Αθλητισμός

Απίστευτο slideshow του Γιάννη Σωτηρόπουλου για τον ΟΦΗ (video)

Η εκπληκτική ιστορία του Ηλία Πουρσανίδη με τον καλλιτέχνη φωτογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο και τη σχέση τους με τον ΟΦΗ, τον Γκέραρντ και το Ναύπλιο!

Η ιστορία είναι εκπληκτική. Σε κάνει να αισθάνεσαι γιατί πάντα αξίζει το ωραίο και το δημιουργικό. Να καταλαβαίνεις γιατί οι άνθρωποι συγκινούνται και ακολουθούν με τα μάτια της καρδιάς, τη ψυχής και του σώματός τους, άλλους ανθρώπους, που έχουν προσφέρει όμορφα πράγματα στον κόσμο.

Συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, ως μία αληθινή ανθρώπινη έκφραση, που μπορεί να εκφράσει όλο τον πλούτο συναισθημάτων και συγκινήσεων.


Το ζούμε απτά με την ιστορία του ΟΦΗ και του Γκέραρντ, με τον ήχο και τον απόηχο των εκδηλώσεων που οραματίστηκε και εκτέλεσε, ως πράξη πρώτη, ο Ηλίας Πουρσανίδης. Γιατί σίγουρα έπονται κι άλλα και είναι πολύ πιθανόν να τα δούμε σύντομα και σε ανώτατες επιβραβεύσεις στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, που κινούνται ανάμεσα σε μύθους και θρύλους.


Παρακάτω στο βίντεο σας παρουσιάζουμε την καλλιτεχνική φωτογραφική παραγωγή, σε slideshow, που αντλήθηκε με κάθε μεράκι και τέχνη από τον Γιάννη Σωτηρόπουλο, ο οποίος ακολούθησε τον Ηλία Πουρσανίδη από το Ναύπλιο στην Κρήτη για τις εκδηλώσεις του Γκέραρντ.

Σπούδαζε στο Ηράκλειο και έσμιξαν ξανά στο Ναύπλιο!

Είχαν γνωριστεί από τον καιρό που ο Ηλίας μεσουρανούσε στον ΟΦΗ ως ποδοσφαιριστής. Εκείνος σπούδαζε στο Ηράκλειο (Διοίκηση Επιχειρήσεων), έχοντας αγκαλιάσει την ομάδα του Ολλανδού και τις επιτυχίες της. Ο καιρός πέρασε, γύρισε στο όμορφο Ναύπλιο, εκεί που έμελλε να δημιουργήσει την οικογένειά του ο Ηλίας Πουρσανίδης!

Η φιλία τους συνεχίστηκε από κοντά κι όταν έμαθε για την εκδήλωση του «Γεντί Κουλέ», του ζήτησε να πάρει μαζί του! Κάπως έτσι έγινε με τον Γιάννη Σωτηρόπουλο, τον εξαίρετο φωτογράφο της όμορφης πόλης με το κάστρο, που πέτυχε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα, κρατώντας με τον φακό του ανεξίτηλες στιγμές μέσα στο χρόνο.

Smiley face

"Τα καλύτερα χρόνια, ήταν  στην Κρήτη"!

"Τα χρόνια στην Κρήτη, ήταν από τα καλύτερα στη ζωή μου. Ιδιαίτερα οι στιγμές που έζησα παρακολουθώντας τα παιγνίδια του ΟΦΗ, χωρίς να είμαι ΟΦΗ. Όταν έμαθα ότι ο Ηλίας διοργανώνει αυτή τη γιορτή, για έναν άνθρωπο και μια ομάδα που αγάπησε όλος ο κόσμος, συγκινήθηκα πολύ. «Να έλθω κι εγώ μαζί σου Ηλία», του είπα αμέσως. Σαν αστραπή μου βγήκαν όλες οι καλές στιγμές που πέρασα εκεί. Σαν ταινία από σινεμά».

Αυτά μας είπε ο Γιάννης Σωτηρόπουλος με εξαιρετική ευγένεια από το Ναύπλιο και συμπλήρωσε: «Ξέρετε τι είναι να ζεις ξανά με αυτά τα παιδιά που τα είχαμε ινδάλματα, να συναντιέσαι μαζί τους μετά από χρόνια και να ζωντανεύει ξανά σαν να μην πέρασε μια μέρα, αυτός ο θαυμασμός…»

Απολαύστε τις μοναδικές εικόνες από τον φακό του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο βίντεο:

Σχόλια