Αθλητισμός

Η Αγγλία θέλει το Μουντιάλ του 2030

Ο Γκρεγκ Κλαρκ, πρόεδρος της FA έχει ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία, με σκοπό να πλησιάσει τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της FIFA, με γνώμονα τη διοργάνωση των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που τότε θα είναι πια με 48 ομάδες.

Ο Γκρεγκ Κλαρκ, πρόεδρος της FA έχει ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία, με σκοπό να πλησιάσει τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της FIFA, με γνώμονα τη διοργάνωση των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που τότε θα είναι πια με 48 ομάδες. Ταυτόχρονα προσπαθεί να «γεφυρώσει» οποιαδήποτε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Μέχρι στιγμής, ο Κλαρκ έχει επισκεφθεί πολλά κράτη μέλη της UEFA ενώ τα ταξίδια και οι συναντήσεις του θα επεκταθούν και εκτός Ευρώπης. Το «τουρ» που θα πραγματοποιήσει στη συνέχεια, περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ασία και Αφρική, σε μια προσπάθεια της FAνα μη θεωρηθεί υπεροπτική η στάση της από τα άλλα κράτη.

Οι Άγγλοι έχουν πάρει ζεστά το θέμα και έχουν αρκετές πιθανότητες να το πετύχουν. Η UEFA είναι στο πλευρό της, αφού θα επιδιώξει η τελική φάση της διοργάνωσης του Μουντιάλ, να διεξαχθεί σε Ευρωπαϊκή χώρα. Τα σενάρια που φέρνουν την Κίνα διοργανώτρια δεν συγκεντρώνουν και πολλές ελπίδες.

Πηγή: England365.gr

Σχόλια