default-image

Champions League και ο... μαγικός αριθμός 3,19!

Ποδόσφαιρο
Champions League και ο... μαγικός αριθμός 3,19!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αριθμός 3,19 απηχεί την θεαματικότητα που προσέφερε η τρέχουσα διοργάνωση του Champions League, στη φάση των ομίλων! Είναι ο μέσος όρος γκολ ανά παιγνίδι από 96 που έγιναν καταφράφοντας 306 γκολ συνολικά. Η άλλη ανάγνωση μάλιστα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή, με ένα γκολ κάθε 28 λεπτά! Όλοι οι παραπάνω αριθμοί, αποτελούν ρεκόρ, αφού το προηγούμενο στην φάση των ομίλων ήταν 292 γκολ.

Οι ειδικές αναλύσεις και τα στατιστικά στοιχεία μέσα από προκρίσεις, αποκλεισμούς, πανηγυρισμούς ή απογοητεύσεις που αφορούν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου στον κόσμο, όπως το Champions League, έχουν πάντα πραγματικό ενδιαφέρον! Μερικά από τα σημαντικά στοιχεία καταγράφονται διαρκώς από εξιδεικευμένες εταιρείες, που δεν αφήνουν στα ψιλά και εκείνα που πέτυχαν και οι... χαμένοι της φάσης, όπως ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός:

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να εξασφαλίσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του διαδρομή, όμως ήταν η ομάδα  που σημείωσε το μοναδικό γκολ στην κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης, στην Μπαρτσελόνα (1 γκολ), που άφησε πίσω της, την  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3 γκολ). Στους αριθμούς που αποτυπώνουν τα κορυφαία στοιχεία της διοργάνωσης και ο Σίλβιο Προτό. Ο Βέλγος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα με τις περισσότερες αποκρούσεις, κάνοντας συνολικά 24. Πριν από αυτόν είναι Πιατόφ (Σαχτάρ-25), Ακινφέεφ (Σπαρτάκ Μόσχας-29), Χαντάνοβιτς (Μάριμπορ-32), ενώ στην πρώτη θέση είναι ο Σέχιτς της Καραμπάχ με 35.

    Μετά την ήττα της Παρί Σ.Ζ στο Μόναχο από την Μπάγερν την Τρίτη, αλλά και την χθεσινή της Μάντσεστερ Σίτι από την Σαχτάρ στην Ουκρανία, καμία ομάδα δεν κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει απόλυτη (6 νίκες σε 6 ματς) την διαδρομή της στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης και να μπει στην μικρή ξεχωριστή ελίτ που το έχει καταφέρει στο παρελθόν: η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο  (1992/93), η Παρί Σ.Ζ (1994/95) του Λουίς Φερνάντεζ, η Μπαρτσελόνα (2002/03) του Λουίς Φαν Γκάαλ  και η Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτα την σεζόν 2011/12, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της  και στη συνέχεια (2014/15), με τον Κάρλο Αντσελότι.

    Ό,τι δεν κατάφερε να πετύχει το βράδι της Τρίτης στο Μόναχο ο Νεϊμάρ, το πέτυχε εχθες στη Μαδρίτη ο  Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με το γκολ που σημείωσε στη νίκη (3-2) της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ντόρτμουντ, έγινε ο πρώτος παίκτης, που σκόραρε και στα έξι παιχνίδια των ομίλων του Champions League.

    Η Τότεναμ συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (16), ενώ τέσσερις ομάδες έμειναν αήττητες: Μπαρτσελόνα, Μπεσικτάς, Λίβερπουλ και Τότεναμ.

 Το ρεκόρ προσέλευσης θεατών (83.782), σημειώθηκε στο ματς Τότεναμ-Ρεάλ Μαδρίτης.

    Η πιο ευρεία εντός έδρας νίκη: Λίβερπουλ- Σπαρτάκ 7-0, η αντίστοιχη εκτός έδρας νίκη: Μάριμπορ-Λίβερπουλ 0-7 και τα περισσότερα γκολ, σημειώθηκαν προαναφερθέντα ματς και στην αναμέτρηση Παρί Σ.Ζ-Σέλτικ 7-0.

     Ο Ρονάλντο είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, με εννέα γκολ, ενώ έχει πετύχει συνολικά 114 γκολ, 17 περισσότερα από τον Λιονέλ Μέσι.

    Κορυφαίος σε ασίστ στην φάση των ομίλων είναι ο Τζέιμς Μίλνερ της Λίβερπουλ, με 5, αφήνοντας πίσω του για μία τον Νεϊμάρ.

    Το ρεκόρ με τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες έχει η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα με 90%, λίγο μπροστά από Μπαρτσελόνα, Παρί Σ.Ζ και Ρεάλ Μαδρίτης, που παρουσιάζουν ποσοστό 89%.

    Η Μπενφίκα είναι η μοναδική ομάδα, που δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό, γνωρίζοντας 6 ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια της.

    Την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας με ποσοστό 63% έχει η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, καλύτερη επίθεση είναι εκείνη της Παρί Σ.Ζ με 25 γκολ, δύο περισσότερα από την Λίβερπουλ, που εχθες τελευταία αγωνιστική νίκησε με 7-0 την Σπαρτάκ Μόσχας. Την χειρότερη άμυνα παρουσίασε η Σέλτικ, με 18 γκολ.

    Πέντε αγγλικές ομάδες (Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Λίβερπουλ), θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, ανάμεσα στις 16, που εξασφάλισαν συνέχεια στο Champions League, την Δευτέρα στην κλήρωση που θα γίνει (13:00 ώρα Ελλάδας) στη Νιόν.  Δεδομένο που δημιουργεί μία διαδικασία με ισχυρές προϋποθέσεις.  (Η φωτογραφία από τα σπέσιαλ αφιερώματα που έγιναν στην Αγγλία για το επίτευγμα των "5" και δη από την Daily Mail)

    Οι 8  που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Παρί Σ. Ζ (Γαλλία), Ρόμα (Ιταλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Τότεναμ (Αγγλία).

    Οι 8 που τερμάτισαν δεύτερες: Βασιλεία (Ελβετία), Μπάγερν (Γερμανία), Τσέλσι (Αγγλία), Γιουβέντους (Ιταλία), Σεβίλη (Ισπανία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Πόρτο (Πορτογαλία) και Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία).

    Οι 8 που συνεχίζουν στο Europa League: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σέλτικ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σπαρτάκ Μόσχας, Νάπολι, Λειψία, Ντόρτμουντ.

    Καμία ομάδα δεν μπορεί να κληρωθεί με άλλη από τον ίδιο όμιλο ή από την ίδια χώρα. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 13/14 Φεβρουαρίου και 20/21 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 6/7 Μαρτίου και 13/14 Μαρτίου.

Υπήρξε όμως και το πρωτοφανές και αρνητικό σκηνικό στους ομίλους του Champions League! Για  πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ομάδα με δύο βαθμούς κατάφερε να προκριθεί ως τρίτη στο Europa League! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ μπορεί να… καυχιέται για το συγκεκριμένο κατόρθωμα. Η γερμανική ομάδα πήρε δύο ισοπαλίες από τον ΑΠΟΕΛ και έχασε τέσσερις φορές από Ρεάλ και Τότεναμ, αλλά πήρε το εισιτήριο από τους Κύπριους στη διαφορά τερμάτων!

Με πληροφορίες AΠΕ ΜΠΕ, Daily Mail.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News