default-image

Μετάλλια για τους ξιφομάχους της Αθλητικής Λέσχης Μεσαράς

Σπορ
Μετάλλια για τους ξιφομάχους της Αθλητικής Λέσχης Μεσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα «γεμάτο» και ιδιαίτερα παραγωγικό σαββατοκύριακο κύλησε για τους αθλητές της Αθλητικής Λέσχης Μεσαράς καθώς κατάφεραν να κατακτήσουν δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο αγοριών έως 14 ετών.

Νικητής ήταν ο Νίκος Χατζηγεωργίου, ο οποίος στον τελικό μονομάχησε με το συναθλητή του, Γιάννη Γρηγοριάδη.

Πιο συγκεκριμένα, η αποστολή της Αθλητικής Λέσχης Μεσαράς εκπροσωπήθηκε από τρεις αθλητές στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξιφασκίας αγοριών έως 14 ετών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη από τον Ο.ΞΙ. Φλώρινας.

Οι Νίκος Χατζηγεωργίου, Γιάννης Γρηγοριάδης και Ανδρέας Μπουχαλάκης μπήκαν πολύ δυνατά στους αγώνες παρά το μεγάλο ανταγωνισμό καθώς συμμετείχαν 54 αθλητές από τέσσερις χώρες. Οι δύο πρώτοι ξεκίνησαν με πέντε στις πέντε νίκες και ο τρίτος με τέσσερις στις πέντε και προκρίθηκαν στους «32», όπου ολοκλήρωσε την παρουσία του ο  Μπουχαλάκης χάνοντας από τον Αλέστα  (ΙΡΙΔΑ).

Οι άλλοι δύο αθλητές της Αθλητικής Λέσχης Μεσαράς, όμως συνέχισαν ακάθεκτοι και μπήκαν στην τετράδα των μεταλλίων μαζί με τους Ρασπόπτση (ΟΞΙ Φλώρινας) και Urumov (Βουλγαρία ).

Ο Χατζηγεωργίου νίκησε τον Ρασπόπτση και ο Γρηγοριάδης τον Urumov κι έτσι οι δύο συναθλητές βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό έχοντας εξασφαλίσει ένα μετάλλιο.

Η μεταξύ τους… μάχη ήταν ιδιαίτερα δυνατή με νικητή τελικά τον Χατζηγεωργίου με το τελικό σκορ να είναι 15 - 11 .

Την ίδια ημέρα, άλλοι τέσσερις αθλητές-τριες του σωματείου από τις Μοίρες συμμετείχαν στο Κύπελλο Ελλάδας έως 17 ετών που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ και οι οποίοι είχαν πολύ καλή παρουσία υπό τις οδηγίες του προπονητής τους Στέλιου Φουστανάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κάζηλας ήταν 11ος, ο Μανόλης Αυγουστάκης 15ος, ο Τηλέμαχος Κωστάκης 17ος και η Δήμητρα Σφακιανάκη 11η.

Η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριές του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News