Αθλητισμός

Δευτεραθλήτρια κόσμου η ομάδα βόλεϊ του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ηττήθηκαν στον τελικό από το Πανεπιστήμιο της Ρωσίας

Σε μία ακόμη αθλητική διοργάνωση το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατάφερε να διακριθεί καθώς η γυναικεία ομάδα βόλεϊ κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο διαπανεπιστημιακό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Η ομάδα του Νίκου Προβιά έδωσε συνολικά επτά παιχνίδια και έφτασε ως τον τελικό έχοντας μόνο μία ήττα στον απολογισμό της.

Στον τελικό βρήκε στο δρόμο της το Πανεπιστήμιο της Ρωσίας, το οποίο αποδείχτηκε καλύτερο στις λεπτομέρειες παίρνοντας τη νίκη-τίτλου με 2-0. Τα σετ, πάντως, ήταν «γεμάτα» και συγκεκριμένα έληξαν 25-22 και 25-21.

Στην αποστολή της ομάδας του πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν οι Ευτυχία Κλεισιάρη, Βίκυ Σουιτσμέ, Κατερίνα Κογεράκη, Δέσποινα Μπεμπή, Εβίνα Μανούρη, Ελένη Πετρακάκη, Ειρήνη Τσελάνη, Μαρία Μπατζάκη, Μαρία Σκουτέλη, Ευγενία Ακζιώτη, και Έφη Κοστούρου, ενώ τις συνόδευσαν οι Γιάννης Κόης και Νίκος Στάμος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Προκριματικά

Πανεπιστήμιο Κρήτης - IESEG Lille (Γαλλία) 2 - 0

Πανεπιστήμιο Κρήτης - RUDN University (Ρωσία) 0 - 2

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Czech University of Life Sciences in Prague (Τσεχία) 2 - 0

Φάση των 16

Πανεπιστήμιο Κρήτης - University of Economics of Bratislava (Σλοβακία) 2 - 0

Προημιτελικός

Πανεπιστήμιο Κρήτης - University of Economics, Prague (Τσεχία) 2 - 0

Ημιτελικός

Πανεπιστήμιο Κρήτης - University Politehnica of Bucharest (Ρουμανία) 2 - 0

Τελικός

Πανεπιστήμιο Κρήτης - RUDN University (Ρωσία) 0 - 2

Προπονητής: Νίκος Προβιάς - Κόης Ιωάννης

Πέμπτη θέση για την ομάδα Μπάσκετ

Επίσης, στην Πανεπιστημιάδα συμμετείχε και η ομάδα μπάσκετ γυναικών, η οποία κατέκτησε την 5η θέση μεταξύ 16 ομάδων έχοντας ως απολογισμό 2 νίκες και 2 ήττες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχασε την πρόκρισή της στην τετράδα στη 2η παράταση από το Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας. Μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκε να χάνει 3 δευτερόλεπτα πριν την πριν την λήξη με 3 πόντους και με ένα καταπληκτικό σουτ από το κέντρο του γηπέδου, η Λάππα έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με τους περισσότερους από 1000 θεατές να χειροκροτούν τις φοιτήτριες.

Τα αποτελέσματα της ομάδας μπάσκετ

Πανεπιστήμιο Κρήτης - ESADE Barcelona (Ισπανία) 27-22

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Matej Bel University (Σλοβακία) 18-22

Πανεπιστήμιο Κρήτης-Lahore University of Management Sciences (LUMS) (Πακιστάν) 34-10

Προημιτελικός

Πανεπιστήμιο Κρήτης - University of Economics of Bratislava (Σλοβακία) 20 - 25

Το ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Φοιτητριών του Πανεπιστημίου Κρήτης: Λάππα Πολυξένη, Ξανθέα Θεοδώρα, Ξανθέα Ιωάννα, Μαστροκώστα Ελπίδα, Ρομπου Βενετία, Τσικριτσάκη Βασιλική, Κιπ Ελευθερία, Βουρδουμπά Ελευθερια, ΓΙαπιτσόγλου Αδαμαντία, ΓΙαλαμά Γιασέμη, Πασχαλίδη Είρηνη. Προπονητής: Νίκος Προβιάς - Στάμος Νικολάος.

Σχόλια