default-image

Βρέντζος: "Ο Γκώνιας να αντικατασταθεί άμεσα"

Ποδόσφαιρο
Βρέντζος: "Ο Γκώνιας να αντικατασταθεί άμεσα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τέως πρόεδρος του Εργοτέλη, Γιώργος Βρέντζος τοποθετήθηκε για την πορεία της ομάδας και την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται βαθμολογικά.

Τονίζει ότι ο Τάκης Γκώνιας πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα, ενώ κάνει λόγο για ελλιπές ρόστερ, αλλά και «προβληματικό» τρόπο διοίκησης.

Αναλυτικά: «Θα μιλήσω τόσο ως φίλαθλος του Εργοτέλη όσο και ως πρώην πρόεδρος, ως ο άνθρωπος που έδωσε ότι είχε (και δεν είχε) προκειμένου να βρίσκεται σήμερα ο Εργοτέλης στη Football League και μάλιστα καθαρός από χρέη. Το τελευταίο που θα ήθελα να δω στο τέλος της φετινής σεζόν είναι ότι τελικά πήγαν όλα τα χρήματα και οι κόποι μου χαμένοι.

Τόσο καιρό, από τη στιγμή που ανέλαβε την ΠΑΕ ο Μάγκετ Σαμί και έως σήμερα, προσπάθησα στις δημόσιες τοποθετήσεις μου να είμαι ενωτικός και αισιόδοξος, παρά τα λάθη και τα προβλήματα που έβλεπα. Έτσι έπρεπε να κάνω κι έτσι έκανα. Τα πράγματα όμως έχουν πλέον φτάσει σ' ένα σημείο όπου αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, φοβάμαι ότι η κατάσταση θα καταστεί σιγά-σιγά μη αναστρέψιμη. Τώρα λοιπόν, που είναι ακόμα νωρίς, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. Και δεν τα λέω τώρα, μετά το κακό ξεκίνημα, τα περισσότερα τα είπα από την αρχή τόσο σε στελέχη της ΠΑΕ όσο και στον ίδιο τον ιδιοκτήτη (με γραπτά μηνύματα μαζί με τις ευχές μου με το που ανέλαβε και αργότερα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος).

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.

Ο Γκώνιας είναι ένας πολύ ιδιόρρυθμος άνθρωπος, ο οποίος με τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του δείχνει να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα. Είχα ακούσει γι' αυτόν και πάνω-κάτω το περίμενα, αλλά πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Το πρόβλημα ξεκινάει από τον χαρακτήρα του. Τον κατάλαβα από τον 1ο επίσημο αγώνα στις Σέρρες όπου έφυγε άνευ λόγου για τα αποδυτήρια χωρίς να κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις στην τηλεόραση, συνέχισε με τα επεισόδια στον αγώνα με τα Ζωνιανά, με τις δηλώσεις μετά το φιλικό με τον ΟΦΗ και φυσικά με τις δηλώσεις του μετά τους αγώνες του πρωταθλήματος (ειδικά αυτές με Δράμα και ΟΦΗ).

Πέρα όμως από τον χαρακτήρα του (και ο Μουρίνιο είναι πολύ ιδιόρρυθμος ως άνθρωπος αλλά έχει αξία ως προπονητής), είναι επίσης μέτριος έως κακός, ή μάλλον ΕΛΛΙΠΗΣ θα έλεγα καλύτερα, προπονητής. Είναι δεδομένο ότι γνωρίζει το αντικείμενο. Και είναι εμφανές ότι διδάσκει ένα σωστό τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μια καλή κυκλοφορία της μπάλας. Είναι και αμυντική λειτουργία, τακτική, πλάνο, σκοπιμότητα, φυσική κατάσταση, πάθος κλπ. Και πάνω απ' όλα είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Δεν είναι δυνατόν να ακολουθείς το ίδιο σύστημα είτε παίζεις με τον Άρη είτε με την Καλλιθέα.

Δεν είναι δυνατόν να παίζεις με τον ίδιο τρόπο είτε κερδίζεις είτε χάνεις με 2-0. Δεν είναι δυνατόν να μην προσαρμόζεις το πλάνο και τη διάταξη σου στις συνθήκες του αγώνα. Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεις υπόψη σου τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του έμψυχου δυναμικού σου. Το κυριότερο όμως πρόβλημα του Γκώνια είναι ότι δεν δείχνει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Ότι κι αν γίνεται στο γήπεδο, όποια κι αν είναι η εμφάνιση, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, αυτός είναι γενικά ευχαριστημένος. Τρώμε 4 γκολ από τη Δόξα και λέει "είμαι περήφανος για τους παίκτες μου" (και τα ρίχνει και στη διαιτησία). Χάνουμε και μάλιστα σχετικά εύκολα από τον μεγάλο μας αντίπαλο τον ΟΦΗ, στο απόλυτο ματς γοήτρου για εμάς τους Εργοτελίτες, αλλά το δικό του αυτί δεν ιδρώνει καν. Αντί να προσαρμοστεί στο ρόστερ που έχει στη διάθεση του, στους αντιπάλους και συνθήκες της κατηγορίας, παραμένει κολλημένος στο "εγώ" του και στις ιδέες του. Πώς να ελπίζουμε λοιπόν ότι θ' αλλάξουν τα πράγματα; Πώς να του δώσουμε χρόνο;

Η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση και είναι η μοναδική που δεν έχει ακόμα νίκη (ακόμα και ο Αχαρναικός που αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα πρόλαβε κι έκανε). Οι "4άρες" και οι "5άρες" πέφτουν σύννεφο (αναρωτιέμαι αν ποτέ άλλοτε στην ιστορία του ο Εργοτέλης δέχτηκε 13 γκολ μέσα σε μια βδομάδα), αλλά εμείς είμαστε χαρούμενοι. Ο ΓΚΩΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ν' ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟ.

Λέμε για τον προπονητή αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι και το ρόστερ της ομάδας είναι (επιεικώς) μέτριο. Δεν είναι μόνο η έλλειψη εμπειρίας αλλά κυρίως η έλλειψη ποιότητας. Η "καραμέλα" ότι η ομάδα στήθηκε τελευταία στιγμή θα πρέπει να σταματήσει. Φυσικά και η όλη καθυστέρηση το καλοκαίρι λειτούργησε ανασταλτικά. Προφανώς και τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Δε συγκρίνουμε όμως τον Εργοτέλη με τον Άρη και τον ΟΦΗ που ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα και έχουν ως στόχο το πρωτάθλημα, αλλά με την Καλλιθέα, τον Αιγινιακό και τον Πανσερραικό που ξεκίνησαν μαζί μ' εμάς και με τον ίδιο στόχο (και δεν έχουν καν μαντήλι να κλάψουν). Για να μην θυμηθώ επίσης ότι δεν θέλαμε τον Λεάλ ο οποίος ήταν ο καλύτερος του ΟΦΗ χτες ή τον Μισέλ που βγάζει μάτια και φέτος στην Γ' Εθνική. Με το υπάρχον υλικό ο Εργοτέλης θα κινδυνέψει με υποβιβασμό, εκτός κι αν διαλύσουν οικονομικά και αποχωρήσουν κι άλλες ομάδες μετά τον Αχαρναικό. Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ τον Γενάρη, έμπειρους παίκτες κυρίως στον άξονα (τερματοφύλακα, στόπερ, χαφ, σέντερ φορ και δεξί μπακ).

Η ΠΑΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Πέρα από τα γνωστά και "παραδοσιακά" στελέχη όπως οι Σταύρος Λαμπράκης και Γιάννης Ράλλης, οι οποίοι στον τομέα τους είναι πολύ καλοί κι έμπειροι (αν και φοβάμαι ότι φέτος είναι σχετικά παροπλισμένοι), η ΠΑΕ αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει τα κατάλληλα άτομα να τη διοικήσουν. Με τον ιδιοκτήτη όχι μόνο να μην έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας αλλά επιπλέον να είναι απασχολημένος προσπαθώντας να πουλήσει την Ληρς, θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος που να διοικεί "αντ' αυτού". Υπάρχει βέβαια αλλά είναι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ (όπως φανερώνει το βιογραφικό του αλλά κυρίως οι έως τώρα κινήσεις του). Δεν έχω τίποτα προσωπικά με τον Γιώργο Τουτζάρη, αντιθέτως στο ελάχιστο που τον έχω συναντήσει μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής ως άνθρωπος. Όμως δυστυχώς ως "αφεντικό" της ΠΑΕ είναι λίγος…

Ο Εργοτέλης χρειάζεται ισχυρή και ικανή διοίκηση. Είναι κρίμα να υπάρχει οικονομική σταθερότητα, για την οποία φυσικά και πρέπει να συγχαρούμε τον ιδιοκτήτη και χρηματοδότη της ΠΑΕ, αλλά να μην υπάρχει διοικητική επάρκεια. Η αντιμετώπιση από τη διαιτησία και γενικά από τις ποδοσφαιρικές αρχές (π.χ. πρωτοφανής τιμωρία σε ΦΙΛΙΚΟ αγώνα), οι λάθος χειρισμοί στην επιλογή προπονητή, η έλλειψη αποφασιστικότητας στις μεταγραφές (οι Μακρής-Λουκίνας είχαν συμφωνήσει αλλά ο προπονητής δεν τους δέχτηκε) αποτελούν σαφή δείγματα του διοικητικού προβλήματος.

Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ.

Βάσει των παραπάνω, ελπίζω κι εύχομαι ο Μάγκεντ Σαμί να διορθώσει σύντομα τα λάθη του (όπως εγώ ευτυχώς πέρυσι), να ρίξει λεφτά τον Γενάρη για μεταγραφές (όπως εγώ ευτυχώς πέρυσι), να στελεχώσει την ΠΑΕ με τα κατάλληλα στελέχη σ' όλα τα επίπεδα (όπως εγώ ευτυχώς πέρυσι) και να προστατέψει την ομάδα (όπως εγώ ευτυχώς πέρυσι), προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του (όπως εγώ ευτυχώς πέρυσι) και να μην χάσει τελικά τα λεφτά του (όπως εγώ δυστυχώς πέρυσι). ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ όλοι οι Εργοτελίτες γιατί ήρθε και ανέλαβε την ΠΑΕ σε μια στιγμή που φαινόταν ότι θα επιστρέψουμε μετά από πολλά χρόνια στο τοπικό, αλλά πρέπει κι αυτός ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ γιατί του παραδώσαμε ΤΖΑΜΠΑ μια ομάδα ΚΑΘΑΡΗ στη Football League (τη στιγμή που έψαχνε ν' αγοράσει ομάδα κι αρχικά ήταν διατεθειμένος να πληρώσει για να την αποκτήσει)…

Και κάτι τελευταίο, αναφορικά με τον χτεσινό αγώνα. Ο ΟΦΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την άνοδο, αν έχει διοικητική και οικονομική σταθερότητα είναι το ακλόνητο φαβορί μαζί με το Άρη. Του το εύχομαι, γιατί πέρα από τις όποιες τοπικές ποδοσφαιρικές αντιπαραθέσεις μας το Ηράκλειο πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο στη Super League.

Ως ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΙΤΗΣ, μαθημένος ως φίλαθλος να μην συμβιβάζομαι με την ήττα και ως παράγοντας να την κατακτώ, δεν μπορώ να χωνέψω μια "4άρα" από τον Συμπολίτη και μάλιστα στο Παγκρήτιο. Συγχαίρω ειλικρινά τους φιλάθλους του ΟΦΗ και φίλους συμπολίτες μας για τη νίκη, με εξαίρεση τους - δυστυχώς όχι λίγους - που έβριζαν χτες χυδαία επί 90 σχεδόν λεπτά. Στους πρώτους εύχομαι τα καλύτερα. Στους άλλους υπόσχομαι ότι κάποια μέρα θα με ξαναβρούν - ποδοσφαιρικά - στο δρόμο τους… και το κοντέρ θα συνεχίσει να γράφει… ΥΠΟΜΟΝΗ…

ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News