default-image

Ελπίζει για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Μπάσκετ
Ελπίζει για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ "έσπασε το ρόδι" στο γήπεδό του, νίκησε τη Βέντσπιλς (83-76) και έμεινε "ζωντανός" για πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Η πρώτη εντός έδρας νίκη στο Basketball Champions League ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο πιο κρίσιμο σημείο. Στο τέλος του α' γύρου, όταν ο "δικέφαλος" παλεύει για να μείνει "ζωντανός" στη μάχη της πρόκρισης.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε την ανατροπή στην τελευταία περίοδο, επικράτησε της Βέντσπιλς (83-76) και μπορεί να κάνει σχέδια για αλλαγή της κατάστασης στον όμιλό του. Με δύο νίκες και πέντε ήττες μετά από εφτά αγώνες, έχει ελπίδες και λόγους να πιστεύει πως στο τέλος της α' φάσης, θα είναι μεταξύ των τεσσάρων που θα πάρουν το εισιτήριο για τους "16".

Η Βέντσπιλς διατηρούσε από νωρίς τον έλεγχο του ρυθμού και της κατάστασης, επενδύοντας στην ευστοχία των παικτών της από την περιφέρεια και την υπεροχή στα ριμπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, με τον ΠΑΟΚ να έχει μικρά ξεσπάσματα στις αρχές της β' και της γ' περιόδου, για να μεταβάλλει κάπως την κατάσταση.

Στην ουσία του όμως, το πράγμα δεν άλλαζε. Ο Μάικ Μπρούσεβιτς και ο Τζούλιους Γιούτσικας πετύχαιναν καλάθια σε σημεία που ο "δικέφαλος" προσπαθούσε να αντιδράσει, βάζοντας γρήγορα τέλος σε κάθε επιδίωξη ανατροπής.

Στην τελευταία περίοδο όμως, η εικόνα διαφοροποιήθηκε. Το ξέσπασμα των γηπεδούχων έκανε τη δουλειά του, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα και τον Λάκι Τζόουνς να "τελειώνει" το παιχνίδι με ένα τρίποντο και ένα κλέψιμο στο τελευταίο λεπτό. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πήρε τη νίκη και μαζί μια καλή διαφορά (83-76), που μπορεί να της φανεί χρήσιμη στην εξέλιξη του ομίλου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-17, 35-41, 57-61, 83-76.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κλάσεν 4, Χρυσικόπουλος 10 (2), Κρουμπάλι 8 (10 ριμπάουντ), Κόνιαρης 5 (1), Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 15 (4 ριμπάουντ), Ζάρας 5 (1), Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 12 ( τρίποντο, 7 ασίστ), Γκος 12 (4 ασίστ), Τζόουνς 10 (2 τρίποντα, 6 ασίστ).

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (Στελμάχερς): Γκάμπριτς 3 (1), Γιάκοβικς 2 (0/5 σουτ, 2/2 βολές), Λόμαζ, Ουμπίλα 7 (1), Σκέλε 12 (4/11 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Γκούλμπις 17 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Γιούτσικας 14 (8 ριμπάουντ), Ζάκις 5, Μπρούσεβιτς 16 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News