Αθλητισμός

Χιμένεθ: Περήφανος για την ομάδα που προπονώ

Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την ισοπαλία πρόκριση στην Βιέννη κόντρα στην Αούστρια.

Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την ισοπαλία πρόκριση στην Βιέννη κόντρα στην Αούστρια.

Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα του και τα ψυχικά αποθέματα που δείχνει, εξισώνοντας την οικογένεια της ΑΕΚ με την δική του, ευχαριστώντας και τις δύο.

Ο Χινένεθ αναφέρθηκε και στους παίκτες που τραυματίστηκαν , τονίζοντας και τη δική τους συμβολή στην σπουδαία επιτυχία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Χιμένεθ:

Για το χθεσινό παιχνίδι και την πορεία της ΑΕΚ στον όμιλο: «Υποφέραμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο γιατί δεν αξιοποιήσαμε τις δύο καθαρές ευκαιρίες. Ωριμάζουμε αν και έχουμε παίκτες χωρίς εμπειρία στην Ευρώπη. Νομίζω ότι βελτιωνόμαστε γιατί κατά την διάρκεια όλου του αγώνα βλέπαμε ότι μόνο με αδικία ή ατυχία δεν θα παίρναμε αυτή την πρόκριση που αξίζαμε.

Μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι σε έξι ματς δεν υπάρχει ούτε μία ήττα. Το αρνητικό κομμάτι είναι ότι μέσα στην έδρα μας είχαμε τρεις ισοπαλίες, όμως γυρίσαμε δύο παιχνίδια. Αυτό λέει πολλά για την ταπεινότητα και την καρδιά. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για την ομάδα που προπονώ».

Για την επιστροφή της ΑΕΚ μετά τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν: «Η πίστη είναι μία πολύ όμορφη λέξη και μία πολύ δύσκολη έννοια. Ο κόσμος που είναι εδώ βγάζει κάτι πολύ δυνατό. Δείχνει ότι στηρίζει και είναι πάντα εκεί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κάνεις έργο και όχι μόνο λόγια. Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν χρήματα για να στηρίζουν, όμως η πίστη είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για τις έως τώρα επιδόσεις της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Θυμάμαι ότι πριν έντεκα μήνες πήρα μία δύσκολη απόφαση γιατί πριν ήμουν στο Κατάρ. Έχασα σημαντικά πράγματα όσον αφορά στην οικογένειά μου. Για αυτόν τον λόγο θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία σε όσα άτομα αγαπάνε την ΑΕΚ. Και να τα αφιερώσω σε όσα άτομα αγαπώ εγώ, που μου επέτρεψαν να έρθω να προπονήσω την ΑΕΚ.

Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, το ποδόσφαιρο το καθορίζουν τα αποτελέσματα, όμως αν κάνουμε μία σούμα θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα σε αυτούς τους έντεκα μήνες. Είμαι πολύ περήφανος και ευγνώμων στις δύο οικογένειές μου, αυτήν εξ αίματος και αυτήν της ΑΕΚ».

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει την επιτυχία της ΑΕΚ: «Εμείς αξιολογούμε το κάθε κομμάτι και βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Σας ευχαριστώ για την έρευνα, θα δώσω μεγαλύτερο κίνητρο στους παίκτες μου. Γνωρίζοντας πως ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα, είναι πολλά τα συναισθήματα στο κεφάλι μου.

Αυτή την στιγμή έχουμε τον Πέτρο, τον Γιάκομπ, τον Λαμπρόπουλο και τον Τσόσιτς εκτός. Είναι βασικοί παίκτες κι όμως εμείς έχουμε αυτήν την πορεία. Δεν θα ήταν δίκαιο να μην θυμηθούμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Είχα υποσχεθεί στον Λαμπρόπουλο ότι θα παίξει στην Ευρώπη και ευχαριστώ τον Θεό που τα καταφέραμε».

Σχόλια