτερα «μόνο εγώ έχω τόσα πολλά, όσα ο Μέσι"! Γιατί σε ορισμένους από τους υποστηρικτές των "δύο", η σειρά έχει μεγαλύτερη σημασία και το γεγονός της ισοτιμίας τροφοδοτεί έντονες συζητήσεις που συχνά κουράζουν. Ο Ρονάλντο και ο Μέσι, ή ο Μέσι και ο Ρονάλντο, δεν έχουν αφήσει κανέναν άλλον να κερδίσει αυτό το βραβείο για μια δεκαετία τώρα. Είναι η εποχή τους και όλα τα ερωτήματα για δέκα ολόκληρα χρόνια, συγκλίνουν στην ίδια απάντηση για το ποιος είναι ο καλύτερος.

Θέλησε ο Ρονάλντο να δώσει τον τόνο του "Εγώ Ειμί", σπάζοντας μονομερώς αυτή την ισότητα; Η αλήθεια είναι πως μπορεί να είναι και λίγο πλασματική μέσα από τη αριθμολογία της (συχνά δεν απηχεί την πραγματική εκτίμηση), αλλά είναι και σαγηνευτική, στη φαρέτρα του κερδοφόρου μάρκετινγκ! Όπως και οι ψηφοφορίες, όσο υποκειμενικές κι αν είναι, έχουν μέσα τους ένα βαθύτερο πιστεύω και στο τελικό αποτέλεσμα, απηχούν μια συνολική εκτίμηση.

Τελικά, είναι ο Ρονάλντο ο καλύτερος, ή είναι ο Μέσι; Ούτε αυτή η "Χρυσή Μπάλα" από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ, μας διαφώτισε... παρά τις δηλώσεις περί «Εαυτόν» του CR7….

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια