default-image

Το γαλλικό ποδόσφαιρο τιμά τον Τζόνι Χαλιντέι, μ' ένα τραγούδι!

Ποδόσφαιρο
Το γαλλικό ποδόσφαιρο τιμά τον Τζόνι Χαλιντέι, μ' ένα τραγούδι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H κουλτούρα μιας χώρας, που μπορεί να συνδέσει το ποδόσφαιρό της με την τέχνη! Ένα τραγούδι από το ρεπερτόριο του , που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, 74 ετών, θα ακούγεται από τα μεγάφωνα το Σαββατοκύριακο κατά την είσοδο των παικτών στο γήπεδο πριν από κάθε ματς στα πρωταθλήματα της Α΄ και Β΄ κατηγορίας της Γαλλίας.

Αυτό αποφάσισε η ποδοσφαιρική λίγκα της Γαλλίας, για να τιμήσει το πιο λαμπερό αστέρι της γαλλικής ροκ. Ο "Γάλλος Ελβις", με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και για πολλούς το πιο λαμπερό αστέρι της γαλλικής ροκ, στα 57 χρόνια της καριέρας του, πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και υπήρξε το «είδωλο των νέων» στη Γαλλία, διαπερνώντας εποχές και μουσικά στιλ, από το ροκ εν ρολ μέχρι τη βαριετέ, από τη ροκ ως τα μπλουζ.

Η σύζυγος του Λετίσια σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως ο Τζόνι Χαλιντέι «έφυγε από τη ζωή με τον τρόπο που έζησε, με αξιοπρέπεια και δύναμη».

Ο Τζόνι Χαλιντέιτους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο καθώς είχε διαγνωστεί πριν από περίπου 10 μήνες με καρκίνο των πνευμόνων κάτι το οποίο δεν τον εμπόδισε να κάνει μία τελευταία μεγάλη περιοδεία με παλιούς του συνεργάτες η οποία γνώρισε μάλιστα μεγάλη επιτυχία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News